Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prawidłowo ocieplony dach, czy tak?

Recommended Posts

Czy tą ramę BDX można doinstalować do założonych już połaciówek, czy też trzeba demontowac okno albo ingerować pod dachówki??? W instrukcji Veluxa pokazany jest montaż od początku zakładania okna...

Podciągam temat bo także nie mam takiej ramy a może by mi się zachciało ;-). Czy można to montować po zamontowaniu okien. Może jakiś dekarz się wypowie. Z instrukcji Veluxa wynika, że robią to w czasie montażu.

Do autora watku - to okno:

http://images30.fotosik.pl/298/7d86b4a1b82415f7med.jpg

jest u mnie :roll:

i szlag mnie mało nie trafił na jesieni kiedy to zaczęło sie ochładzać, powietrze było wilgotne i skropliny lecące po folii (pewnie w rogu przerwanej jak u ciebie) wylały sie w rogu okna przez płyty kg :evil:

i dalatego ... popraw jak mówi Rom-Kon :wink:

najgorzej jest docieplić boczne glify ...u mnie weszło tylko 5c i powiem Wam, że teraz - w te mrozy czuć zimno od okien dachowych ... nie wiem, czy to przez to , że za mało ocieplenia , czy przez to że to jest "tylko okno" :wink:

Możesz też dodać adres strony do ulubionych albo kliknąć w Śledź odpowiedzi w tym temacie na dole strony :)

do ulubionych już nie dodaje bo mam tego masę, ale druga cześć odpowiedzi....no cóż, już trochę na tym forum a nie wpadłem na to ;)....dzięki :)

Ups, teraz dopiero spojrzałem na twoją liczbę postów :oops:

Ale nie ma tego fo-pa co by nie było wyszło na do-bra :D

widok do ładnych raczej nie należy- a bardziej do wkur...ających :wink: :lol:

folii nie brakło , a jeszcze zostało - a ocieplali i foliowali małż z rodziną , więc raczej się starali - jeśli popełnili jakiś błąd to raczej z niewiedzy :wink: ...mogło tez być tak, że taśma którą sklejali na zakładke puściła w tym miejscu pod wpływem wilgoci ... opcji jest wiele ..ale na razie wstryzmałam sie z rozebraniem glifu, bo problem był jesienią (przy wilgotnym powietrzu) ...a teraz jest spokój ... na razie muszę tylko tą plamę zamalować - się zbieram i nie mam kiedy :oops: :lol:

jeśli wiosną problem sie ponowi- jak nic rozbieram okno :wink: :lol:

Czy tą ramę BDX można doinstalować do założonych już połaciówek, czy też trzeba demontowac okno albo ingerować pod dachówki??? W instrukcji Veluxa pokazany jest montaż od początku zakładania okna...

Podciągam temat bo także nie mam takiej ramy a może by mi się zachciało ;-). Czy można to montować po zamontowaniu okien. Może jakiś dekarz się wypowie. Z instrukcji Veluxa wynika, że robią to w czasie montażu.

No jak jestem nieco upierdliwy to mi przykro bardzo ale ponowie :wink: . Czy ktoś z naszych forumowych dekarzy wie czy BDX-a mogę zamontować do zamontowanych już okien. Mój dekarz świętuje jeszcze chyba (góral) w składach im się wydaje i chyba lecz raczej lecz czy aby na pewno.......No nie wiedzą i tyle.

Co do tego okna przeciekającego. Trzeba poprawić obróbki dachowe. Przecież tam nie ma prawa być wody w takiej ilości żeby aż ciekło.

hm...

pada deszcz- nie cieknie

pada snieg-nie cieknie

na dworze nagle z ciepłej temp. robi sie zimno, wilgotno- cieknie :lol:

raczej to nie sprawa obróbek .....zresztą - jak komin ciekł ( w deszcz :wink: ) to go poprawili i nie cieknie

a tutaj w zasadzie nawet nie ma coprawiać, bo koiłnierz jest miedzy deskowaniem a gontem przykryty - więc nawet nie ma technicznej mozliwości raczej żeby przy tych oknach coś ciekło z powodu złej obróbki ...tak mi sie zdaje, ale specjalistą nie jestem :roll: :lol: