Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie odebrałam Młodą z koncertu Vavamuffin w HRC i szok! Przejechałam całą Wawkę cały czas głównymi ulicami, żadnymi skrótami, bo przecież pusto w nocy i co? - wszedł właśnie dziś w nocy przepis o zakazie odśnieżania i posypywania solą!!!:rolleyes: Wawka biała, bielusieńka jak Bieszczady, pięknie oświetlona i równie pięknie zasypana... jeździ się, a raczej sunie po absolutnie białych ulicach z taką gracją i elegancją, że karoca Królowej Angielskiej by się nie powstydziła... Jana Pawła jak długie i szerokie - białe, Aleje Jerozolimskie jeszcze dłuższe i miejscami szersze, ale już nie bielsze, bo się nie da... NIC nie było odśnieżone ani posypane, a przez moje półtoragodzinne suwanie się po Wawce nie spotkałam ani jednego pługu, czy piaskarki!!! A od kilku godzin nic a nic nie popadało!!!???:o:o:o

moje kochane kolezanki - jesli to prawda to mnie ona jakoś nie dziwi ;) połowa kasy na odśnieżanie poszła już w pośniegowe błoto jeszcze w styczniu i w lutym przy poprzedniej zimie... teraz ledwie się grudzień zaczął a zaspy po pachy ;) ktoś uznał, ze cza oszczędzać kase bo do lutego nie wydolim ;)

super.... będziemy jeżdzić sankami wszędzie ;D

Zapomniałam Wam pokazać wypiek Młodej z okazji 18-stki Młodego... na podstawie w kształcie serca zrobiła mu lekko ośnieżoną górę z krzaczkiem, górskim strumykiem i liną do wspinaczki...:lol:

A ja "usypałam" mu kubek, który przejęła od razu Młoda...:)

http://img151.imageshack.us/img151/6049/grudzie2010030.jpg

http://img257.imageshack.us/img257/2544/grudzie2010049.jpg

A z tym zakazem odśnieżania, to was trochę wkręciłam... całkiem niechcący, bo pisałam to jako ironię...:)