Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Życzę Ci, abyś odnalazła:

w ciszy swoje myśli i marzenia,

w bliskich Ci osobach siłę i piękno stworzenia,

w otaczającym świecie radość istnienia,

w kolorach, smakach i zapachach

wielkość natchnienia,

a w sobie miłość.

http://us.123rf.com/400wm/400/400/victoo/victoo0708/victoo070800085/1414801-lub-dekoracyjny-bukiet-zielone-chryzantemy-z-pere.jpg

WiG

Wiersz piękny :)

Wiersz bardzo "rozsądny".... ;)

nie pamiętam, w którym kraju w ten dzień na cmentarzach się zoastawia jedzenie i napoje na grobach, chyba nawet wskazane jest się "weselić"?

Meksyk i tego typu..

tylko dlaczego tak trudno wcielić to w życie..

To akurat rozumiem, chyba trudno jest być tak altruistycznym, żeby cieszyć się, gdy odczuwa się brak. Ok, nie będę się wymądrzać... :rolleyes:

Alez wymadrzaj sie, chetnie poslucham... Ogolnie malo o tym mowimy, smierc jest ciagle tabu, moze byloby nam troche lzej? Niewierzacy maja jeszcze bardziej przekichane...

Ale temat nikogo nie ominie. Tylko, jak jest "blisko", to nie chce się mówić, bo człowiek chciałby oddalić tę "konfrontację". Mam podobnie, szczególnie teraz, gdy Mama choruje.. Tylko że jak myślę o Tacie, który zmarł 3 lata temu, to mi się same dobre, miłe i przyjemne rzeczy przypominają I jakaś taka pogodna jestem nad tym grobem, staram się jednak opanować, bo to innych może uraża. Fakt, że najbardziej brak mi rozmów. Ja zresztą czasem nadal mówię, tylko nikt mi nie odpowiada... Edytowane przez sure

Ale temat nikogo nie ominie. Tylko, jak jest "blisko", to nie chce się mówić, bo człowiek chciałby oddalić tę "konfrontację". Mam podobnie, szczególnie teraz, gdy Mama choruje.. Tylko że jak myślę o Tacie, który zmarł 3 lata temu, to mi się same dobre, miłe i przyjemne rzeczy przypominają I jakaś taka pogodna jestem nad tym grobem, staram się jednak opanować, bo to innych może uraża. Fakt, że najbardziej brak mi rozmów. Ja zresztą czasem nadal mówię, tylko nikt mi nie odpowiada...

... ale słucha... :)

Ja często chodzę do mojej Babci... zapalam papierosa, pociągam łyk z piersiówki i gadam... :)

Nooo ja nie palę... a nad grób mamy nie chodzę z piersiówką... bo zawsze jadę samochodem...

Ale dla mnie to Ona zawsze jest gdzieś obok.... Słyszę jak mówi do mnie Wiolciiiiiuuuu.... nigdy inaczej....

Zawsze mnie pilnuje....

Ale bardzo mi Jej jednocześnie brakuje..... Bardzo mi smutno....