bansz 18.12.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam! Mam otwory na drzwi wewnętrzne 88-89cm, czy zdołam zakupić drzwi wewnętrzne do nich, czy musze robić przeróbki? Podzielcie się doświadczeniami w tym zakrsie z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 18.12.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Wymiary ok, otwór powienien wynosić 88-90cm do drzwi 80 :) Zwróć uwagę na wysokośc też jest bardzo dokładnie ograniczona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 19.12.2008 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Wymiary ok, otwór powienien wynosić 88-90cm do drzwi 80 :) Zwróć uwagę na wysokośc też jest bardzo dokładnie ograniczona. Ad czerwone. Piła.... pomoże... Najwyżej będzie trochę nisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 19.12.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam! Mam otwory na drzwi wewnętrzne 88-89cm, czy zdołam zakupić drzwi wewnętrzne do nich, czy musze robić przeróbki? Podzielcie się doświadczeniami w tym zakrsie z góry dzięki Witam, właśnie montuje drzwi u siebie i też się bałem że będzie za wąsko. drzwi mam DRE 80 z ościeżnicą regulowaną i min.szer otworu to ok 86 cm żeby się zmieścić, niestety miałem za wysokie dziury bo ościeżnica zasłania tylko do 111 cm, a mi zrobili za 115, najlepiej jak by były na 108cm. Tak jest akurat przy tych drzwiach, szczegółowe info powinieneś poszukać na stronie producenta, chyba że zamówisz u stolarza to Ci zrobi na każdy wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.12.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam! Mam otwory na drzwi wewnętrzne 88-89cm, czy zdołam zakupić drzwi wewnętrzne do nich, czy musze robić przeróbki? Podzielcie się doświadczeniami w tym zakrsie z góry dzięki Witam, właśnie montuje drzwi u siebie i też się bałem że będzie za wąsko. drzwi mam DRE 80 z ościeżnicą regulowaną i min.szer otworu to ok 86 cm żeby się zmieścić, niestety miałem za wysokie dziury bo ościeżnica zasłania tylko do 111 cm, a mi zrobili za 115, najlepiej jak by były na 108cm. Tak jest akurat przy tych drzwiach, szczegółowe info powinieneś poszukać na stronie producenta, chyba że zamówisz u stolarza to Ci zrobi na każdy wymiar. Coś niskie te drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 19.12.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 a fe... nieładnie wyśmiewać się z czyjejś ułomności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.12.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Witam! Mam otwory na drzwi wewnętrzne 88-89cm, czy zdołam zakupić drzwi wewnętrzne do nich, czy musze robić przeróbki? Podzielcie się doświadczeniami w tym zakrsie z góry dzięki Witam, właśnie montuje drzwi u siebie i też się bałem że będzie za wąsko. drzwi mam DRE 80 z ościeżnicą regulowaną i min.szer otworu to ok 86 cm żeby się zmieścić, niestety miałem za wysokie dziury bo ościeżnica zasłania tylko do 111 cm, a mi zrobili za 115, najlepiej jak by były na 108cm. Tak jest akurat przy tych drzwiach, szczegółowe info powinieneś poszukać na stronie producenta, chyba że zamówisz u stolarza to Ci zrobi na każdy wymiar. Coś niskie te drzwi oczywiście 211 itd , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.12.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 a fe... nieładnie wyśmiewać się z czyjejś ułomności... Słusznie - jak starczyło do Pałacu Prezydenckiego to można i w domu prywatnym sobie takie pierdyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 22.12.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wymiary ok, otwór powienien wynosić 88-90cm do drzwi 80 :) Zwróć uwagę na wysokośc też jest bardzo dokładnie ograniczona. Ad czerwone. Piła.... pomoże... Najwyżej będzie trochę nisko... Gorzej z doklejaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonek 14.01.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 jak drzwi z ościeżnicą wewnętrzną (nie obejmującą ściany), to otwór na szerokość powinien mieć zazwyczaj : "szerokość drzwi" + 10 cm. Na wysokość : "wysokość drzwi" + 5 cm. Ale lepiej dać 6 cm, a ewentualną szparę albo zagipsować, albo zamontować listwę. pozdrawiam serdecznieMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts