Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Z Dipsami właśnie byłam i podjazd odśnieżyłam...:D

W takt tego rymowania mam przepis do podania...;) :) Ale mi się rymło z ranka.:lol:

Przepis Młodej na mufinki:

2 szklanki mąki

1 łyżka proszku do pieczenia

2 łyżki cukru - to wersja mało słodka, 4-5 łyżek - wersja słodka

1 łyżeczka soli

1 duże jajko

1 szklanka mleka

1/2 szklanki oleju

1. mąka, proszek, cukier i sól do jednej miski

2. w małej misce połączyć jajko, mleko i olej używając trzepaczki

3. miksturę dodać do suchych składników i dokładnie wymieszać

4. Piec w 200 stopniach przez 15-20 minut.

5. z obserwacji wiem, że Młoda dodaje jeszcze trochę/na oko słodkiego kakao.

smacznego :lol:

Edytowane przez rasia
dodałam wersję słodką ;)

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się właśnie tego odśnieżania obawiam jak już się na wieś wyprowadzimy. Ale Ty widzę porządna Żona i Matka jesteś, że o resztę towarzystwa tak dbasz :) Na rękach Cię nosić powinni!

A z półkuli nadaję tej samej, tyle że Fisiek w brzuchu tak daje czadu nocami, że nie ma szans na spanie. Zatem z braku innych zajęć nocnych - to sobie FM czytam, mi.in. dziennik Twój i komentarze nadrabiając i usiłuję zwizualizować łazienki, bo kłopot mam z małą-dolną, a u mnie ona jeszcze mniejsza niż u Ciebie, więc już sama nie wiem co z nią począć.

U mnie małż zaraz też wstaje (bo już chyba z piaty raz drzemkę w budziku słyszę, więc idę kawę nastawiać. A potem za pieczeni się biorę, Trzymaj kciuki żeby coś z tego wyszło :)

Hi, hi...:lol: Mój już kawkę dostał, a teraz idę Młode ściągać z łóżek, bo sypie coraz mocniej i już przewidując co się na drogach dzisiaj będzie działo, muszą wcześniej wyjechać z domku. A odśnieżanie to fajna sprawa pod warunkiem, że nie ma się stumetrowego podjazdu.:) Ja na szczęście mam tylko kilka metrów i ostatnio kilka mi doszło przy bramie, żeby przeciwwaga w zaspie się nie zakopała...;)