frykow 20.12.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Oczywiście, głupie pytanie. Jednak interesuje kiedy kucie ściany pod instalację może stać się niebezpieczne. Dzisiaj musiałem wykuć 1.5m bruzdę głęboką na 6cm w ścianie o grubości 12cm. Ściana co prawda działowa i z silikatu, ale jednak to połowa jej grubości - a bloczki są w środku wydrążone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.12.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 stoją? to stać będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 20.12.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 stoją? to stać będą Jak wychodziłem, to jeszcze stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 20.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Ja wczoraj wywaliłem 1,2m x 0,5 m na gł. 15 cm bruzdę na stelaż do WC w ścianie nosnej z BK o gr. 24 cm. i wciąż stoi ale mam zamiar podłożyć z wywalonej strony kątownik dla bezpieczeństwa . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.12.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 działówka ma dzielić a nie nosić jak nośna czyli jeżeli wciąż jeszcze dzieli to znaczy że nie osłabiło to jej funkcjonalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 20.12.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 problemem moze byc wlasciwe zalatanie dziury,tak by nie bylo sladow po prowadzeniu bruzdy....skup sie na tym dzisiaj u szwagierki fajny ,w tej materii efekt uboczny widzialem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.12.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 toz to proste w czasach gdy ja budowałem nie było jeszcze otulin - u mnie jest papier z worków po cemencie zarzuconych później zwykłą zaprawą tynkarska - trzyma sie już tyle lat ze ho ho ho a mówią ze makulatura tylko na piaper do d... się nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 20.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 eeeeeeeee nie,to sila ukryta i warto ja miec na uwadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 ... kiedy kucie ściany pod instalację może stać się niebezpieczne ... wtedy, kiedy bruzda jest pozioma, długa i głeboka /w miare bezpieczne bezpieczne jest kucie bruzdy pionowej, któtkiej i płytkiej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 21.12.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Tez mam zamiar robić kiedyś bruzdy w działówkach na kable, rurki, itp.Ścianki mam zamiar stawiać z maxów o grubości 12 cm.Mam nadzieje że nie będzie kiedyś problemów z jakimiś pęknięciami na ścianach czy coś w tym rodziaju.Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 21.12.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Oczywiście, głupie pytanie. Jednak interesuje kiedy kucie ściany pod instalację może stać się niebezpieczne. Dzisiaj musiałem wykuć 1.5m bruzdę głęboką na 6cm w ścianie o grubości 12cm. Ściana co prawda działowa i z silikatu, ale jednak to połowa jej grubości - a bloczki są w środku wydrążone. Bruzda bruzdą ale po co kuć? Wytnij ją boszką - nie osłabiasz ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 21.12.2008 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Bruzda bruzdą ale po co kuć? Wytnij ją boszką - nie osłabiasz ściany. Co się dało to ciąłem, ale nie mam na tyle dużych tarczy, aby na taką głębokość nie obeszło się bez kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts