Barbara74 14.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 widziałam cały fotodziennik,z komentarzami nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 15.03.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witaj Rasiu, chciałam się jeszcze podpytac o sprawę pieca, kosztów ogrzewania itp. Jestem na etapie wyboru takich spraw. Przypomnij na początku jaką masz powierzchnię użytk. domu, jakiej firmy i mocy piec, i ostatecznie jakie koszty rachunków m-cznych za ogrzewanie w sezonie zimowym? Cały czas zastanawiam się nad tym czy gaz czy pompa ciepła, dylematów jak zwykle moc...pozdrawiam, zuzu.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.03.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Basiu! I tak jesteś niesłychanie dzielna:lol2: Zuzu, ja mam piec Buderus GB142 z zasobnikiem 200l. Ponad 500m2 powierzchni ogrzewanej, 1500m3 kubatury, dużo ponad 300 użytkowej. Rachunki średnio 500pln/mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 15.03.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zuzu, ja mam piec Buderus GB142 z zasobnikiem 200l. Ponad 500m2 powierzchni ogrzewanej, 1500m3 kubatury, dużo ponad 300 użytkowej. Rachunki średnio 500pln/mies. Witaj Rasiu, bardzo dziękuję za odp., jak na taki metraż to rachunki masz bardzo przyzwoite:yes: rozumiem, że masz rekuperator itp. Pozdrawiam, zuzu.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 15.03.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Rasiu, zapytam jeszcze o ścinkę kominkową-jakiej jest szerokości? I jeszcze wkład kominkowy jaka to firma i szerokośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 a ja tak wpadlam bez pytania powiedziec CZESC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.03.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Rasiu, zapytam jeszcze o ścinkę kominkową-jakiej jest szerokości? I jeszcze wkład kominkowy jaka to firma i szerokośc? Mam reku, ale dopiero od trzech miesięcy, to może rachunki jeszcze trochę spadną. Kominek ma 196x74, wkład Spartherm Varia Fdh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.03.2012 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 a ja tak wpadlam bez pytania powiedziec CZESC Cześć Moja Siostro Ulubiona! Właśnie od Ciebie wracam;) z porannego "przeglądu prasy budowlanej":D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.03.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Cześć Moja Siostro Ulubiona! . Fiu, fiu awansowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 16.03.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Cześć Rasiu, zaglądam i piszę, żeby nie było, że zaglądam i nie piszę! ..tak trochę z nadzieją, że pokazałaś swój wiosenny ogród (bratki znalazłam zimowe i uśmiałam się, pogoda robi nam psikusy ostatnio). Wrzucam linki do swoich "ogrodowych", może będzie Ci się chciało czasem zajrzeć? Mój nowy na FO: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52535 a tu całkiem nowe forum ogrodowe, polecam, bo sam fajni ludzie się zebrali - warto je odwiedzić: http://forumogrodniczeoaza.pl/index.php/forum/33-moj-ogrod/11036-ogrod-agaty to też mój wątek, tylko strasznie początkujący... fajnie tak pooglądać Fotodziennik i przypomnieć sobie, jaki Twój domek jest piękny. Tej elewacji Ci do dzisiaj zazdroszczę, wcale mi upodobanie do szarości nie przeszło, a sama mam prawie biały z czerwonym dachem! p.s. "oaza" jako termin przyrodniczy, oczywiście! Edytowane 16 Marca 2012 przez sure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.03.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzięki Szurku, że zajrzałaś! Teraz będzie może łatwiej mi Cię odnaleźć. Nowe zdjęcia mojego ogrodu będą zapewne wkrótce, bo właśnie dokonałam nowych zakupów trawkowych u Mariusz Surowińskiego:lol:. A bratki wciąż kwitną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 16.03.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) Pięknie dziękuję za odp. i pozdrawiam:bye: ps. zapytam jeszcze tylko dlaczego akurat ten kocioł a nie inny? czym się kierowałaś przy wyborze? Edytowane 16 Marca 2012 przez Zuzu.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.03.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pięknie dziękuję za odp. i pozdrawiam:bye: ps. zapytam jeszcze tylko dlaczego akurat ten kocioł a nie inny? czym się kierowałaś przy wyborze? Ja... niczym;) Oddałam sprawę w ręce fachowca:). Zleciłam obliczenie zapotrzebowania energetycznego mojego domu i dobranie do niego pieca, zasobnika wystarczającego na co najmniej 4 osoby, kaloryferów, kanałówki i podłogówki... wszystko miałam za jednym strzałem i z głowy:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.03.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 kontrolnie wpadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzu.1 17.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Ja... niczym;) Oddałam sprawę w ręce fachowca:). Zleciłam obliczenie zapotrzebowania energetycznego mojego domu i dobranie do niego pieca, zasobnika wystarczającego na co najmniej 4 osoby, kaloryferów, kanałówki i podłogówki... wszystko miałam za jednym strzałem i z głowy:D. Dziękuję Rasiu. To ja skorzystam chyba z Twoich doświadczeń i też tak zrobię, a co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 17.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dzięki Szurku, że zajrzałaś! Teraz będzie może łatwiej mi Cię odnaleźć. Nowe zdjęcia mojego ogrodu będą zapewne wkrótce, bo właśnie dokonałam nowych zakupów trawkowych u Mariusz Surowińskiego:lol:. A bratki wciąż kwitną!A on na tych forach często bywa. I znawcą jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.03.2012 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 A on na tych forach często bywa. I znawcą jest! Wiem, wiem Państwo Surowińscy są moimi trawiastymi idolami:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 kontrolnie wpadam Hej Słonko!!! Okularów nie znalazłam:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2012 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Dziękuję Rasiu. To ja skorzystam chyba z Twoich doświadczeń i też tak zrobię, a co... Trzymam kciuki:D! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.03.2012 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Hej Słonko!!! Okularów nie znalazłam:(. nic nie szkodzi, kupiłam sobie fajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts