Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

rasia,

Mam deski dębowe, chciałabym uzyskać piękny miodowy odcień... - ten Twój mi się też podoba...

Proszę napisz co to za drewno w łazience i w jaki sposób osiągnęłaś TEN kolor? ;)

Dzięki za pomoc.

W całym domu mam drewno olejowane. Dechy dębowe są olejowane i teak w łazience też. Wszędzie to naturalny kolor drewna podkreślony przez olej.:) Musisz pamiętać, że z czasem będzie odrobinę ciemniejsze i bardziej miodowe niż na samym początku.:)

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W całym domu mam drewno olejowane. Dechy dębowe są olejowane i teak w łazience też. Wszędzie to naturalny kolor drewna podkreślony przez olej.:) Musisz pamiętać, że z czasem będzie odrobinę ciemniejsze i bardziej miodowe niż na samym początku.:)

tylko olejowałaś?

Ja mam takie http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa911.jpg (nie wiem czy widać na zdjęciu), a chciałabym uzyskać taki kolor jak Ty masz w łazience, rozumiem że mam go tylko poolejować? ;)

tylko olejowałaś?

Ja mam takie http://magda.histeria.pl/album/main.php?cmd=imageview&var1=domek%2Fbudowa911.jpg (nie wiem czy widać na zdjęciu), a chciałabym uzyskać taki kolor jak Ty masz w łazience, rozumiem że mam go tylko poolejować? ;)

W łazience mam akurat teak, więc zawsze będzie miał inny kolor niż dąb. Z tego co widzę, to masz fajne dechy dębowe z wyraźnym usłojeniem, więc uzyskasz po zaolejowaniu efekt ciepłego, miodowego dębu, który Ci jeszcze bardziej zmiodzeje w przyszłości...:)

W łazience mam akurat teak, więc zawsze będzie miał inny kolor niż dąb. Z tego co widzę, to masz fajne dechy dębowe z wyraźnym usłojeniem, więc uzyskasz po zaolejowaniu efekt ciepłego, miodowego dębu, który Ci jeszcze bardziej zmiodzeje w przyszłości...:)

no tak - doczytałam po napisaniu postu, że w łazience masz teak ;)

Proszę napisz mi czym dokładnie olejowałaś? ;)

Sorry za zatruwanie ;)

Zadowolona jestem ogromnie! Z funkcji pary bardzo rzadko korzystam, najwięcej piekę w nim mięsa, bo ma świetną termosondę i programy i mięso wychodzi bajeeeczne!!! :D Ciasta też rewelacyjne, chociaż ja bardzo rzadko piekę.:oops:

Dzięki za namiary na flirty :)

A jaki Ty masz model? Mięsa takie na obiad czy takie na wędliny? Ja jeszcze swojego dobrze nie wypróbowałam :oops:

no tak - doczytałam po napisaniu postu, że w łazience masz teak ;)

Proszę napisz mi czym dokładnie olejowałaś? ;)

Sorry za zatruwanie ;)

Rasiu, jeśli tu o dechach to pozatruwam i ja, :sick:czy pamiętasz jakim klejem Duch je mocowal, i jakie byly parametry w domu, tzn wilgotność itp

Nie umiem Wam niestety odpowiedzieć na te pytania...:( po prostu nie wiem... Zapytajcie na priv Duszka. Z pewnością Wam odpowie.:yes:

Pamiętam, że wilgotność była mierzona kilkukrotnie i nie tyle powietrza, co samej wylewki. Chyba poniżej 6%, ale i tu mogłam coś pokręcić... Najlepiej udać się do Źródła...;)