Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

ooooo to dobrze :) a jakbyś chciała to ja Ci mogę co tydzień mogę Ci takie podrzucać... cobyś wiedziała , że żyjesz.... :p

taki abonamencik sobie ustawimy :)

spokojnie Nitu. W sobote prasowalam 4 godziny. Jestem wytrwała

Ooo! To ja prasowanie chętnie odstąpię, bo wyjątkowo mnie wnerwia! :evil: :wink: :D

a ja się przy prasowaniu odstresowuję :lol:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja unieszczesliwilem Rasie .

A teraz jak do tego doszlo .

W piatek wieczorem Rasia zaplacila mi czesc pieniedzy za polozenie podlogi . Nie miala zastrzezen . Rozplywala sie wrecz w pochwalach i omowilismy dalsze prace w lazience , jako ze podlogi byly wykonane w 98% .

W poniedzialek Rasia przyjechala w towarzystwie brata i jego wspolpracownicy . Brat natychmiast zrobil mi awanture pod tytulem : ty nic nie umiesz zrobic . Wtorowala mu jego towarzyszka . Rasia obserwowala zajscie trzymajac sie z boku . Zrezygnowalem wiec z dalszej pracy u Rasi podejmujac sie jednoczesnie dokonczenia podlogi .

Sytuacja byla dla mnie dziwna i niezrozumiala .

We wtorek poprosilem Rasie o zaplacenia brakujacej kwoty za podloge . Awantura trwala kilka godzin . Rasia to wyrzucala mnie natychmiast , to prosila bym zostal . I zostalem .

W srode nie bylo juz pomiedzy nami zadnej komunikacji . Rasia przestala mowic "dzien dobry" .

To byl dzien fugowania . Nie mialem od niej instrukcji jak gleboko ma byc wymyta fuga . Fugowalem wiec kierujac sie solidnoscia obsadzenia kamieni . Zafugowalem kamienie w kuchni , uformowalem boki i wymylem plytko . Rasia stwierdzila ze tak jej sie nie podoba . Fuga juz stwardniala na tyle , ze niewiele dalo sie zrobic .

To byl pas kamieni w kuchni . Pozostale kamienie wymylem juz glebiej .

Reasumujac : gdyby Rasia okreslila sie precyzyjnie , to nie byloby zamieszania .

Na koniec kamienie umylem preparatem do usuwania resztek kleju i fug Mapei . Kamienie wygladaly juz niezle . Nalozylem wiec na nie impregnat nablyszczajacy . I podloga wygladala ladnie .

Zrobilem rowniez zdjecia . I nie wygladalo to tak okropnie jak na zdjeciu Rasi . Ktos po moim wyjsciu przy nich majstrowal , drapal , a swieza fuga barwi o czym ta osoba zdaje sie nie wiedziala . Gdyby to robila dzien pozniej , to owszem zostalyby rysy po drapaniu , ale fuga schodzilaby w kawalkach nie brudzac kamieni .

Pomimo wszystko jestem w stanie podjac sie naprawy pasa kamieni w kuchni i doprowadzic je do takiego samego wygladu jak w pozostalej czesci domu . W momencie mojego wyjscia fuga wymyta byla plycej w kuchni niz w pozostalej czesci .

http://img5.imageshack.us/img5/8681/72332442.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/3460/26264729.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/5914/13763454.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/3081/73017588.jpg

http://img261.imageshack.us/img261/9229/55542794.jpg

Na ostatnim zdjeciu korytarz na gorze przed ostatecznym myciem . I nawet wtedy kamienie nie byly tak matowe , jak na zdjeciu Rasi .

Teraz to juz nie kumam co z kamykami.

Te na zdjeciach Vadiola ladnie wygladaja.

Zwlasza ta fotka z bliska gdzie lepiej widac.

Zycze Wam abyscie sie dogadali tak by kazdy z tego wyszedl zadowolony. W koncu jak Nefcia pisala (a wiadomo, ze zna sie na ludzich :wink: ) po obu stronach sa dobrzy ludzie.

Wierze, ze bedzie dobrze.

Zycze Wam abyscie sie dogadali tak by kazdy z tego wyszedl zadowolony. W koncu jak Nefcia pisala (a wiadomo, ze zna sie na ludzich :wink: ) po obu stronach sa dobrzy ludzie.

też Wam tego życzę :D

miłego dzionka :D

spokojnie bez emocji teraz, nalezy sie skupic na tym zeby poprawic co sie da i dogadać. Ten pasek przy wejsciu jest faktycznie za malo wypłukany. Wazne zeby reszta fugi zeszla z wierzchu kamienia. Zrobisz Rasiu zlocik - kazda polereczkę w rączke i zadzialamy na tą skałe :)

Milego dnia

:D :D :D Mysia a jednak miałam rację, że w Bojowniczkę się przemieniłaś! :wink: :lol:

spokojnie bez emocji teraz, nalezy sie skupic na tym zeby poprawic co sie da i dogadać. Ten pasek przy wejsciu jest faktycznie za malo wypłukany. Wazne zeby reszta fugi zeszla z wierzchu kamienia. Zrobisz Rasiu zlocik - kazda polereczkę w rączke i zadzialamy na tą skałe :)

Milego dnia

:D :D :D Mysia a jednak miałam rację, że w Bojowniczkę się przemieniłaś! :wink: :lol:

nio. tak jakos wyszlo. Zmienilam twarz. ciagle dzwiganie ciezarów jet taaaaaaakie nuuuuudne :). Glowa do góry Rasiulka

no ja to naszej Mysi nie poznalam....:o

ale dobrze, dobrze... trzeba czasem autosugestie tyż stosować ... ja kiedyś miałam fikuśnego Jasia fasolę... ale jak zaczęłam wojowanie - to mi jakoś mi nie grał z moim nastawieniem do świata... ale myślę że kiedyś wróci znów :)

I ja też Wam tego życzę.

przyłączam się :D

Rasia miłego dnia mimo bólu glowy życzę :D

życzę również szybkiego ukońcenia prac

i zeby nie było nieporozumień choć wiadomo zdarzają się zawsze

w pewnym momencie następuje przegrzanie materiału i inwestor najchętniej wystawilby za drzwi wszystkie ekipy :roll: :lol:

ale do końca już bliżej niż dalej

jeśli masz mocne nerwy http://forum.muratordom.pl/woj-mazowieckie-historia-jednego-zlecenia,t133122.htm :lol:

zawsze warto rozmawiać na żywo niż udowadniać sobie coś na forum :wink:

a odnośnie ekip podasz mi namiar na tynkarzy :roll:

ładdnie się uśmiecham :D :D :D i jade dalej :D