Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Mój tata miał kiedyś taką sytuację..... Nabył dość dobre i drogie auto. Wykupił wszelkie mozliwe ubezpieczenia i zamierzał trzymać auto pod blokiem bo okolica spokojna, zaciszna. Dziwnym trafem po tygodniu zagadał go gość od pobliskiego parkingu czy nie chce miejsca. Tata nie wykazał zainteresowania. Po 2 dniach miał urwane lusterka i wycieraczki. Zbieg okoliczności czy sygnał? Konieć końców wykupił miejsce na parkingu ale nie na tym :D Nie udowodni się takiego celowego działania.

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja myśle, że nie ma sposobu na złodzieja...niestety...:mad:jak będa się chcieli włamać to zrobią to pomimo zabezpieczen. nie pomoga nam rolety, alermy i inne cuda techniki. Monitoring jedynie moze pomoc w ustaleniu sprawcy choć nie do końca...Ja mam wszystkie sypialnie na piętrze i mozliwośc aktywowania alarmu na parterze kiedy jesteśmy (spimu ) na górze, co wcale nie sprawia że będę szię czuła zupelnie bezpiecznie. Sama obronię się przed jednym napastnikiem ale przed 4 to nawet mając bron samemu jest się bez szans...:bash:

Obiły mi się o uszy techniki firm ochroniarskich ale to aż nieprawdopodobne...

Rasia oby to był jedyny taki przykry epizod.

Wspołczuję wszystkim, którzy doswiadczyli tego typu przeżyć na własnej skórze.

No ja dlatego rolet nie posiadam..

mi przy wyborze okien zapowiedziano, ze rolety tylko sprawiają wrażenie antywłamaniowych, ale są tak b.łatwe do demontażu lub wyważenia....

ja również ich nie mam a tym kosztem wybrałam szyby antywłamaniowe i ramy dodatkowo jakoś tam zabezpieczone ....

Faktem jest to że firmy ochroniarskie mają dziwne sposoby na łapanie klientów i wcale bym się nie zdziwiała jak to ich sprawka....

hehe nie raz się uśmiałam jak widziałam po jakim czasie od wycia alramu u sąsiadów z domków deweloperrskich jechali panowie na akcję z firmy ochroniarskiej....

dobre 2 godziny potrafiło minąć....

to ja z małzem i psami dawno zdążliśmy obejść chatę sąsiadów, czy nie widać czegoś podejrzanego....

Rolety zewnętrzne to nie są rolety antywlamaniowe. To są dwie rożne rzeczy, które tylko wyglądają podobnie. Antywlamaniowki kosztują straszny majątek. Jak już wyżej pisałam dla mnie to przede wszystkim najlepsza ochrona przed temperaturami latem i zimą. Dodatkowo pełnią funkcję zapewnienia bezpieczeństwa i intymności. A, okna sie tak nie brudzą ;)

Tak - zapewniają POCZUCIE bezpieczeństwa, ale chodzi mi właśnie o taka sytuację, gdy ludzie opuszczają dom a wraz z nimi rolety. Tak samo nocą.

Niezależnie od tego czy są to rolety zwykłe czy antywłamaniowe, kiedy złodziej dostanie się już do środka, zapewniają one JEMU poczucie bezpieczeństwa, z ulicy naprawdę niewiele widać. Nikt nic nie zobaczy.

Morlena, ja nie handluję roletami więc czy ktoś je ma czy nie ma to mi że tak powiem lotto. Dla mnie rolety sa dodatkowym zapezpieczeniem. Nie przeczytałaś mojej wypowiedzi do końca albo przeczytałaś wybiórczo. Jeśli złodziej do mnie wejdzie jak mnie nie ma albo w nocy wtedy ZAWSZE włączy się alarm. Sygnał powiadamia ochronę i policję. Nie zdarzyło się jeszcze, żebym nie włączyła alarmu i nie opuściła rolet na noc lub na wyjazd. Dla mnie to jak poranne mycie zębów i kawa;)

rasia

jestem w szoku. strasznie współczuje przeżyć i oczywiście jestem posrana.

znowu żałuję że wkleiłam zdjęcia na FM bo znowu sie będę bać w nocy.

na dodatek ostatnio jak analizowałam 'zasoby' naszego domu to nie wiem po jakiego grzmota mieliby przyjść bo cala kasa utopiona w ścianach. ale z tłukiem nie podyskutujesz.

Wiec dlatego nie wiem, po co te medy przylaza. Najczesciej udaje im sie znalezc troche gotowki i laptopy, watpliwej wartosci. Przeciez nie beda uciekac z plazma... Ja cale zycie mieszkalam na parterze i w tamtym bloku byly 2 powazne wlamy, obydwa w sylwestra, kiedy nikt sie nie interesowal lomotem. Raz byl to parter raz 4 pietro. Za jednym i za drugim razem mieszkanie oproznione z absolutnie wszystkiego, co sie dalo wyniesc - kozuchy, telewizory, itd. U mnie tez w sylewestra nikogo nie bylo i nie mielismy krat, ale zawsze swiecilo sie swiatlo i to wystarczylo na 37 lat mieszkania w tym mieszkaniu... Wlam na 4 byl gorszy o tyle, ze jak sasiedzi zaczeli zeznawac, to gnoje podpalily 7 mieszkan - od II pietra w gore. :o Czyli wlam, to jeszcze nie najgorsze, co moze sie zdarzyc.

Miałam podobne "włamanie" podczas budowy. Najpierw ulotki firmy ochroniarskiej, potem wyłamane okienko w piwnicy, a u sąsiada drzwi budowlane (nic nie zginęło, tylko dewastacja). Co więcej, okna były niezasłonięte, widac było, że na budowie nic nie ma, nawet armatury. Oczywiście umowę podpisaliśmy z inną firmą! ;)

hehe nie raz się uśmiałam jak widziałam po jakim czasie od wycia alramu u sąsiadów z domków deweloperrskich jechali panowie na akcję z firmy ochroniarskiej....

dobre 2 godziny potrafiło minąć....

to ja z małzem i psami dawno zdążliśmy obejść chatę sąsiadów, czy nie widać czegoś podejrzanego....

aaaaaaaaa bo państwo sąsiedzi nie mieli powiadomienia gps :)

my mamy tak, ze w razie włamu jeśłi ekipa sie nie pojawi 5 min w nocy i 10 w dzień... mam od nich dostac odszkodowania na kwote XX... i panowie mi to z przyjemnością zaproponowali a ja sie zgodziłam :D po czym zamontowałam właśnie gps który w 2 sekundy po uruchomieniu alarmu zawiadamia mnie o włamaniu... więc ja dokładnie wiem o której zawyło... a o której panowie mi zameldowali, ze są na miejscu, :D mimo tego, że tam jeszcze nie mieszkam

urządzonko bardzo przydatne do monitorowania monitoringu :)