mario1976 05.01.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 http://images24.fotosik.pl/301/2f4ee3f91982d537med.jpg Czy tą ramę BDX można doinstalować do założonych już połaciówek, czy też trzeba demontowac okno albo ingerować pod dachówki??? W instrukcji Veluxa pokazany jest montaż od początku zakładania okna... Podciągam temat bo także nie mam takiej ramy a może by mi się zachciało . Czy można to montować po zamontowaniu okien. Może jakiś dekarz się wypowie. Z instrukcji Veluxa wynika, że robią to w czasie montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 05.01.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 puk,puk mój post tylko po to żebym miał go "w swoich postach" bo temat bardzo ciekawy dla mnie ps. Rafal111 bardzo fajna stronka, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 puk,puk mój post tylko po to żebym miał go "w swoich postach" bo temat bardzo ciekawy dla mnie ps. Rafal111 bardzo fajna stronka, brawo. Możesz też dodać adres strony do ulubionych albo kliknąć w Śledź odpowiedzi w tym temacie na dole strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Do autora watku - to okno: http://images30.fotosik.pl/298/7d86b4a1b82415f7med.jpg jest u mnie i szlag mnie mało nie trafił na jesieni kiedy to zaczęło sie ochładzać, powietrze było wilgotne i skropliny lecące po folii (pewnie w rogu przerwanej jak u ciebie) wylały sie w rogu okna przez płyty kg i dalatego ... popraw jak mówi Rom-Kon najgorzej jest docieplić boczne glify ...u mnie weszło tylko 5c i powiem Wam, że teraz - w te mrozy czuć zimno od okien dachowych ... nie wiem, czy to przez to , że za mało ocieplenia , czy przez to że to jest "tylko okno" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.01.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Możesz też dodać adres strony do ulubionych albo kliknąć w Śledź odpowiedzi w tym temacie na dole strony do ulubionych już nie dodaje bo mam tego masę, ale druga cześć odpowiedzi....no cóż, już trochę na tym forum a nie wpadłem na to ....dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 06.01.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Możesz też dodać adres strony do ulubionych albo kliknąć w Śledź odpowiedzi w tym temacie na dole strony do ulubionych już nie dodaje bo mam tego masę, ale druga cześć odpowiedzi....no cóż, już trochę na tym forum a nie wpadłem na to ....dzięki Ups, teraz dopiero spojrzałem na twoją liczbę postów Ale nie ma tego fo-pa co by nie było wyszło na do-bra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 widok do ładnych raczej nie należy- a bardziej do wkur...ających folii nie brakło , a jeszcze zostało - a ocieplali i foliowali małż z rodziną , więc raczej się starali - jeśli popełnili jakiś błąd to raczej z niewiedzy ...mogło tez być tak, że taśma którą sklejali na zakładke puściła w tym miejscu pod wpływem wilgoci ... opcji jest wiele ..ale na razie wstryzmałam sie z rozebraniem glifu, bo problem był jesienią (przy wilgotnym powietrzu) ...a teraz jest spokój ... na razie muszę tylko tą plamę zamalować - się zbieram i nie mam kiedy jeśli wiosną problem sie ponowi- jak nic rozbieram okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 06.01.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 trzeba poczekac na wiosenke (byla przeciez o tym rozmowa - teraz po przeczytaniu przypomnialem sobie, nie czytuje od poczatku a od ostatnich postow)nie kryj tego farba, niech schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 06.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 http://images24.fotosik.pl/301/2f4ee3f91982d537med.jpg Czy tą ramę BDX można doinstalować do założonych już połaciówek, czy też trzeba demontowac okno albo ingerować pod dachówki??? W instrukcji Veluxa pokazany jest montaż od początku zakładania okna... Podciągam temat bo także nie mam takiej ramy a może by mi się zachciało . Czy można to montować po zamontowaniu okien. Może jakiś dekarz się wypowie. Z instrukcji Veluxa wynika, że robią to w czasie montażu. No jak jestem nieco upierdliwy to mi przykro bardzo ale ponowie . Czy ktoś z naszych forumowych dekarzy wie czy BDX-a mogę zamontować do zamontowanych już okien. Mój dekarz świętuje jeszcze chyba (góral) w składach im się wydaje i chyba lecz raczej lecz czy aby na pewno.......No nie wiedzą i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Co do tego okna przeciekającego. Trzeba poprawić obróbki dachowe. Przecież tam nie ma prawa być wody w takiej ilości żeby aż ciekło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 06.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Co do tego okna przeciekającego. Trzeba poprawić obróbki dachowe. Przecież tam nie ma prawa być wody w takiej ilości żeby aż ciekło. hm... pada deszcz- nie cieknie pada snieg-nie cieknie na dworze nagle z ciepłej temp. robi sie zimno, wilgotno- cieknie raczej to nie sprawa obróbek .....zresztą - jak komin ciekł ( w deszcz ) to go poprawili i nie cieknie a tutaj w zasadzie nawet nie ma coprawiać, bo koiłnierz jest miedzy deskowaniem a gontem przykryty - więc nawet nie ma technicznej mozliwości raczej żeby przy tych oknach coś ciekło z powodu złej obróbki ...tak mi sie zdaje, ale specjalistą nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 06.01.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 wg mnie to różnica temperatur i wilgoćmam teraz podobnie w piwnicyjak właczyłem ogrzewanie to po ścianach woda leci i musze okna otwieraćjak wyłacze to jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts