autorus 26.12.2012 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 U nas - Lublin - miejscowi geniusze wymyślili 32 zł od gospodarstwa, czyli tyle samo zapłaci babuleńka w kawalerce w wielkiej płycie i 5-osobowa rodzina w domu 220m Takich bystrych mamy reprezentantów Chyba przestanę ograniczać ilość produkowanych odpadów... dla mnie akurat to by się opłacało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 27.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 dobrze jak po segreguje śmieci do ostatniego papierka i wywiozę je do miejsca przetworzenia to też zapłacę ? chyba mało która rzecz nie nadaje się na przetworzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GEX 28.12.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 dobrze jak po segreguje śmieci do ostatniego papierka i wywiozę je do miejsca przetworzenia to też zapłacę ? chyba mało która rzecz nie nadaje się na przetworzenie. U nas to by miało miejsce jak wzmianka była by symboliczna 5gr np od puszki. W Australii za każdą puszkę dostaje się 5c i tak ludzie je segregują. Kolekcjonują je a potem odwożą w specjalne miejsce gdzie każda pucha jest liczona. Co do segregacji - to najśmieszniejsze jest to że u nas w Częstochowie i Przystajni widziałem jak np: butelki z kosza przeznaczonego tylko na butelki wrzucali do jednej śmieciarki z normalnymi śmieciami i po co segregacja ? U was też tak jest ? Czy widzieliście jak podjeżdża osobny samochód/śmieciarka po np: szkoło czy puchy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 A pomyśl sobie ile kosztuje puszczenie kilku samochodów w rejs po mieście? A różnica na tonie odpadów(segregowane i nie segregowane) na wysypisku to 20-30zł. Prościej wszystko wrzucać do jednego auta.Jaki kraj taka ekologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 28.12.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Nie ja na przekór tym chamom mogę wozić byle nie zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 29.12.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 dla mnie akurat to by się opłacało No i dla nas jest to opłacalne, choć oszczędność jest drobna - aktualnie płacimy 16,50 za kubeł 120l co 2 tygodnie, czyli 33 pln plus 2,40 za każdy worek z suchą frakcją, łącznie 37,80 miesięcznie. Gorzej będzie mieć moja koleżanka w bloku, która teraz miesięcznie płaci 5,40, więc nową ustawę odczuje boleśnie... Podobnie jak większość Lublinian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 29.12.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 bo wydaje mi sie, ze te 5 zł to trochę jednak przesada. W moim przypadku opłata wyniesie 42zł/mies 5 osobowa rodzinka. Worków jak pisałem nie mamy w ogóle gdyż jesteśmy zaopatrzeni przez zakład komunalny w kilka koszy 110l i jeden 240l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 08.01.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 u nas opłata będzie wynosić albo 15 zeta od osoby, albo 45 zł od gospodarstwa domowego. W bu przypadkach akurat my zapłacimy dokladnie tyle samo. Będzie to 5 zł wiecej niż w chwili obecnej. Oczywiście mówię tu o odpadach posegregowanych. 4 kosze + biodegradowalne na kompostownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 08.01.2013 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 (edytowane) My w Wa-wie jeszcze praktycznie nic nie wiemy. Wy chociarz już po stresach. Chyba że coś przegapiłem. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez gentoonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 09.01.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 My w Wa-wie jeszcze praktycznie nic nie wiemy. Wy chociarz już po stresach. Chyba że coś przegapiłem. Najwyraźniej przegapiłeś, projekt już jest i wygląda nie za ciekawie. W moim przypadku wzrost opłaty ponad 5x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.01.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Najwyraźniej przegapiłeś, projekt już jest i wygląda nie za ciekawie. W moim przypadku wzrost opłaty ponad 5x to przegapiłem, bo mało śmiecę podeślij linka lub jakieś konkretne info, z łaski swej. Projekt to jeszcze u nas nic pewnego, może być gorzej w końcowych ustaleniach. Tunel też mieli otworzyć w zeszłym roku, potem w styczniu to już bankowo, a teraz dopiero jak bedzie pewne że budowa stacji Powiśle nie stworzy zagrożenia, czyli pewnie dopiero jak pierwsze 1000 pociągów przejedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 09.01.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Link http://regiodom.pl/portal/wiadomosci/zmiany-w-prawie/warszawa-dwa-projekty-oplat-za-smieci W skrócie dwa warianty obliczane od: - powierzchni, gdzie powyżej 120m2 opłata wyniesie prawie 89zł miesięcznie - gospodarstwa domowego gdzie opłata wyniesie 45zł miesięcznie. W obu wariantach jest znacznie drożej niż płacę teraz gdy umowa jest z prywatną firmą na całe osiedle. Nawet nie strasz, że może być jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 09.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts