Gość KasiaA 23.10.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Dlaczego, niby, grzejniki aluminiowe nie nadają się do ogrzewania gazowego. Tak twierdzi mój /ewentualny/ instalator. Myślałam. że to wszystko jedno w jakich grzejnikach płynie ciepła woda. Jeżeli się mylę to wytłumaczcie mi dlaczego. Mam przypuszczebnia, że mój instalator wciska mi kit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 23.10.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 To prawda wciska Ci kit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 23.10.2003 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 do ogrzewania gazowego (i jeszcze w dobrze ociplonym budynku) grz. aluminiowe nadaja sie bardzo dobrze - szybko sie nagrzewaja i szybko oddaja cieplo. Przez to unika sie przegrzewania lub dlugiego oczekiwania na cieplo (tak jak to jest bardziej zauwazalne przy zeliwnych). Rodzaj zastosowanych grzejnikow warto uwzglednic w nastawach/sterowaniu kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 23.10.2003 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Grzejników aluminiowych do ogrzewania gazowego nie stosuje się w następujących przypadkach: 1. Masz miedziane rury i może (cytat za Muratorem) nastąpić orozja galwaniczna2. Instalator nie potrafi (???) montować aluminiowych3. Instalator ma swoje grzejniki i woli je zainstalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość KasiaA 23.10.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Serdecznie dziękuję za odzew. No i chyba poszukam innego instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts