Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasia...ale masz trawiasto w ogrodzie;) ta pierwsza z ostatniego postu w dzienniku to co to jest?...fajna:)

Maja

http://img404.imageshack.us/img404/8681/czerwiec2010586.jpg

Hej MAyu:D

Pytasz o to zielsko?

Odpowiedź brzmi - nie wiem:rolleyes:

Oprócz kilku miskantów i tataraku, które kupiłam w ogrodniczym, wszystkie pozostałe trawki, to moje zdobycze z okolicznych pól, lasów i mokradeł:)

Ale w sobotę wybieram się do szkółki traw, to może się podszkolę...:rolleyes::cool:

Rasiu zaglądam czasem ale po cichu;), dziś mam sprawę ;)Powiedz Kochana te Twoje blaty i drzwi...pokryte są bejcą Fllugera a na to położony jest lakier?Ja dziś podjechałam do sklepu i proszę pana o ten olej dark blue a pan na to, że to bejca i na to nie da się położyć oleju:jawdrop:...maż miał wazne spotkanie, znaczy się nie był pod telefonem więc kupiłam biały olej a na to finish olej matowy, po konsultacji w domu powiedział, że On chce blat taki jak u Rasi:bash: no i siedzę i buczę, bo mi sie też podoba tylko u mnie ostatnio kłopot z szarymi komórkami..:bash:.jutro popołudniu odbieraja mój transport do Pl wiec jeszcze zdążę kupić Flugera.czekam na info:)

Rasiu zaglądam czasem ale po cichu;), dziś mam sprawę ;)Powiedz Kochana te Twoje blaty i drzwi...pokryte są bejcą Fllugera a na to położony jest lakier?Ja dziś podjechałam do sklepu i proszę pana o ten olej dark blue a pan na to, że to bejca i na to nie da się położyć oleju:jawdrop:...maż miał wazne spotkanie, znaczy się nie był pod telefonem więc kupiłam biały olej a na to finish olej matowy, po konsultacji w domu powiedział, że On chce blat taki jak u Rasi:bash: no i siedzę i buczę, bo mi sie też podoba tylko u mnie ostatnio kłopot z szarymi komórkami..:bash:.jutro popołudniu odbieraja mój transport do Pl wiec jeszcze zdążę kupić Flugera.czekam na info:)

Ale mi miło...:)

Ja zrobiłam cały kolor na bazie absolutnego eksperymentu...:rolleyes:

Surowy dąb podbarwiony Fluggerem, który jest niestety właśnie lakierobejcą, ale jeśli pomalujesz nim drewno tylko raz, to absolutnie zapewniam Cię, że dale super kolor, a drewno olej wciąga nadal jak... ścieżkę;) Olejowałam cały blat trzy razy w odstępach 24-ro godzinnych olejem z Ikei, a ostatnio jeszcze raz olejem Biofa. Najlepsze do wcierania oleju są pieluszki tetrowe.:D

Serio, serio... da się! A blat w ogóle się nie brudzi!!!

Ale mi miło...:)

Ja zrobiłam cały kolor na bazie absolutnego eksperymentu...:rolleyes:

Surowy dąb podbarwiony Fluggerem, który jest niestety właśnie lakierobejcą, ale jeśli pomalujesz nim drewno tylko raz, to absolutnie zapewniam Cię, że dale super kolor, a drewno olej wciąga nadal jak... ścieżkę;) Olejowałam cały blat trzy razy w odstępach 24-ro godzinnych olejem z Ikei, a ostatnio jeszcze raz olejem Biofa. Najlepsze do wcierania oleju są pieluszki tetrowe.:D

Serio, serio... da się! A blat w ogóle się nie brudzi!!!

i ja dziekuję za powyższy przepis bo miałam pytać:wave:

Pasiku, Wy to się już za chwilę przeprowadzicie chyba?:rolleyes::cool:

tak ale nad Bałtyk;)

przecież wody nie mamy a następna próba dopiero 12 lipca :rolleyes: a ja mam to w nosie i za tydzień z dzieciakami nad morze wybywam i siedzę tam aż znajomi powyjeżdżają i mi się znudzą te masy ludzi, czyli tak do 20 sierpnia :wiggle:a dopiero potem ruszamy z kopyta :rolleyes:

i ja mam Veluxy :)

tak ale nad Bałtyk;)

przecież wody nie mamy a następna próba dopiero 12 lipca :rolleyes: a ja mam to w nosie i za tydzień z dzieciakami nad morze wybywam i siedzę tam aż znajomi powyjeżdżają i mi się znudzą te masy ludzi, czyli tak do 20 sierpnia :wiggle:a dopiero potem ruszamy z kopyta :rolleyes:

Ale Wam dooobrze!!!:cool::cool::cool:

hej Rasiulka :)

Wpadam tylko przywitać się i zameldować posłusznie, że żyję. Ledwo, ale nadal :p

Odezwę się, jak się odrobię i zregeneruję. To jednak może potrwać. Proszę o cierpliwość, kochana...

Buziaki dla Ciebie, Twego Jedynego w Cudnym Szarym Domu Panującego :D i Latorośli Waszych Wspaniałych Bezsprzecznie.

A o Dipsach nie wspominam, bo mnie tęsknota i żałość ogarnie, a tego mi lekarz zabronił :p

Jakby przypadkiem reszta naszych kochanych czarownic się dopytywała.....Maleczka, Martuś, Małgoś, Nelka i Cała Reszta która się martwi, ale nie pyskuje, jak te wcześniej wspomniane :p to... czytajcie dziołszki co wyżej :) I tak... też Was kocham :) Pod warunkiem, że nie marudzicie :p ;) Będę- jak będę... I uwierzcie. Żałuję, że nie zawsze mogę być z Wami.

Edytowane przez madmegs