rasia 16.02.2012 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rasia, już u siebie pisałam - zwariowałaś Wiem ile mi wyszło z 400g ile razy wałkowałam ciasto i ile czasu stałam nad kuchenką* Niezła jesteś! (ile czasu biłaś*to ciasto?) Biłam 5 minut aż mi ręka omdlała;) A całość w sumie z wyrabianiem ciasta i usmażeniem - równo 2 godziny, ale z pomocą drugiej pary rączek:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kocham faworki, miłością wielką i namiętną Ja też... ale dzisiaj już mi się przejadły;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 No to zaszalałaś Sama dałaś radę wytłuc tyle ciasta wałkiem? Wytłuc łatwo, ale do całej reszty przydaje się pomocnik:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 16.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 U nas teściowa nasmażyła ponad 30 pączków z półtorej kg mąki i młody wziął się za faworki. usmażył ze mną ze dwa wielkie talerze... A ja nic nie tknęłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Zasypało i to nieźle Wczoraj wyjechałam z domu ale juz wrócić nie było bardzo jak. Sąsiad jednak kupiła przed sezonem quada do odśnieżania i tadaaam mam piekne wąwozy na działce Nasz sąsiad w zeszłym roku właśnie sprzedał quada z pługiem i cały wjazd do garażu muszę machać łopatą sama, za to całą drogę odśnieża nam dzielnie gmina:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.02.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 o matko :jawdrop:Rasia ależ się Napracowałaś ale za to napewno cala Rodzinka zadowolona ze smakołyków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 o matko :jawdrop:Rasia ależ się Napracowałaś ale za to napewno cala Rodzinka zadowolona ze smakołyków:D Większą połowę rozdałam, a rodzinka już nie może:lol2:... chyba jednak przesadziłam z ilością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Większą połowę rozdałam, a rodzinka już nie może:lol2:.... mięczaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Większą połowę rozdałam, a rodzinka już nie może:lol2:... chyba jednak przesadziłam z ilością. Kochana nadmiar możesz przesłać do mnie:lol2: Rasia a dostałaś mojego priva kilka dni temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kochana nadmiar możesz przesłać do mnie:lol2: Rasia a dostałaś mojego priva kilka dni temu? Ło matko i córko! Już sprawdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 16.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ja ewentualnie też przygarnę jakiś nadmiar tych faworków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rasia, pytają u mnie Ciebie o smalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 ja faworków nie tłukę jeno wyrabiam normalnie;) i są kruche że się łamią pod własnym ciężarem, normalnie leniwa jestem:rotfl: usmażyłam 42 pączusie bo faworki robiłam w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 i są kruche że się łamią pod własnym ciężarem A mają pełno tych bąbelków? Dawaj swój przepis, muszę spróbować zrobić z jakiegoś*innego (coby mieć porównanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rasia, pytają u mnie Ciebie o smalec A skąd wiedziałaś, że dziś smażyłam na smalcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 16.02.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Rasia, zaszalałaś kobieto uwielbiam faworki i narobiłyście mi tylko z Monią smaka, a ja na diecie jestem . Dzielnie się dzisiaj trzymałam bez żadnych słodkości, bo na pączka dzisiaj nie miałam ochoty, a kupne faworki mi całe szczęście nie smakują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kochana nadmiar możesz przesłać do mnie:lol2: Rasia a dostałaś mojego priva kilka dni temu? Ja ewentualnie też przygarnę jakiś nadmiar tych faworków ... Dawajcie adresy, jutro wysyłam:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Monsanbia mają pełno bąbelków i kruchuśkie jako ten chrust;) a przepis prosty;) 20 dkg mąki 3 żółtka 3-4 łyżki gęstej śmietany szczypta soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżka spirytusu ( ja na ogół daję ocet i jest git;) ) mąkę mieszam z proszkiem potem daję resztę składników wyrabiam dość chwilę bo im dłużej wyrabiane tym bardziej elastyczne:) łatwo stwierdzić kiedy gotowe bo jak przekroisz ciasto to ma dużo malutkich dziurek w sobie, mąkę polecam Dalachowską bo najlepsze wychodzą a śmietany zacząć od 3 płaskich łyżek żeby ciasto nie było zbyt rzadkie, musi być lekko twardawe i sprężyste bo cały sekret tych faworków w tym żeby nie dawać więcej mąki niż te 20 dkg na porcję i ciasto ma się dać wałkować bez podsypywania mąką jak ciasto wyrobione to odkrawasz mniejsze porcje, resztę ciasta trzymając pod przykryciem, i wałkujesz najcieniej jak możesz no tak najlepiej żeby widać przez ciasto słoje na stolnicy było;) i szybciuśko smażysz na złoto i włala masz faworeczki;) z tej porcji to tak maks dla 3 osób lubiących faworki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.02.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Kuuuurcze, no bo z proszkiem ... (ja proszku nie mogę ) Reszta identyczna jak w tym moim (nawet ilości do do joty - 40dkg, 6 żółtek, 6-8łyżek śmietany, 2 łyżki spirytu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 16.02.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 hmmmmmm może się go da na sodę jakoś wymienić trza by wujka gógla zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.