Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No właśnie - tak kojarzyłam Rasiu, że szukasz czegoś podobnego jak ja. Szara? Jak to wychodzi cenowo? Nie wiem, czy ma sens interesowanie się tym panem, jeśli chodzi o Wielkopolskę...

Miała być szara, ale będzie chyba antracytowa, żeby był większy kontrast między betonem a siatką...:rolleyes:

Właśnie potrzebuję na gwałt RALownika do przymiarki, bo do jutra muszę podać kolor!!!:cry:

Stary ? Masz go niedaleko.

Nie masz jakiegoś salonu okien alu niedaleko ? A może weź taki jak masz okna i bramę (pewnie jest numer w umowie albo na towarze).

W necie kiepsko widać : http://mojdom.nazwa.pl/testy/Ral/ral.html

No właśnie boję się, że monitor przekłamuje...:( A miał być kolor okien i numerek znam, ale Księciunio postawił wczoraj veto i powiedział, że ma być prawie czarny!:bash: Ale nie czarny, nie, nie... bo wiesz, że prawie robi różnicę...;)

Jak sie od Ciebie jedzie z stronę miasta - hihihi - to chyba są jakieś okna. A pan Marek nie ma Rala ?

Każda drukarnia tez ma Rala.

strzelam : 7021, 7022 ? :)

No popatrz! Trafiłaś!!! :D 7022 - Księciuniowe, ale czy ono na pewno w ciepłą szarość wchodzi? Bo wiesz, nie chcę żeby mi zęby zgrzytały tak to połączę z betonem...

Więc muszę podjechać jutro gdziebądź i wyprosić wzornik na chwil parę i przyłożyć do krawężnika choćby na ulicy...;)

Witaj Rasiu

Ja tym razem w sprawie ceramiki w łazienkach ( w ramach przypomnienia kiedyś byłam w sprawie kuchni :D) widzę w dolnej łazience kibelek i bidet roca hall i tu pytanie czy jesteś zadowolona, czy wygodne itp.

Podobają mi się jeszcze te okrąglutkie w łazience z drewnianą podłogą, co to za firma? dodam że łazienka mój ideał:)

Poszukuję do jednej łazienki kanciastych kształtów, a do drugiej okrągłych, stąd moje pytania.

Niezmiennie się zachwycam i wpadam do Ciebie po cichutku;)

Pozdrawiam Marta.

rasia sprawdz dobrze ten kolor - mi sie osobiscie na oko wydaje ze bedzie wpadal w niebieskawy - ja mam drzwi 7011 i jest w sloncu niebieski a niby srebrny-szary mial byc a z tego co widze na ral - to one jakby byly z jednej bazy. Ja bede przemalowywac, bo mnie wnerwia na 7039

Dla mnie bardziej cieply bylby 8019 - ale jak nie zobaczysz w realu to ciezko cos podpowiedziec.

Edytowane przez Mohag

Witaj Rasiu

Ja tym razem w sprawie ceramiki w łazienkach ( w ramach przypomnienia kiedyś byłam w sprawie kuchni :D) widzę w dolnej łazience kibelek i bidet roca hall i tu pytanie czy jesteś zadowolona, czy wygodne itp.

Podobają mi się jeszcze te okrąglutkie w łazience z drewnianą podłogą, co to za firma? dodam że łazienka mój ideał:)

Poszukuję do jednej łazienki kanciastych kształtów, a do drugiej okrągłych, stąd moje pytania.

Niezmiennie się zachwycam i wpadam do Ciebie po cichutku;)

Pozdrawiam Marta.

o i ja sie podłącze - bo już prawie ten hall zamawiam do górnej łazienki :rolleyes:

Spokojnie gdzieś wygarniesz. Zadryndaj do Starego albo podjedź.

A jak nie on to na pewno wie kto :)

Kupiłam dwie próbki... po 1 litrze, że też nie ma mniejszych!:confused: No ale obie są szaaare... to zawsze się przydadzą.;)

Niech tylko mróz trochę zelży i przestanie padać, to jutro maluję słupki na próbę.:)

rasia sprawdz dobrze ten kolor - mi sie osobiscie na oko wydaje ze bedzie wpadal w niebieskawy - ja mam drzwi 7011 i jest w sloncu niebieski a niby srebrny-szary mial byc a z tego co widze na ral - to one jakby byly z jednej bazy. Ja bede przemalowywac, bo mnie wnerwia na 7039

Dla mnie bardziej cieply bylby 8019 - ale jak nie zobaczysz w realu to ciezko cos podpowiedziec.

7022 jest na 100% szary, ciepły. Tylko mojemu Panu Markowi od ogrodzenia wydaje się być bardziej brązowy niż szary, więc na wszelki wypadek maznę sobie go na słupku już zabetonowanym obok betonu i będę na 100% pewna, że dobrze wybrałam. :) 7011 jest zimnym szarym i nie dziwię się, że wpada Ci w niebieski. Z cieplejszych to 7010 jest fajny i właśnie 7039. :) 8019, to już paleta brązów.