Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cuuuuuudownie!

Zazdraszczam!!!

Dzisiaj Młoda dostała do szkoły kanapki kipiące własnoziemną sałatą i rzodkiewkami... już w samochodzie je rozpakowała i pożarła piszcząc przy tym z radości... nie miałam pojęcia, że nie tylko mi to sprawi taką radochę! :D

Cześć Rasiu!

Mam pytanie o taras. Skojarzyłam, że masz taras drewniany. Jak się sprawuje. Czy to sosna? Przejrzałam dziennik, jak założyli to był olejowany to było chyba w 2009r, czy w zeszłym roku też olejowałaś?

Czy mogę prosić o zdjęcia samego tarasu?

Alu, ja mam modrzew syberyjski. Olejowany tylko raz, więc zszarzał przyzwoicie.:) Czyszczenie karcherem dodaje mu blasku, ale po takim czyszczeniu musi wyschnąć porządnie i od razu trzeba go ponownie zaolejować, ale albo nie mam czasu, albo pogoda nie taka... może w lipcu mi się to zrobić.:)

Może sosna i nie najlepsze drewno... ale....

Ja mam taras w kempingu ze świerka... Malowany z sześć, siedem lat temu ( był cały nowy robiony) deski takie na 3,2cm grube , bez ryflowania... i nic się nie dzieje...

Teraz trzeba by było go wyszorować, zabezpieczyć ponownie i zaolejować bardzo dokładnie.... Może pokostem... tak słyszałam, że to jest najlepsze dla drewna... A świerk czy sosna są o wiele tańsze niż egzotyki i za tą samą ileść drewna, możesz ze 3-4 razy wymienić deski co kilka/kilkanaście lat....

No takie głosy są mi bardzo potrzebne :yes:. Nie znam niestety osobiście nikogo kto ma taki taras. I się bardzo boję co się będzie działo z moim. Co prawda architekt mówi, że będzie OK ale wolę się upewnić (taka już jestem - wolę coś sprawdzić kilka razy niż potem żałować). U mnie taras częściowo będzie w podcieniu = nie będzie narażony na deszcz i duże słońce, a częściowo będzie wystawał jak molo na zewnątrz. I o tą wystającą część się boję.

Rasiu przepraszam, że zaśmiecam prywatą wątek.

Alu, absolutnie nie zaśmiecasz!:) Właśnie wróciłam do domku i już nie mam jak zrobić zdjęcia w takich ciemnościach. Cyknę jutro. :) Na razie znalazłam tylko takie, gdzie widać kawałek szarej deski wieńczącej taras.;) http://img715.imageshack.us/img715/5435/img6273mae.jpg Edytowane przez rasia

no ja chyba wreszcie tez cos z ta zielenina zrobia w ogrodku - Asia masz moze wolny wieczor w przyszla sobote - moze bym cie odwiedzila jak niemasz innych planow

Moniu, Słoneczko, zapraszam jak najbardziej! Co prawda 17 mam popijawę u Sąsiadów z następnej wsi, ale do wieczora w sobotę to i zdążę się doczołgać i odespać trochę...;)

Szampan dla Wszystkich! :D

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6hDJNQk0xtBx2kssG1O7udsOHDipQNIjx6aRdGt8smBmfqpfErQ&t=1

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWBi_Hcl9l9x2Oe1oh0s0vct1wpZ67osPW6MAK6Uv1-Lcpy8BO

Edytowane przez rasia