Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 9 months później...

Witam serdecznie,

liczę na to, że od grudnia 2008 trochę w tym temacie się ruszyło :)

Powiem szczerze, że dziwi mnie cisza na forum a propos Jaworowa w różnych wersjach (albo ja nie umiem szukać ;) )

Jestem prawie zdecydowana na projekt "Dom w Rododendronach 6 P" z krakowskiego Archonu +, jednak im dłużej wgryzam się w ten projekt (i komentarze/doświadczenia osób budujących), tym bardziej wydłuża się lista poprawek...

Stąd moje zainteresowanie Jaworowem, a dokładniej wersją Jaworowo 9k

http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-165.html

Czy już rozpoczęliście budowę? Na jakim jesteście etapie?

Jaworowo wydaje się mieć dużą kuchnię - ale boczna ściana z oknem w projekcie jest pusta. Czy wystarczy miejsca dla wszystkich sprzętów?

Salon - czy nie sprawia wrażenia "kiszki"? (hmm... to zależy od wersji projektu)

Napiszcie coś więcej o Waszych wersjach, lub podajcie linki do dzienników, jeśli je prowadzicie, wówczas będzie łatwiej zadawać pytania :)

Z góry dziękuję, myślę, że ten projekt (bez względu na wersję!) wart jest dyskusji!!

Pozdrawiam,

Magda

Witam. Teraz widzę pewne różnice między Jaworowo a Jaworowo 9k.

Nasz dom zbudowany został wg projektu Jaworowo, w którym jest troszkę inny układ parteru. Dla mnie ma on kilka wad, wymienię kilka z nich: okna na lewej ścianie domu zostały zaprojektowane zbyt blisko siebie, powiesić karnisz to jest sztuka. No i skosy na poddaszu trzeba podnieść nieco do góry, bo już nieraz nabiłem guza :) ale co do szczegółów może później. Najpierw trzeba się zdecydować na konkretny projekt.

Pozdrawiam