rammzes1 23.10.2003 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witam!!!! Wiem, ze takich pytan moglo byc juz na tym Forum tysiace ale....Znalezlismy piekna dzialeczke usytuowana pod lasem tylko nie uzbrojona. Najblizsze media sa w sasiedniej ulicy ok 100m dalej. Ile kosztuje uzbrojenie takiej dzialki, czy za dociagniecie medii przez droge nalezaca do gminy tez place i czy uzbrojenie jest jakims wielkim problemem czy moze lepiej kupic w innym miejscu uzbrojona. Dodam, ze budowac mam zamiar dopiero za 2-3 lata. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.10.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Dowiedz się do kogo należy wodociąg i tam pytaj jakie są szanse na podciągnięcie wody - myślę jednak, że koszty i wykonanie należeć będą do Ciebie. Udaj się do ZE i tam udzielą ci incormacji czy i kiedy podłączą Ci prąd. Jeśli będzie to możliwe to zapłącisz stawkę taryfową razy ilość kW przyłącza. Jeśli na sąsiedniej ulicy jest kanaliza to dowiedz się czyja i tam udzielą ci informacji na temat podłączenia. Jednak nie liczyłbym, żeby ktoś Ci to zrobił na własny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 24.10.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 musisz się zwrócić do energetyki i wodociągów o "warunki dostawy". powinni ci określić sposób, termin i koszty. właściwie tylko energetyka, bo możesz sobie wykopać studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 24.10.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 W należnym Twojej inwestycji ZE dowiesz się kto zapłaci za dostarczenie prądu na odcinku 100m do Twojej inwestycji. W niektórych ZE możliwe jest załatwienie sprawy na koszt Elektrowni ale w niektórych jest to wręcz niemożliwe. Dla przykładu koszt przestawienia 2 słupów o 20m równolegle do lini może kosztować z 7 tyś zł. Co się zaś tyczy wodociągów - sprawa jest zdecydowanie tańsza i ... chyba łatwiejsza. W otoczeniu mojej inwestycji znalazło się jakieś 12 odbiorców którzy chcieliby mieć wodę ale będzie trzeba pociągnąć wodociąg z jakieś 2,5 km. i ... jesteśmy na etapie pertraktowania podziału kosztów z Gminą. Myślę, że za rok będę mógł już odkręcić własną wodę i to bez kopania studni (a woda jest naprawdę glęboko ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammzes1 30.10.2003 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Czy 500m od planowanej drogi szybkiego ruchu to wystarczajaca daleko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 30.10.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Mieszkam 350 od jednej z najgorszych pod względem ruchu ulic stolicy.I jest dobrze-czasami słychać tylko karetki.Gorzej nocą w lato-okna sypialni mam na "tę" stronę i słychać nocne rajdy..A 500m to akurat.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts