markoto 24.02.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hmm no to chyba zaczynam zbierac na suszarke, jak patrze na ta gore prania przed soba to chyba nie mam na co czekac Efi gdzie kupowalas swoja? gdzies na miejscu czy z internetu i gdzie dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 24.02.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 To zależy od stopnia odwirowania... U mnie po obrotach 1600 max 15 minut. Moja pralka ma max 1200... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.02.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 co za cudo suszarkę masz Rasiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Moja pralka ma max 1200... No to suszarka suszy trochę dłużej Kiedy wrzucam ręczniki po wirowaniu w 1000 obrotów, pełen wsad (a mam dużą pralkę, 7kg), to suszenie trwa ok. godziny. Obrazowo - przy 7 praniach tygodniowo, kiedy zimą suszę absolutnie wszystko, co się da w pralce (czyli z wyłączeniem dżinsów, skarpetek i staników oraz wełny), koszt suszarki to jakieś 50 pln miesięcznie. Do przeżycia. Zresztą ręczniki suszę cały rok w suszarce, bo są niesamowicie miękkie i puszyste - żaden płyn do płukania tego nie sprawi. I jeszcze jeden plus - wypranie i wysuszenie kołdry w ciągu 1 dnia - super!~- kto ma dziecko, któremu zdarzy się zasikać łóżko, wie, o czym mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Przepraszam, ze sie wtrace, a dlaczego nie mozna suszyc w suszarce skarpetek? I jeansow?I drugie pytanie, skoro temat pralni- dalybyscie grzejnik drabinkowy w pralni, gdzie jest tylko podlogowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 anula z punktu widzenia ciepła nie jest to konieczne - ale miejsce na odwieszenie mokrego ręcznika naprawde idealne (poza położeniem na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 madlenpowiedz proszę jak suszysz kołdre. i czy używacie piłeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 co za cudo suszarkę masz Rasiu? 5 postów ponad pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 anula z punktu widzenia ciepła nie jest to konieczne - ale miejsce na odwieszenie mokrego ręcznika naprawde idealne (poza położeniem na podłodze ale przeciez mokry recznik (jak i cala reszta) trafia z pralki do suszarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 24.02.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Mi się zdarza... nie wyjąć... mały ból jak się ustawi program "do prasowania" lub "do szafy" wtedy można jeszcze raz włączyć na chwilkę. Gorzej z "bardzo suche". Koszule Księciunia suszę "do szafy" i czasem to wystarczy tylko kołnierzyk przeprasować. Markociu, od 15 lat nie uprasowałam ani jednej koszulki... A bo może Księciunio, jak to możnowładcy, chodzi spowity w złotogłów i pospolitych koszul nie ma.... Rasia, a jak włączasz "do szafy" - to idzie tam samo i się układa? Jeżeli tak, kupuję w ciemno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.02.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ja też kupię. tylko dalej nie wiem Rasiu i Efilo co to za suszarka. wiem ,że to model WZ jakiś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No Ewa gladko ominelas moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Przepraszam, ze sie wtrace, a dlaczego nie mozna suszyc w suszarce skarpetek? I jeansow? I drugie pytanie, skoro temat pralni- dalybyscie grzejnik drabinkowy w pralni, gdzie jest tylko podlogowka? Bo się kurczą. Dżinsy generalnie wszystkie (z tym, że minimalnie - ale cóż, wystarczy, że przybieram na wadze sama z siebie, suszarka nie musi mi dopomagać w produkcji za ciasnych spodni), skarpetki i reszta ciuchów - w zależności od bawełny. Jak jest dobra, to nic się nie dzieje, jak jest zła - to co pranie, to gorzej. Pościeli satynowej też nie wrzucam - kiedyś raz spróbowałam. Np. body Mothercare kurczą się straszliwie - ale cóż, najwyżej dziecko szybciej wyrośnie Grzejnika drabinkowego nie - po co? I tak w pralni będziesz miała miejsce na zwykłą suszarkę do rzeczy, które jednak się suszy normalnie, po co dublować. W łazience zresztą też nie daję, ręczniki wieszam na drążku i wysychają pięknie. Efilo, z kołdrą: piorę (mam dużą pralkę, więc kołdra się mieści cała), przekładam do suszarki, wciskam guzik. I tyle, żadnych piłeczek, żadnego wydziwiania. Najmocniejszy program, rozkładam kołdrę potem i jak mam czas, to jeszcze włączę dopalanie na 20minut włącznik czasowy, bo wg suszarki jest ona całkiem sucha, a wg mnie lepiej ją jeszcze pomęczyć trochę. A jak się super dopierają kurtki puchowe i jakie są puchate Ja też nie prasuję. Ale nie wiem, czy się mogę tym chwalić, bo u mnie temat załatwia wykwalifikowana odpłatna siła robocza. I pranie rozkłada do szaf A właśnie, bo to jest kolejna zaleta suszarki - dużo szybciej idzie przerzucenie prania do suszarki niż rozwieszenie na sznurkach. Jak mam lenia, to nawet latem wrzucam do suszarki, bo nie chce mi się z praniem latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.02.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 5 postów ponad pytaniem kurde ja naprawde chyba mam problemy ze wzrokiem bo tez nie widze co to za suszarka widze jedynie symbol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 A ja mam jeszcze suszarkowe pytanie, o ten wężyk z bezpośrednim doprowadzeniem wody. Jak to podłączacie, osobny odpływ do suszarki czy jakiś trójnik jak przy zlewie i zmywarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Madeleine, napisz mi jaki Ty masz model pralki i jaki suszarki. Bo skoro nawet kurtki puchowe pierzesz i kołdry... to.... ja też chcę. I wlasnie - o co chodzi z tym odpływem/dopływem - ja teraz planuję hydraulikę, co powinnam doprowadzić do tej suszarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 24.02.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No dziewczyny !!!Siemens WT46s514plhttp://agdhome.pl/media/products/27264/images/thumbnail/large_WT46S514PL.jpg?updated_at=1289258653 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Anula, sprzęty żaden wypas, a jak widać - działają całkiem nieźle (kupując suszarkę 2 lata temu nie byłam przekonana, czy jej będę używała): Suszarka Electrolux EDC77570W (niecałe 1600), pralka EWF 16981 (niecałe 1800). To, co jest istotne, to to, że jeśli chce się postawić jedno na drugim, to trzeba mieć sprzęty tej samej firmy (plus łącznik - dwa kawałki blachy za stówę). Kondensacyjnej suszarki nie trzeba podłączać do kanalizacji, ale wtedy co 2-3 suszenia trzeba opróżniać zbiornik z wodą. Można podłączyć niektóre modele po dokupieniu wężyka - ale właśnie nie rozpracowałam, jak. Pewnie trójnik wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 odnośnie podłączenia - u mnie suszarka jest gdzie indziej niż pralka więc i odpływ do kanalizacji jest osobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts