mayadaski 07.09.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 a coż Ci tam Majko dolega? pitulam eeee takiem tam rozstroje nerwowe inwestorki przy wykonczeniowce;) gdy budzet na takowa juz dawno wykonczony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.09.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Specjalnie dla Myszy... storczykowo-grzybowo... http://a.imageshack.us/img192/9678/sierpie2010775.jpg http://a.imageshack.us/img714/1635/sierpie2010781.jpg http://a.imageshack.us/img163/3475/sierpie2010784.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Rasia z tymi grzybami to chyba jakis fotomontaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 08.09.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 :jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Rasia, ty to zdecydowanie masz za dobrze... pięknisty domek i jeszcze grzybki w ogrodzie. Ja też tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.09.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Grzybów zatrzęsienie mam już tuż za kuchennym oknem... Nie nadążam ich czyścić i przerabiać. Od dwóch dni wyszukuję w necie tylko przepisy na grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 08.09.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ale ci dobrze z tymi grzybami ja nawet nie mam czasu się przejść do lasu, chociaż też mam za płotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 08.09.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Rasia pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikalola 08.09.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witaj Rasia, pozwalam sobie na wpis bo urzekł mnie Twój dom i ogród i wnętrza...Twój dziennik znalazłam dziś i choć mój domek dopiero rusza mam nieodparte wrażenie, że pewne elementy będą w nim takie jak u Ciebie - np. wielkie okna, szarości, psy a wokół ogród pełen traw - zanim powstała moja koncepcja domu to już wiedziałam że w ogrodzie będą szumiały trawy i mój ogród będzie dostosowany do psiej klienteli .....ale to jeszcze za jakiś czas mam pytanie odnośnie okien aluminiowych - czym kierowałaś się decydując się na aluminiowe ? jaki to system, jakie szyby, jaka firma t ? Jakie są parametry takich okien w porównaniu do drewnianych ? niewiele osób się na takie decyduje i nie ma zbyt wielu informacji o zastosowaniu tych okien w domkach jednorodzinnych - a też mi się takie marzą ( choć w moim projekcie są drewniane) - podziel się,jeśli możesz wszystkimi swoimi obserwacjami na temat profili alu. Na fotkach nie zdołałam się zorientować to metaliczna powłoka czy kolor wg RAL ? Na co trzeba zwracać uwagę przy montażu takich okien ? a i najważniejsze pytanie - wszystkie wnętrzarskei pomysły to Twoje dzieło ??? łazienka z drewnianą podłogą jest boska - niestety, toczę boje z MM o drewno w łazience - mąż uważa,że łazienka plus drewno = pomyłka...i jak go przekonać ??? jeszcze raz gratuluję wspaniałego miejsca na ziemi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 08.09.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Grzybów zatrzęsienie mam już tuż za kuchennym oknem... Nie nadążam ich czyścić i przerabiać. Od dwóch dni wyszukuję w necie tylko przepisy na grzyby. u mnie na działce same muchomory w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.09.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witaj Rasia, pozwalam sobie na wpis bo urzekł mnie Twój dom i ogród i wnętrza...Twój dziennik znalazłam dziś i choć mój domek dopiero rusza mam nieodparte wrażenie, że pewne elementy będą w nim takie jak u Ciebie - np. wielkie okna, szarości, psy a wokół ogród pełen traw - zanim powstała moja koncepcja domu to już wiedziałam że w ogrodzie będą szumiały trawy i mój ogród będzie dostosowany do psiej klienteli .....ale to jeszcze za jakiś czas mam pytanie odnośnie okien aluminiowych - czym kierowałaś się decydując się na aluminiowe ? jaki to system, jakie szyby, jaka firma t ? Jakie są parametry takich okien w porównaniu do drewnianych ? niewiele osób się na takie decyduje i nie ma zbyt wielu informacji o zastosowaniu tych okien w domkach jednorodzinnych - a też mi się takie marzą ( choć w moim projekcie są drewniane) - podziel się,jeśli możesz wszystkimi swoimi obserwacjami na temat profili alu. Na fotkach nie zdołałam się zorientować to metaliczna powłoka czy kolor wg RAL ? Na co trzeba zwracać uwagę przy montażu takich okien ? a i najważniejsze pytanie - wszystkie wnętrzarskei pomysły to Twoje dzieło ??? łazienka z drewnianą podłogą jest boska - niestety, toczę boje z MM o drewno w łazience - mąż uważa,że łazienka plus drewno = pomyłka...i jak go przekonać ??? jeszcze raz gratuluję wspaniałego miejsca na ziemi.... Witaj NikoiLolu! Bardzo dziękuję za tak ciepłe słowa. Drewno w łazience jest suuuuper!!! I cały czas pachnie niesamowicie! Jest położone na ogrzewaniu podłogowym, więc komfort chodzenia po ciepłej i jak zamszowej podłodze jest podwójny. Ad oknam... Aluminium bo po pierwsze primo wytyczne architekta miałam takie, że świetlik i przeszklenie oranżerii ma być z aluminium lub jakiegoś super, super plastiku... ale przy takiej konstrukcji plastik wydał mi się zbyt wątpliwy, więc padło na alu. Po drugie primo im większe zamówienie, tym więcej można utargować to wszyscy wiedzą, to wymyśliłam, że jak już zamawiać stolarkę okienna to w jednej firmie, więc pozostałe też będą alu. Po trzecie primo chciałam mieć wszędzie ten sam kolor, a w drewnie taki jak chciałam byłby niemożliwy do uzyskania, w plastiku mógłby się różnić od alu i jeszcze zmieniać się z czasem, więc stanęło na RAL-u w alu... Okna mam pięcioszybowe, zbrojone, bezpieczne... w kilku różnych profilach w zależności od rodzaju okna, inne w świetliku, inne w oranżerii, inne w przesówkach, jeszcze inne w drzwiach... współczynnik pt 0,9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.09.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Miałam pod drzewem grzybki, które jedni nazywali kaniami, inni twierdzili, że są bardzo trujące! To kolejny argument, żeby ich nie zbierać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.09.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Miałam pod drzewem grzybki, które jedni nazywali kaniami, inni twierdzili, że są bardzo trujące! To kolejny argument, żeby ich nie zbierać! Taką "kanią" właśnie zatruł się 6-cio latek po przeszczepie wątroby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 08.09.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Kania (czubajka) ma łuski, ciemniejszy czubek i ruchomą kryzę pod kapeluszem. Muchomory zawsze mają pryszcze, nie łuski i gruszkowatą podstawę nogi. Wydaje się, że trudno się pomylić, a jednak... To jest kania: http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/index_pliki/czubajkajadalna/kania2.jpg Zresztą polecam doskonały atlas grzybów http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.09.2010 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Zajrzałam do tego atlasu - nie mam pojęcia, który to był! Nie mogę porównać, bo już gdzieś znikły te grzyby (mam nadzieję, ze nikt nie zakradł się, żeby je zbierać, miały chyba 30 cm).Btw, jaki jest sposób, żeby zniszczyć grzybnię? Mam w kilku miejscach jakieś poletka, chyba wolę nie ryzykować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 09.09.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Ojej,,, Ach,,, och,,, tylko wzdychac mi pozostało - dom jest wyjątkowy, zewnętrznie i wewnętrznie GRATULUJĘ ! lekko początkująca jestem w szukaniu inspiracji i już sama nie wiem czego chcę we własnym domu, który właśnie projektujemy, przeprojektowujemy:) i może moje pytanie jest powielające, ale nie jeśli to nie kłopot proszę o odpowiedz i ewentualne sprostowanie mnie:) zauwazyła, że ogrzewanie na dole jest podłogowe na to BOSKIE DECHY!!! a pod wielkimi oknami kratki - czy one sa od grzejników wbudowanych w posadzkę czy od instalacji nawiewowej. Czy dechy nie zatrzymują za dużo ciepła? ACH, OCH, ,,, też chcę sporo mieć tego co u Ciebie,,, jeszcze raz GRATULUJĘ i będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.09.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Ojej,,, Ach,,, och,,, tylko wzdychac mi pozostało - dom jest wyjątkowy, zewnętrznie i wewnętrznie GRATULUJĘ ! lekko początkująca jestem w szukaniu inspiracji i już sama nie wiem czego chcę we własnym domu, który właśnie projektujemy, przeprojektowujemy:) i może moje pytanie jest powielające, ale nie jeśli to nie kłopot proszę o odpowiedz i ewentualne sprostowanie mnie:) zauwazyła, że ogrzewanie na dole jest podłogowe na to BOSKIE DECHY!!! a pod wielkimi oknami kratki - czy one sa od grzejników wbudowanych w posadzkę czy od instalacji nawiewowej. Czy dechy nie zatrzymują za dużo ciepła? ACH, OCH, ,,, też chcę sporo mieć tego co u Ciebie,,, jeszcze raz GRATULUJĘ i będę podglądać Witaj Wandeczko! Rozczaruję Cię chyba, ale ogrzewanie podłogowe na dole mam tylko wszędzie tam gdzie gres, a w salonie, gabinecie i oranżerii, czyli tam gdzie dechy właśnie, mam grzejniki konwektorowe-kanałowe w podłodze pod oknami /bez nawiewu/. Muszę się jednak przyznać, że nawet ostatniej zimy w domu było tak ciepło, że te grzejniki były zakręcone lub odkręcone ledwo co, a jeden w oranżerii do dnia dzisiejszego nie został uruchomiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 09.09.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Rasia, toz to lenistwo najwyzszego stopnia...do lasu na grzyby nawet nie musisz isc:D:D Ale masz fajnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.09.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Rasia, toz to lenistwo najwyzszego stopnia...do lasu na grzyby nawet nie musisz isc:D:D Ale masz fajnie!! Nie jest tak źle... Nie odpuszczę sobie łażenia z piesami po lesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.09.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Kania (czubajka) ma łuski, ciemniejszy czubek i ruchomą kryzę pod kapeluszem. Muchomory zawsze mają pryszcze, nie łuski i gruszkowatą podstawę nogi. Wydaje się, że trudno się pomylić, a jednak... To jest kania: http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/index_pliki/czubajkajadalna/kania2.jpg Zresztą polecam doskonały atlas grzybów http://grzyby-polskie.eu.interia.pl/ Świetny ten atlas:) Fajna też jest strona Grzyblandu i piszący na niej fachury-grzybiarze. Właśnie przez taką 30-to centymetrową kanię włamał się wczoraj jakiś głodny grzybiarz na działkę sąsiada rozwalając siatkę w prowizorycznej furtce... Na moje pytanie - Co robi? odpowiedział tylko, że musi ją mieć, bo to jego dzisiejsza kolacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts