aneta s 22.06.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rasia cudny ogród Macie! :yes:dziękuję za lekcje z ukręcania:yes:przyda się:Dczy z azaliami postępować podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.06.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Aneta wkleje i tu o obrywaniu azalii (Rasia chyba sie nie pogniewa) szczegolowa instrucja zdjeciowahttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=43&t=35632 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rasia cudny ogród Macie! :yes:dziękuję za lekcje z ukręcania:yes:przyda się:Dczy z azaliami postępować podobnie? Tarcia już odpowiedziała(dziękuję), u azalii podobnie:yes:. O lawendzie, bzach i innych do cięcia pewnie wiesz doskonale:) A ogród śmieszyć mnie zaczął, bo z ziemi wyłazi (oprócz milionów chwastów:evil:) co dzień coś nowego... co sadziłam lub siałam w tym lub nawet w zeszłym roku i już dawno zwątpiłam, że cokolwiek wyjdzie:lol2: Np. wylazły żurawki, które po zimie zamarły całkowicie i nic z nich nad ziemię nie wystawało:D. Albo anemony, których bulwki sadziłam w marcu i nic przez trzy miesiące z ziemi nie wyłaziło, a teraz nagle burza zieleniny i co kilka dni nowy kwiatek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.06.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 mi ciemierniki sie pokazaly, o ktorych myslalam, ze precz juz dawno poszly. i zylistek mi zakwitl czego wcale sie nie spodziewalam, bo tak marnie wygadal po tych mroznych wiosennych wiatrach. Rasiu w twoim ogrodzie tez sie doskonale czuje, jak i u Nitki kazde formy piekna czy to dzikie, czy to naturalistyczne czy to "japonskie" i takie pod linijke przemawiaja do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.06.2012 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rasia - przepraszam za głupie pytanie, ale jakie masz deski na tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.06.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 a niech Cię, Rasia, masz przepiękny ogród !!!!!! Też taki chcę I taki przyjemny klimat w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 mi ciemierniki sie pokazaly, o ktorych myslalam, ze precz juz dawno poszly. i zylistek mi zakwitl czego wcale sie nie spodziewalam, bo tak marnie wygadal po tych mroznych wiosennych wiatrach. Rasiu w twoim ogrodzie tez sie doskonale czuje, jak i u Nitki kazde formy piekna czy to dzikie, czy to naturalistyczne czy to "japonskie" i takie pod linijke przemawiaja do mnie Cieszę się Tarciu:D. Bo albo ktoś lubi zieleninę, albo nie... ja lubię okrutnie i każdej zieleninie ulegam:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rasia - przepraszam za głupie pytanie, ale jakie masz deski na tarasie? Podobno modrzew syberyjski:). I wcale nie jest głupie ono;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 a niech Cię, Rasia, masz przepiękny ogród !!!!!! Też taki chcę I taki przyjemny klimat w domu Będziesz miała już za chwileczkę, już za momencik... Boszzzzz... jakie Ty masz za to schody i balustradę piękne!!!:cool: Już o całej reszcie nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.06.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Wypiękniał Ci ogród u mnie też różne dziwy wyłażą z ziemi. Ostatnio chciałam wywalić jakieś chwasty. Po wykopaniu okazało się, że korzenie są uformowane w kształcie doniczki - ki diabeł, za nic nie mogłam sobie przypomnieć co to było. Poszło z powrotem do ziemi, i dopiero gdy kłosy na szczycie zaczęły jakoś niebiesko przeświecać przypomniało mi się, że to szałwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Wypiękniał Ci ogród u mnie też różne dziwy wyłażą z ziemi. Ostatnio chciałam wywalić jakieś chwasty. Po wykopaniu okazało się, że korzenie są uformowane w kształcie doniczki - ki diabeł, za nic nie mogłam sobie przypomnieć co to było. Poszło z powrotem do ziemi, i dopiero gdy kłosy na szczycie zaczęły jakoś niebiesko przeświecać przypomniało mi się, że to szałwia Cześć Gosiaczku!!! Jak miło, że jesteś! Ostatnio jak zaglądałam do Ciebie były u Ciebie jeszcze Święta;) No właśnie ja też tak mam, że coś nie wyłazi, mam dziurę, chcę zapełnić, kopię, a tam jakieś cebule lub kłącza zahibernowane czy co??? Albo na odwrót... rośnie coś pięknie, myślę że to kwiatek... a to się okazuje chwastem być... i wiesz... muszę się do czegoś przyznać... nie wyrywam wszystkich chwastów... w ogóle bym nic nie wyrywała najchętniej, bo wszystko co zielone mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Rasia jakby to powiedzieć...o zieleninie to ja póki co wiem niewiele bo mam ogród , taki prawdziwy od niespełna 2 miesięcy ale w planie mam dokształcenie się w tej materii:Dmam nadzieję, że nie Masz nic przeciwko bym skopiowała Twoją lekcję do siebie?muszę obok kulinariów i o ogrodowe sprawy zadbać Fajnie, że tak Ci "z nienacka" roslinki ożywają i cieszą oczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.06.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Shiraz. Nastrój na_trójkę... z minusem:(. Jutro ma być już słonko, może i Tobie nastrój się rozchmurzy Zamawiam zapas Shiraza zatem, za dwa tygodnie odwiedza mnie Mama, będę miała czym uraczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.06.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dla Szurka:). Rabata różana w całej "okazałości" Ooo! Jaka ładna i jaka ładna!! Dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Anetko, kopiuj ile chcesz i co chcesz:D. Elenko, jak Wam zabraknie wal do mnie po flaszeczkę. Szurku, róż tam jak kot napłakał, na zdjęciu widoczne są... 2 i pół na całej rabacie mam 6 ale małe w cieniu za sosenką już tak nie szaleją, natomiast te dwie parkowe kwitną od wiosny do zimy... dosłownie. W zeszłym roku w grudniu obcinałam ostatnie kwiaty i nierozwinięte pąki:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.06.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Czesc Rasiulku, chyba humor powrocil? Buziaki Wam zostawiam (chlebki robisz? zakwas zyje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.06.2012 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Czesc Rasiulku, chyba humor powrocil? Buziaki Wam zostawiam (chlebki robisz? zakwas zyje?) Właśnie przed chwilą wykrzywiłam gębę w niemrawym uśmiechu pierwszy raz od miesiąca jak poczytałam rozmowę dziewczyn (i Gwoździka;)) u Wusi:). Zakwas... ojć... chyba go zapomniałam dokarmić... lecę do lodówki... ale chlebków już kilka sprawiłam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.06.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Rasiu też nie wszystkie chwasty wywalam. Mam takiego przy kompoście, który się nam bardzo podoba... do czasu gdy wydaje nasiona - gorsze od rzepów, malutkie wredne kuleczki obsypujące wręcz moje psy, które oczywiście mają pod tą roślinką ważne interesy do załatwienia potem wydłubywanie z włosów tego draństwa to katorga. I uwielbiam mchy, których mam mnóstwo, zamiast trawy a chodzi się po nim na bosaka... bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.06.2012 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Te Twoje zdjęcia z ogrodu to chyba podkolorowane są Piękne! A bratki zimowe przeżyły to swoje zaburzenie w zegarze wewnętrznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 26.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Elenko, jak Wam zabraknie w al do mnie po flaszeczkę. Hihi, żebyś się nie zdziwiła jak zakołatam do drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts