Gość jacakora 22.10.2003 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 chcialbym zmienić ogrzewanie w domu pietrowym na zasilane gazem ziemnym (piec wielofunkcyjny+rury miedziane+nowe grzejniki) poradźcie co wybrać lub chociaż czym się kierować w wyborze.z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.10.2003 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Jacakora:1. Jaki duży dom i z czego, z jakich materiałów - stąd dobór mocy kotła, i grzejników?2. Ile "kasy" na ten cel - stąd wybór jakiej firmy urządzenia.3. Albo zaczniesz od końca i spytasz potencjalnego wykonawcę takich instalacji co poleca i dlaczego tak drogo. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 grzejnki polskie aluminiowe chyba trójdrożne dobrałem 1m2 - 1 żeberkoproducent podaje 1.7m2-1żeberko.dom pietrowy bez podpiwiniczenia ok12x9mpow do grzania 150 m2(różne zakamarki)strych docieplony styropianem 4cm sciany suporeks 24+7.5 +dziura powietrzna pomiedzy nimi planuje docieplić styropianem 10cm +tynk.okna prawdopodobnie wymienie na plastikowe(w tej chwili drewniane)jaki wybrać piec (sa dwie kuchnie i dwie łazienki)czy lepszy jest z zasobnikiem na cały dom czy na pietrze zrobić oddzielne ogrzewanie cwu.czy potrzebny jest dodatkowy nadmuch swierzego powietrza do piecaz gory dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jacakora 25.10.2003 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 Wysłany : Sob Paź 25, 2003 2:49 pm Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- grzejnki polskie aluminiowe chyba trójdrożne dobrałem 1m2 - 1 żeberko producent podaje 1.7m2-1żeberko. dom pietrowy bez podpiwiniczenia ok12x9m pow do grzania 150 m2(różne zakamarki) strych docieplony styropianem 4cm sciany suporeks 24+7.5 +dziura powietrzna pomiedzy nimi planuje docieplić styropianem 10cm +tynk. okna prawdopodobnie wymienie na plastikowe(w tej chwili drewniane) jaki wybrać piec (sa dwie kuchnie i dwie łazienki) czy lepszy jest z zasobnikiem na cały dom czy na pietrze zrobić oddzielne ogrzewanie cwu.czy potrzebny jest dodatkowy nadmuch swierzego powietrza do pieca z gory dzięki. ps w poprzednim poscie zapomnialem sie podpisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcioizi 25.10.2003 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 witaj ja mam piec dwufunkcyjny vailant instalacja w miedzie oraz grzejniki marki bruggman dom ma 180 m2 i jakos to grzeje ale przy pieu dwufunkcyjnym trzeba troszke czekac na ciepla wode jest to jedyny mankament ale jakos idzie sie do tego przyzwyczaic warto dodac ze moja instalacja wraz z piecem ma juz 5 lat i naprawdenie ma zastrzezen tylko musisz co roku zlecic ekipie sprawdzenie i czysczenie pieca a wszystklo bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.10.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2003 zdaje mi się,że przy rurkach miedzianych grzejniki nie mogą syć aluminiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jacakora 26.10.2003 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 a jakie przekladki stosowac pomiedzy rurkami a grzejnikami (kupilem juz grzejniki alice 500 firmy jakies z bielska bialej co o nich mozecie powiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts