Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam witam i od razu mówię , że masz przecudnie :yes:

pozwoliłam sobie zlinkować Twoje kamyczki w żywicy , chyba się nie obrazisz co???pomysł super :D

Pozdrawiam

Witam serdecznie!:D Linkuj, kopiuj, pytaj ile wlezie.:) To bardzo cieszy! :D

Małgoś, wiem, wiem... ale niech się chociaż ciut cieplej zrobi, ciooo???:cool:

W wakacje wybieram się z Młodym w Kieleckie szukać i odkopywać korzenie rodzinne Księciunia, to do Ciebie będzie już rzut beretem...:lol:

Pasiku, bardzo się cieszę ze spotkania z Wami! :D A może takie samoprzylepne w poziomie i ramę zmienianą w zależności od pory roku, nastroju, kolorystyki ręczników? :) ;)

http://www.dubielvitrum.pl/img_produkty/big/550.jpg

Rasia, witaj w Nowym Roku. Wszystkiego Najlpeszego!!!

Tak sobie rozmyslam o podrozach i mam pytanko - jak jezdziliscie po poludniowej Europie to gdzie nocowaliscie? Hotele, pensjonaty, campingi? Mieliscie wczesniejsze rezerwacje? Bo ta podroz nie byla chyba wczesniej zorganizowana?

Rasia, witaj w Nowym Roku. Wszystkiego Najlpeszego!!!

Tak sobie rozmyslam o podrozach i mam pytanko - jak jezdziliscie po poludniowej Europie to gdzie nocowaliscie? Hotele, pensjonaty, campingi? Mieliscie wczesniejsze rezerwacje? Bo ta podroz nie byla chyba wczesniej zorganizowana?

Hej noworocznie! :D

Absolutnie nie mieliśmy zorganizowane ani zarezerwowane nic oprócz pierwszego noclegu w Budapeszcie. Noclegi w większości /oprócz Makarskiej/ kwatery prywatne, takie mini pensjonaty, w Budapeszcie zresztą też właśnie taki mini pensjonat i fantastyczni ludzie i warunki.:D Tylko we Włoszech hotele mniejsze i większe, o bardzo rozbieżnych z gwiazdkami wygodzie, standardzie i obsłudze.

Stawiasz! :D

Gratulacje. ;)

O rety!!! czwarta setka mi stuknęła! :lol: To pijemy! :lol:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXroGAhvNIUsXL7KrxOgONDo28vuflwo018aW9uhWFCN4CK-nEfQhttp://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvItjqJDJRHa6qcyHSbgFx3xBDyIv3h3tZL2y8oleqkH0x1OkPUA

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSMlEEb-4iwmenZu5ya5Zv9LXh5DtB4NCUZ7xzMQtHCObQq5F0oVQ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxWLwjdYMRicEB4lO_tTlVu2o4a2H29b1MI38rjihiZlfTb0D3

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRe_5fo7d-poczLHfBbus1zDVGyO41vbmWL5pS3jGeq9WOjRVHB4g

Rasiulka

dobry pomysł z tymi lustrami :) a dowiedziałam się dziś, że przez szklarza i ramę i tak wyjdzie taniej niż gotowe :yes: więc jestem jak najbardziej za, tylko czasu muszę znaleźć i pojeździć i poszukać :rolleyes:

Toż Ci to mówiłam :) ale najważniejsze, że możesz zrobić sobie dokładnie tak jak chcesz, co do koloru i milimetra.;):)

Cześć Ocynkowany!!! :lol: Nie chylaj, nie chylaj, bo prosty musisz być... inaczej Cię zezłomują...;) Miło Cię zobaczyć w dobrej formie w Nowym Roku.:D Byłam już u Ciebie i szybko uciekłam, żeby się w śniegu nie zakopać...;):) A z Larą wszystko dobrze się na razie skończyło, jutro ją wykupują.:D

Hej Rasia nieśmiało podglądam Twój dziennik, który napawa mnie wieloma inspiracjami jakie chciałabym wykorzystać u siebie w domu w związku z czym, jeśli mogę, chciałabym Cię podręczyć pytaniami odnośnie wykończenia wnętrz.

Strasznie podobają mi się Twoje kamyki "wtopione w podłogę" czytałam, że miałaś wiele prób ich wykonania.

Chciałam się dowiedzieć co to za kamyki czy to takie gotowe przyklejone na podkładzie np LM czy może coś innego, jak zostały wykonane, i jak wygląda utrzymanie ich w czystości, czy one wystają czy też są całkowicie zatopione na gładko i czy można je wykonać w łączeniu pomiędzy panelami a gresem?

Dzień dobry.

Mam nadzieję, że moja szefowa tego nie przeczyta - cały dzień siedziałam w Twoim dzienniku - od pierwszego wpisu do ostatniego. Jestem zachwycona - WSZYSTKIM.

O koniku też czytałam (u Brazy) już dużo wcześniej i choć bez komentarzy kibicowałam i podziwiałam.

Czasami żałuję, że mój domek jest tylko na lato mogłabym tak wiele ale...... bardzo się cieszę że go mam!

Edytowane przez sipatka

Staram się być na bieżąco, choć to czysta utopia, z tym co się dzieje na forum, a do siebie nie zaglądam...:oops:

Hej Rasia nieśmiało podglądam Twój dziennik, który napawa mnie wieloma inspiracjami jakie chciałabym wykorzystać u siebie w domu w związku z czym, jeśli mogę, chciałabym Cię podręczyć pytaniami odnośnie wykończenia wnętrz.

Strasznie podobają mi się Twoje kamyki "wtopione w podłogę" czytałam, że miałaś wiele prób ich wykonania.

Chciałam się dowiedzieć co to za kamyki czy to takie gotowe przyklejone na podkładzie np LM czy może coś innego, jak zostały wykonane, i jak wygląda utrzymanie ich w czystości, czy one wystają czy też są całkowicie zatopione na gładko i czy można je wykonać w łączeniu pomiędzy panelami a gresem?

Witaj Mirkapki:D.

Kamyki były na 10cm siatce ściągane z Malezji przez Wiedeń:bash:. Oczywiście siatka się rozmyła przy skuwaniu ich po zabetonowaniu przez "fachowca". Były więc zwyczajnie układane w przygotowanym korytku pomiędzy gresem. Zalane żywicą do połowy, ale to jest za mało. Fragment, który mam zalany na 3/4 jest super. Fatrura kamyków jest wystarczająco widoczna, a nie wypadają. Bo zalane za płytko potrafią niestety wypaść. Leżą w głównym ciągu komunikacyjnym i w tym cały problem. Łazi się po nich bez przerwy, psy drapią, dzieci dłubią... gdyby takie kamyczki położyć pod ścianą w łazience, to nawet zalewać by ich nie trzeba było ;). A tak czeka mnie "wielka dolewka" w najbliższe wakacje ;). Będę je wszystkie zalewać na 3/4 i mam nadzieję, że problem się skończy.:)

Czyści się bez problemu, odkurzacz plus mop. Mam ciemne i na nich w ogóle brudu nie widać, może byłoby gorzej gdyby były białe...:rolleyes:

Można je dać między panelami a gresem pod warunkiem, że od strony paneli najpierw się czymś uszczelni... szczerze mówiąc nie wiem czym:confused:, ponieważ do zalania żywicą musisz mieć przygotowaną szczelną rynnę. Żywica wciska się wszędzie, wpływa w każdą szparkę, rozpuszcza styropian...:(