Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Miałam kiedyś śliczną palmę;)... do czasu jak postanowiłam ją przesadzić do ślicznej doniczki;). Uschła natychmiast, więc ją pomalowałam na srebrno i robi za rzeźbę:D.

http://img850.imageshack.us/img850/4126/img0234jpgmale.jpg

• Odpowiedzi 489
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze w zeszłym roku... czyli niecały miesiąc temu;) zrobiłam rzut na lampy:) (nie wszystkie oczywiście, bo nie jest to wykonalne przy przedświątecznych wydatkach i zapłacie za reku:no:.

Ale grunt, że zniknęło ostatecznie 8 kolejnych kabli:lol:.

Łazienka "moja";)

http://desmond.imageshack.us/Himg854/scaled.php?server=854&filename=img5949jpgmale.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg259/scaled.php?server=259&filename=img5950jpgmale.jpg&res=medium

Hol przy garderobie dolnej.

Tak wyglądają wieczorem:

http://desmond.imageshack.us/Himg32/scaled.php?server=32&filename=img0237jpgmale.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg440/scaled.php?server=440&filename=img0238jpgmale.jpg&res=medium

A tak w ciągu dnia:

http://desmond.imageshack.us/Himg818/scaled.php?server=818&filename=img5964jpgmale.jpg&res=medium

Edytowane przez rasia

I jeszcze jedna lampa, której historia jest prześmieszna:). Kupina za całe 20 zeta w LM, zdjęta z ekspozycji z powodu urwanego kawałka łańcucha... który dokupiłam w tym samym LM za całe 159 groszy:lol:.

I wcale mi nie przeszkadza, że jest to lampa z przeznaczeniem na zewnątrz;)

http://desmond.imageshack.us/Himg259/scaled.php?server=259&filename=img5967jpgmale.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg707/scaled.php?server=707&filename=img5965jpgmale.jpg&res=medium

http://desmond.imageshack.us/Himg337/scaled.php?server=337&filename=img5968jpgmale.jpg&res=medium

• 1 month później...
  • 1 month później...

Potrzebuję Waszej fachowej porady!!! Już dwa panele prysznicowe z mieszalnikami wywaliłam na złom, bo mam tak twardą wodę!!!:bash:

Poszukuję dobrego, duużego filtra, który skutecznie zmiękczy mi wodę i nie zrujnuje kieszeni! Pliiisssss... może ktoś z Was użytkuje takie cudo i może podzielić się swoją wiedzą...:rolleyes:

Widok od wejścia na oranżerię :p

http://img525.imageshack.us/img525/6425/0ien2.jpg

Witam ,jakie wymiary ma to okno? i gdzie jeśli można wiedzieć to gdzie je zakupiliście i ile kosztowało, mam podobne u siebie w projekcie, tw własnie projekt okna w mojej jadalni ma wymiary 180x470 ale chyba raczej podzielimy je na 2 okna i przedzielimy ścianą i to na dole chciałabym w takim stylu jak Wy macie:) Jest super:)

Witaj Aneto:). Okno onanżeryjne ma mniej więcej 230x440cm plus 360cm skosu. Twój wymyślony podział musisz sobie po prostu narysować na kartce i zobaczyć, czy będą Ci odpowiadały proporcje. Ja jestem bardzo zadowolona z tych drzwi na taras:). Wszystkie okna robiła mi forma AllTop Lublin - bardzo polecam:).

I bardzo Cię zapraszam do wątku z komentarzami:).

Podsumowanie sprzed roku poprawione...

Mieszkam od ponad dwóch lat, chyba więc już mogę dokonać małego podsumowania.:)

Jeden morał z tej bajki o budowaniu: ekipę poznaje się nie jak zaczyna, ale jak kończy... stara prawda, co?;)

Miałam szczęście do większości wspaniałych ekip:yes:.

Od początku:

1.Rewelacyjna ekipa Pana Jana od SSO. Z sześciu nowych domów w mojej okolicy wybudował 4:). Po roku od zejścia z mojej budowy poprosiłam Pana Jana o "wymurowanie" nietypowego;) ogrodzenia, bo nie mogłam znaleźć nikogo, kto by się tego podjął. Przysłał najlepszego swojego człowieka, ja zrobiłam rysunki, Pan Jan ołówkiem na kartonie obliczenia i ogrodzenie mam dokładnie takie o jakie mi chodziło! :D Dodam, że w całym domu mam rewelacyjnie proste wszystkie ściany i kąty, co wychwalane było przez kolejne ekipy od hydraulików do tynkarzy, więc chyba jednak nie jest taką normą;):) Pan Jan: 501 679 706

2.Fantastyczni Cieśle. Ekipa wspaniała i perfekcyjna. Umiejąca czytać rysunki i spinająca ogromnie ciężką więźbę ze stalową ramą co do milimetra! :D Pan Wiesław: 508 125 773, syn, Pan Robert: 504 279 459

3.Dekarze.:D Wspaniali prawdziwi fachowcy przez duże F (jak zresztą wszyscy powyżej i poniżej) - doskonale zorganizowani. Byłam jeszcze długo z nimi w kontakcie i błyskawicznie reagowali na każdy mój telefon, czy to w sprawie dodatkowej obróbki kominów po ich tynkowaniu (grubo po zakończeniu dachu), czy w sprawie blachy na dach drewutni. :D A mieli do mnie ładnych kilkadziesiąt kilometrów.:) Bracia Wiesław i Waldemar: 604235954, 606457915

4.Aluminiowa stolarka: okna fixy, przesuwne, uchylno-otwierane, szklany dach, oranżeria, drzwi wejściowe...:)... AllTOP Lublin!!! Do tej pory jesteśmy w kontakcie, zmiana uszczelki, czy zamka - nie ma problemu. Nikt mi tej firmy nie polecił, znalazłam ich sama widząc wykonaną przez nich stolarkę w oglądanym pod nieobecność właściciela pewnym domu...:) Pan Paweł: 502297296

5.Tynki cementowo-wapienne... po prostu rewelacja! Nie było problemu z dojechaniem po trzech tygodniach i obróbce glifów, gdy po tynkach skończyły się montować okna!:D Pan Darek: 602487247

6.Hydraulika, ekipa Pana Janusza: szybko, sprawnie, kompleksowo. Z jedną, małą wpadką z niedokręconym korkiem z wodą ogrodową. I ktoś mógłby pomyśleć - dlaczego ich polecam? Bo potrafili schylić głowy, przyznać się do niedopatrzenia i pokryć koszty. Bo każdemu może się zdarzyć błąd, ale nie każdemu do niego przyznać i wyjść z honorem.:) tel: 601 396042

7.Piec gazowy, kaloryfery...usługa z bardzo dokładnym przeczytaniem projektu i pedantycznymi wręcz obliczeniami zapotrzebowania na ciepło w każdym pomieszczeniu.:) Pan Sławomir: 600 350 637. Dostępny w każdej chwili, gotowy służyć radą,zapewniający pełen serwis i regulację w każdym momencie.:)

8.Wylewki... doskonałe! Chwalone przez kolejnych wykonawców od podłóg. Super twarde i nie do zdarcia... tak ładne, że aż szkoda było je zakrywać...;):) Pan Mariusz: 515620350

9.KartonGipsy:) Słynne Misiaczki, czyli ekipa, która ubrała w w GK i ociepliła wełną mnóstwo znanych mi forumowych i nie tylko domków ;):D, są po prostu niesamowici!! Nie znam drugiej tak solidnej, doświadczonej, przemiłej i dbającej o renomę, a jednocześnie tak młodej ekipy!!! Potrafią po roku, czy dwóch zadzwonić czy wszystko w porządku, czy nic nie pękło, a jeżeli nie daj boże pojawi się jakaś ryska na suficie, to jakby była największą rysą na honorze, przylatują natychmiast:lol:

10. Alarm, kamery, instalacje... forumowy ZBYCH, czyli Sławek:) Przemiły człowiek, doskonały fachowiec!:lol:

11. Kominek: perfekcyjna ekipa z firmy Kominy i Kominki i niezastąpiony Pan Daniel Hrehorecki: 503033999. Dodam, że po trzech latach bardzo intensywnego palenia w kominku pękły mi płyty szamotowe wewnątrz kominka... pękanie szamotu nie jest objęte gwarancją... mimo to, Pan Daniel poprosił mnie o przesłanie zdjęć i uznał moją reklamację:D... po tygodniu miałam już wymienione na nowe! Współpraca z tak SOLIDNĄ FIRMĄ to sama przyjemność!:lol:

12. Aaa... i ktoś, kto przydaje się na początku i na końcu budowy... specjalista od pielęgnacji i wycinki drzew... zna się na drzewach jak mało kto, a wycina również metodą wspinaczkowo-linową...Pan Robert: 502641431

13. Na koniec nieoceniona forumowa Elfirka w poradach ogrodniczych i przemiła Pani Kasia-Architekt Krajobrazu(Wa-wa i okolice), która pomogła mi przy pomocy dzielnej ekipy przetwarzać moją wizję ogrodu w rzeczywistość...:cool:

14. Z ekip "wykończeniowych" mogę polecić forumowego Ducha, Pana od schodów i chłopaków od malowania:).

Edytowane przez rasia

Witaj Aneto:). Okno onanżeryjne ma mniej więcej 230x440cm plus 360cm skosu. Twój wymyślony podział musisz sobie po prostu narysować na kartce i zobaczyć, czy będą Ci odpowiadały proporcje. Ja jestem bardzo zadowolona z tych drzwi na taras:). Wszystkie okna robiła mi forma AllTop Lublin - bardzo polecam:).

I bardzo Cię zapraszam do wątku z komentarzami:).

Rasia a możesz mi napisać cenę tego okna? wyślij wiadomośc na priva. Jest piękne:)

• 2 weeks później...

WOISNA!!! :lol: :lol: :lol:

wi%25C5%259Bnia%2520pi%25C5%2582kowana%2520Royal%2520BurgundyIMG_7087.jpg

wiśnia piłkowana

kacze%25C5%2584ceIMG_7094.jpg

kaczeńce

migda%25C5%2582ek%2520bia%25C5%2582y%2520IMG_7082.jpg

migdałki

migda%25C5%2582ekIMG_7072.jpg

u%25C5%2582udka%2520wiosenna%2520IMG_7111.jpg

ułudka wiosenna

niezapominajkiIMG_7052.jpg

niezapominajki

tuliPan%2520pierzastyIMG_7078.jpg

tuliPany

tuliPanIMG_7076.jpg

orlikIMG_7080.jpg

orliki

kwiat%2520jab%25C5%2582oni%2520IMG_7117.jpg

jabłonie

czeremcha%2520i%2520ksi%25C4%2599%25C5%25BCyc%2520IMG_7124.jpg

niebiańsko pachnąca czeremcha

...

smardzIMG_7054.jpg

i smardz(... wiele ich obrodziło w tym roku:D ), a obok pąki goryczki bezłodygowej

• 2 weeks później...

Po ponad dwóch latach mieszkania dom ciągle jeszcze nie skończony... a już wymaga ponownego malowania;):D

Ale jest żywy, ciepły, zabałaganiony i MÓJ!!! Moja enklawa, mój schowek, moja książka, w której mogę się zamknąć... czytać, znikać, wnikać...:lol:

Kilka zdjęć bałaganu, który uwielbiam:cool:

ma%25C5%2582eIMG_7224.jpg

ma%25C5%2582eIMG_7226.jpg

ma%25C5%2582eIMG_7227.jpg

ma%25C5%2582eIMG_7241.jpg

ma%25C5%2582eIMG_7242.jpg

ma%25C5%2582eIMG_7243.jpg

Nasza, najbardziej zaniedbana sypialnia... zagipsowałam wystające cegły w miejscu gdzie kiedyś będą drzwi do łazienki... jeszcze się nie zdecydowałam jakie;)... garderoby do tej pory nie mam zrobionej, bo ciągle jest coś ważniejszego, zwłaszcza ogród:D.

Bo np. france Jamlesowe;) czekają na wsadzenie!:D

rozpieszczone%2520franceIMG_7261.jpg

• 2 weeks później...