rasia 27.12.2010 00:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 (edytowane) Święta, Święta i po Świętach... Cały czas cudownie... Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.12.2010 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Się pochwalę... a co! http://ikeahacker.blogspot.com/2010/12/lamp-made-of-expedit.html#comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.12.2010 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Życzę Wam i sobie wspaniałej zabawy dzisiaj, jutro i przez cały Nowy Rok http://congee.pl/data/gfx/pictures/medium/6/4/2446_1.jpg oraz spełnienia marzeń, realizacji planów, oraz zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.01.2011 00:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witaj Coral50 w Nowym Roku 2011 i wszyscy tu zaglądający. Wszystkim dziękuję za piękne życzenia! Ja sobie życzę tylko jednego - aby rok 2011 był równie fajny jak poprzedni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 http://www.kochamylaure.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Stół wybrany - Manu z MD dąb bielony. Takaż ława kawowa przy sofie i szafka podTVijna;) Sofa, w kształcie C Bo - Celano, w szarej Szazzie. Prawie taka: http://img440.imageshack.us/img440/3535/sofacelanoboconcept.jpg Edytowane 21 Stycznia 2011 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.01.2011 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Bajeczność i figlarność zimy nieustająco mnie zachwyca... Jestem zakochana... w mojej Rodzince, która rozłażąc się po całym domu, nie włazi na siebie nawzajem i codziennie każde z osobna mi powtarza, że jest im TU dobrze ... w moim domku i wiejskim, sielskim życiu jakie w nim wiodę, w gumofilcach z łopatą w ręku, zimą w celu odśnieżania , wiosną i jesienią grządek kopania:D... w krajobrazie okolicy z całą jego parkowo-wiejską infrastrukturą, fauną i florą ... echhhh... http://img80.imageshack.us/img80/5375/stycze20111078.jpg cdn... Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.01.2011 23:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 (edytowane) Wczorajszy poranny spacer... http://img143.imageshack.us/img143/589/stycze20111132.jpg Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.02.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) Przerzucam z wątku Solidni Warszawa i Okolice: Mieszkam od ponad roku, chyba więc już mogę dokonać małego podsumowania. Jeden morał z tej bajki o budowaniu: ekipę poznaje się nie jak zaczyna, ale jak kończy... stara prawda, co? Miałam szczęście do większości wspaniałych ekip:yes:, niestety o kilku w tym wątku się nie wypowiem. Od początku: 1.Rewelacyjna ekipa Pana Jana od SSO. Z sześciu nowych domów w mojej okolicy wybudował 4:). Po roku od zejścia z mojej budowy poprosiłam Pana Jana o "wymurowanie" nietypowego;) ogrodzenia, bo nie mogłam znaleźć nikogo, kto by się tego podjął. Przysłał najlepszego swojego człowieka, ja zrobiłam rysunki, Pan Jan ołówkiem na kartonie obliczenia i ogrodzenie mam dokładnie takie o jakie mi chodziło! Dodam, że w całym domu mam rewelacyjnie proste wszystkie ściany i kąty, co wychwalane było przez kolejne ekipy od hydraulików do tynkarzy, więc chyba jednak nie jest taką normą Pan Jan: 501 679 706 2.Fantastyczni Cieśle. Ekipa wspaniała i perfekcyjna. Umiejąca czytać rysunki i spinająca ogromnie ciężką więźbę ze stalową ramą co do milimetra! Pan Wiesław: 508 125 773, syn, Pan Robert: 504 279 459 3.Dekarze. Wspaniali prawdziwi fachowcy przez duże F (jak zresztą wszyscy powyżej i poniżej) - doskonale zorganizowani. Byłam jeszcze długo z nimi w kontakcie i błyskawicznie reagowali na każdy mój telefon, czy to w sprawie dodatkowej obróbki kominów po ich tynkowaniu (grubo po zakończeniu dachu), czy w sprawie blachy na dach drewutni. A mieli do mnie ładnych kilkadziesiąt kilometrów. Bracia Wiesław i Waldemar: 604235954, 606457915 4.Aluminiowa stolarka: okna fixy, przesuwne, uchylno-otwierane, szklany dach, oranżeria, drzwi wejściowe...... AllTOP Lublin!!! Do tej pory jesteśmy w kontakcie, zmiana uszczelki, czy zamka - nie ma problemu. Nikt mi tej firmy nie polecił, znalazłam ich sama widząc wykonaną przez nich stolarkę w oglądanym pod nieobecność właściciela pewnym domu... Pan Paweł: 502297296 5.Tynki cementowo-wapienne... po prostu rewelacja! Nie było problemu z dojechaniem po trzech tygodniach i obróbce glifów, gdy po tynkach skończyły się montować okna! Pan Darek: sprawdzę w starym telefonie i dopiszę... edit: 602487247 6.Hydraulika, ekipa Pana Janusza: szybko, sprawnie, kompleksowo. Z jedną, małą wpadką z niedokręconym korkiem z wodą ogrodową. I ktoś mógłby pomyśleć - dlaczego ich polecam? Bo potrafili schylić głowy, przyznać się do niedopatrzenia i pokryć koszty. Bo każdemu może się zdarzyć błąd, ale nie każdemu do niego przyznać i wyjść z honorem. tel: 601 396042 7.Piec gazowy, kaloryfery...usługa z bardzo dokładnym przeczytaniem projektu i pedantycznymi wręcz obliczeniami zapotrzebowania na ciepło w każdym pomieszczeniu. Pan Sławomir: 600 350 637. Dostępny w każdej chwili, gotowy służyć radą,zapewniający pełen serwis i regulację w każdym momencie. 8.Wylewki... doskonałe! Chwalone przez kolejnych wykonawców od podłóg. Super twarde i nie do zdarcia... tak ładne, że aż szkoda było je zakrywać... Pan Mariusz: 515620350 9.KartonGipsy Słynne Misiaczki, czyli ekipa, która ubrała w w GK i ociepliła wełną mnóstwo znanych mi forumowych i nie tylko domków , są po prostu niesamowici!! Nie znam drugiej tak solidnej, doświadczonej, przemiłej i dbającej o renomę, a jednocześnie tak młodej ekipy!!! Potrafią po roku, czy dwóch zadzwonić czy wszystko w porządku, czy nic nie pękło, a jeżeli nie daj boże pojawi się jakaś ryska na suficie, to jakby była największą rysą na honorze, przylatują na sygnale w najkrótszym możliwym czasie i naprawiają na swój koszt!!!:jawdrop:Dosłownie szczęka opada! Pan Robert: 502469645 Mam nadzieję, że nikogo o kim powinnam tu wspomnieć nie pominęłam. O wykończeniówce następnym razem... 10.Aaa... i ktoś, kto przydaje się na początku i na końcu budowy... specjalista od pielęgnacji i wycinki drzew... zna się na drzewach jak mało kto, a wycina również metodą linową...Pan Robert: 502641431 Edytowane 23 Lutego 2011 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.03.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 W styczniu 2010 Elfirka mi tak pięknie napisała o ogrodzie, że aż szkoda żeby zniknęło w czeluści komentarzy. A że za ogród czas najwyższy zabrać się z kopyta w tym roku, to zapisuję... Jak lubisz dzikośc to polecam ci miedzy twoje seosenki wpakować tylko kilka sztuk architektonicznych drzewek. "Architektoniczne" - o wyrazistym pokroju, będace rzeżbami w zielonym salonie ogrodu. Tłem ogrodu i tak bedzie las. A za to poszaleć sobie z bylinami, trawami i niewielkimi krzewami, sadząc je w nierównomiernych plamach ale w dziesiątkach i setkach sztuk w jednej grupie, by odziaływały kolorem czy fakturą. Takie grupy należy tak dobrać, by zakwitały po kolei. np.: krokusy w setkach sztuk pod krzewami (grupa niebieskich, dalej grupa zółtych, gdzie indziej białych) narcyze na trawnikach kosaćce syberyjskie piwonie róże okrywowe tawuły japońskie rudbekie astry trawy Albo cos w stylu zwycięzcy z Chelsea z 2007r : http://www.thinkingardens.co.uk/images/linnaeus2.jpg Tylko, że to bardzo pracochłonny ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada230 05.03.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam. Sama nie mam dziennika. Przygodę z budową zaczynam (fundamenty, dobudowa do domu teściów). Oglądając twój dziennik powiem tylko-piękny dom wybudowany w raju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.03.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam. Sama nie mam dziennika. Przygodę z budową zaczynam (fundamenty, dobudowa do domu teściów). Oglądając twój dziennik powiem tylko -piękny dom wybudowany w raju. Witaj Mado! Ślicznie dziękuję za miłe słowa. Załóż dziennik, albo galerię... to bardzo pomaga... nabrać dystansu w trudnych chwilach, umiejscowić zdarzenie w czasie, pochwalić się znajomym, rodzinie... albo poradzić się na Forum... I zapraszam do Komentarzy - link na dole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mefiko 05.03.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam, że są komentarze do dziennika, ale pozwolę się dopisać tutaj - GENIALNY DOM!Zakochana jestem w waszej kuchni - jest boska! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Kiedyś pisałam, że malunków na szybach nie zobaczę nigdy więcej... ale pojawiają się regularnie... są piękne i za każdym razem oczywiście niepowtarzalne... Utrzymują się dotąd aż pierwsze promyki słońca na nie nie padną... Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 08.03.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) U mnie taka zielenina wyłazi spod śniegu...: A wczoraj w sieci znalazłam takie cudo: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNk-ySWy_yicU8GedGw_51AKQ-Ahl8HPhGPF730ICIOVZBgoPz1g I już ją widzę w swoim ogrodzie...:cool: Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 08.03.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 rasia patrzę na twoją okolicę i ogród i mówię mieszkasz w raju, ale chcę zapytać o jedno, co masz za ogrodzenie, z czego to jest zrobione, może jakieś namiary no i cena, jeśli można, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika i Łukasz 10.03.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ślicznie tam u was też moich sadzonek nie mogę się doczekać są na podobnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.03.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 (edytowane) Reni, Dominiko i Łukaszu, witam pięknie i zapraszam do komentarzy. Czas na pierwsze oznaki wiosny, przecież już mamy wiosnę, prawda? hiacynty... czosnek... z dwóch modrzewi przeżył jeden... nie wiem co to;) i Filip ze swoją nieodłączną poduszką, na której zawsze kładzie łepek. i Nitka-wariatka;) Edytowane 10 Marca 2012 przez rasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.04.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mała pamiątka z krótkiej podróży... http://img854.imageshack.us/img854/179/hiszpania2011224.jpg http://img849.imageshack.us/img849/2641/hiszpania20111187.jpg http://img714.imageshack.us/img714/7973/hiszpania2011908.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.04.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 I jeszcze jedna dobra wiadomość /poza Uniwersyteckim indeksem Młodego-bo tego nic nie przebije:D/, jutro przyjeżdża k a n a p a !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts