Maxximilian 20.12.2008 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 kupiłem w zeszłym tygodniu przepustnicę clem zamontowania jej na dopływie powitrza do kominka, po zamontowaniu okazało sie, że jest to działanie nic nie warte, ponieważ tyle ile ciągnęło powietrza tyle dalej ciągnie. Wziąłem się więc za remont doprowadzenia powitrza do kominka na końcowym etapie gdzie pociągnieta jest rura spiro 120 - była ona ze względu na bark miejsca pozgniatana i w wyniku tego dziurawa. Chciałem podłączyć przepustnicę 100mm via przejściówka - i tu zaskoczenie przejściówka (125/100 ma dokładnie tą samą średnicę co wejście do pieca, więc żeby ją zamontować to trzeba dołożyć np. fragment ury spiro na dwóch obejmach - no i znowu schody - czy to normalne, że to nie wchodzi jedno w drugie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 21.12.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 kupiłem w zeszłym tygodniu przepustnicę clem zamontowania jej na dopływie powitrza do kominka, po zamontowaniu okazało sie, że jest to działanie nic nie warte, ponieważ tyle ile ciągnęło powietrza tyle dalej ciągnie. Wziąłem się więc za remont doprowadzenia powitrza do kominka na końcowym etapie gdzie pociągnieta jest rura spiro 120 - była ona ze względu na bark miejsca pozgniatana i w wyniku tego dziurawa. Chciałem podłączyć przepustnicę 100mm via przejściówka - i tu zaskoczenie przejściówka (125/100 ma dokładnie tą samą średnicę co wejście do pieca, więc żeby ją zamontować to trzeba dołożyć np. fragment ury spiro na dwóch obejmach - no i znowu schody - czy to normalne, że to nie wchodzi jedno w drugie? parę minut roboty "rozklepać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts