adk 10.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Cześć Rasiu!Mam pytanie o taras. Skojarzyłam, że masz taras drewniany. Jak się sprawuje. Czy to sosna? Przejrzałam dziennik, jak założyli to był olejowany to było chyba w 2009r, czy w zeszłym roku też olejowałaś?Czy mogę prosić o zdjęcia samego tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Cuuuuuudownie! Zazdraszczam!!! Dzisiaj Młoda dostała do szkoły kanapki kipiące własnoziemną sałatą i rzodkiewkami... już w samochodzie je rozpakowała i pożarła piszcząc przy tym z radości... nie miałam pojęcia, że nie tylko mi to sprawi taką radochę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Cześć Rasiu! Mam pytanie o taras. Skojarzyłam, że masz taras drewniany. Jak się sprawuje. Czy to sosna? Przejrzałam dziennik, jak założyli to był olejowany to było chyba w 2009r, czy w zeszłym roku też olejowałaś? Czy mogę prosić o zdjęcia samego tarasu? Alu, ja mam modrzew syberyjski. Olejowany tylko raz, więc zszarzał przyzwoicie. Czyszczenie karcherem dodaje mu blasku, ale po takim czyszczeniu musi wyschnąć porządnie i od razu trzeba go ponownie zaolejować, ale albo nie mam czasu, albo pogoda nie taka... może w lipcu mi się to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 10.06.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dzisiaj Młoda dostała do szkoły kanapki kipiące własnoziemną sałatą i rzodkiewkami... już w samochodzie je rozpakowała i pożarła piszcząc przy tym z radości... nie miałam pojęcia, że nie tylko mi to sprawi taką radochę! kochana Kruszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no gratulacje pani rolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.06.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Aaaa, modrzew - a masz może jakieś zdjęcia, co by zobaczyć jak taras zszarzał?My mamy zaprojektowaną sosnę, ale boję się, że to jednak nieodpowiednie drzewo na taras (wilgoć, temperatury itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.06.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Może sosna i nie najlepsze drewno... ale....Ja mam taras w kempingu ze świerka... Malowany z sześć, siedem lat temu ( był cały nowy robiony) deski takie na 3,2cm grube , bez ryflowania... i nic się nie dzieje...Teraz trzeba by było go wyszorować, zabezpieczyć ponownie i zaolejować bardzo dokładnie.... Może pokostem... tak słyszałam, że to jest najlepsze dla drewna... A świerk czy sosna są o wiele tańsze niż egzotyki i za tą samą ileść drewna, możesz ze 3-4 razy wymienić deski co kilka/kilkanaście lat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 10.06.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 No takie głosy są mi bardzo potrzebne . Nie znam niestety osobiście nikogo kto ma taki taras. I się bardzo boję co się będzie działo z moim. Co prawda architekt mówi, że będzie OK ale wolę się upewnić (taka już jestem - wolę coś sprawdzić kilka razy niż potem żałować). U mnie taras częściowo będzie w podcieniu = nie będzie narażony na deszcz i duże słońce, a częściowo będzie wystawał jak molo na zewnątrz. I o tą wystającą część się boję. Rasiu przepraszam, że zaśmiecam prywatą wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.06.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 O, mnie modrzew poleciła mikiada i chyba też będę miała. Chętnie zobaczę Rasiowy zszarzały tarasik Rasiu, odpisałam u siebie, że wujek jak najbardziej zajmuje się takimi rzeczami, sam meble też robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Alu, absolutnie nie zaśmiecasz! Właśnie wróciłam do domku i już nie mam jak zrobić zdjęcia w takich ciemnościach. Cyknę jutro. Na razie znalazłam tylko takie, gdzie widać kawałek szarej deski wieńczącej taras. http://img715.imageshack.us/img715/5435/img6273mae.jpg Edytowane 10 Czerwca 2011 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 10.06.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Własna zieleninka ...no ja się córce nie dziwię ...wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.06.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 zieleniny własnej zazdroszczę - ja jak na razie to tylko własne owoce mam;) ale za rok na bank pojadę też z zieleninką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 10.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 aaa i gratuluje 10 000 postów :) opłaca się widać zarywać nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 10.06.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no ja chyba wreszcie tez cos z ta zielenina zrobia w ogrodku - Asia masz moze wolny wieczor w przyszla sobote - moze bym cie odwiedzila jak niemasz innych planow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 aaa i gratuluje 10 000 postów :) opłaca się widać zarywać nocki O kurczaki! Czy coś mnie ominęło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Noo... teraz widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 10.06.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no jakies 191 postow temu cie ominelo - ale nie zaszkodzi pofiestowac teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 no ja chyba wreszcie tez cos z ta zielenina zrobia w ogrodku - Asia masz moze wolny wieczor w przyszla sobote - moze bym cie odwiedzila jak niemasz innych planow Moniu, Słoneczko, zapraszam jak najbardziej! Co prawda 17 mam popijawę u Sąsiadów z następnej wsi, ale do wieczora w sobotę to i zdążę się doczołgać i odespać trochę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.06.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Szampan dla Wszystkich! http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6hDJNQk0xtBx2kssG1O7udsOHDipQNIjx6aRdGt8smBmfqpfErQ&t=1 http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWBi_Hcl9l9x2Oe1oh0s0vct1wpZ67osPW6MAK6Uv1-Lcpy8BO Edytowane 10 Czerwca 2011 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts