Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hmmmm...tego się nie spodziewałem...

Mam w przyszłym tygodniu odebrać budowę...stan SSO + jeszcze troszkę. Generalnie jestem zadowolony z roboty wykonanej, często zresztą przeze mnie i kierownika budowy kontrolowanej na poszczególnych etapach i tu się stała rzecz dla mnie zagadkowa....ekipa która mi buduje poprosiła żeby przy ostatecznym odbiorze był kierownik budowy bo chcą spisać "protokół odbioru".

Co o tym myślicie ??? :o

Nie znalazłem takiego wątku...może ktoś wie gdzie szukać?

https://forum.murator.pl/topic/113575-protok%C3%B3%C5%82-odbioru-rob%C3%B3t-budowlanych-przez-inwestora/

...stała rzecz dla mnie zagadkowa....ekipa która mi buduje poprosiła żeby przy ostatecznym odbiorze był kierownik budowy bo chcą spisać "protokół odbioru".

Co o tym myślicie ??? :o ...

mysle, ze ekipa juz sie nacieła na inwestorze/ach/ i dlatego woli dmuchac na zimne ...

Myślę, że przedmówca ma rację. Chcą mieć tzw. "dupochron", w którym będzie czarno na białym, że z ich strony wszystko jest ok, a Ty nie rościsz żadnych żądań, ani pretensji :wink:

bo ja wiem czy z korzyścią?

sądzę że ekipie chodzi o to że widziały gały co brały, żeby inwestor nie ganiał ich z mniej lub bardziej zasadnymi poprawkami przez następne 3 lata; dodatkowo będzie wiadomo co sknocili oni a co juz inni po nich.

pozdro

sądzę że ekipie chodzi o to że widziały gały co brały, żeby inwestor nie ganiał ich z mniej lub bardziej zasadnymi poprawkami przez następne 3 lata; dodatkowo będzie wiadomo co sknocili oni a co juz inni po nich.

pozdro

Podpisany protokół odbioru nie oznacza,że Wykonawcy nie można wzywać do usunięcia usterek. Proponuję doczytać KC.

pozdro

Podpisany protokół odbioru nie oznacza,że Wykonawcy nie można wzywać do usunięcia usterek. Proponuję doczytać KC.

7:55 zameldowałem się na budowie i zapytałem się wprost:"Po co Wam to?"

Odpowiedź: "Bo zawsze tak robimy. Inwestor potwierdza, że wszystkie roboty z umowy zostały wykonane i nie będzie nas ścigał jak nagle mu się odwidzi, że np. okno ktore kazał przesunąć w stosunku do projektu to ma być jak w projekcie. A gwarancje na roboty jest gwarancją"

I tyle. Teraz już wiem: najpierw zapytaj a później panikuj :oops: chyba już jestem forumomaniakiem :wink:

Aedifico z tym KC to ma rację w 100%...skonsultowałem z prawnikiem :wink:

Pozdrawiam