jacagda 23.10.2003 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 czy płyty g-k na ścianach i sufitach należy cekolować na całej powierzchni płyt czy wystarczy tylko na złączach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.10.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 wystarczy zaciągnąć tylko łączenia, natomiast całość należy przed malowaniem zagruntować. Aha spoiny trzeba zaciągać na dwa razy a czasem i wiecej. Wynika to z tego, że gip[s wysychając kurczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej K. 23.10.2003 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Podłączam się z tematu z pytaniem: czy na łaczeniach płyt, także tych nie ciętych, przed szpachlowaniem trzeba pozbyć się kartonu czy daje się gips i taśmę na karton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.10.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 jak to: pozbyć się kartonu? Nie rozumiem pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumek 23.10.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 ... dodam tylko że nalezy na łączeniu sufit ściana łączenie zrobic masa akrylowa która jest elastyczna i nie pęka- można ją malować. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2003 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Pozbyć się kartonu np. poprzez zeszlifowanie lub zerwanie, żeby szpachla była związana z gipsem nie z kartonem, bo nie wiem czy będzie trzymać. Na mój nos chyba się nie zrywa, ale nie widziałem to pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 24.10.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 nie zrywa się kartonu chyba, ze sam sie odspaja od płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts