skanus 21.12.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam nowe mieszkanie. Czy to normalne ze wentylacja przez caly czas ssie powietrze z dużą siłą?? Zaznaczam ze okna sa zamknięte, drzwi uszczelnione, a wentylacja ciągnie z taką siłą ze jak przyłożyłem zapaloną zapałke to mi ją wciągneło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 21.12.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 no ,no,prawie jak w horrorze...kominy tez zaciagaja czasem ludzi podaj wiecej danych,na pewno znajda sie bardziej pomocni w temacie,ale za malo szczegolow,jaki dom,komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skanus 21.12.2008 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jest to blok. 11 Pieter, ja mam mieszkanie na 3 pietrze (64 m2). otwory wentylacyjne maja okolo 10 cm. w jednym pomieszczeniu jest otwor wentylacyjny i wyprowadzona rura pod okap, w łazience jest sama wentylacja tez chyba 10 cm. narazie sa sciagniete drzwi do lazienki i nie ma nic na drodze pomiedzy wentylacja w lazience i kuchni. otwor w lazience jest zasloniety (nie wiem jak to opisac) takim kolkiem w kolku, w kuchni na razie nic nie ma tylko rura zwisajaca w doł z sufitu podwieszanego. Otwory sa mniewiecej na wyskokosci od 240 cm do 260 w lazience a w kuchni rura zwisa na wysokosci 240 cm Drzwi wejsciowe sa w sumie nieszczelne na dole ale tymczasowo wcisnolem tam szmaty by zobaczyc co sie stanie, troche sie uspokoilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 21.12.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Ja bym sie na twoim miejscu cieszyl. Lepiej miec dzialajaca wentylacje niz niedzialajaca. O tej porze roku, gdy roznica temperatur wewnatrz pomieszczenia i na zewnatrz budynku jest duza, wentylacja ma prawo dzialac skutecznie. Takie juz prawa fizyki. Jesli ci to bardzo przeszkadza, to zamontuj moze kratki z zaluzjami i ograniczaj wielkosc otworu. Aha, i przestan zaslaniac wentylacje w lazience, bo bedziesz mial nowego lokatora - grzyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 21.12.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Skoro jest wywiew to musiu być i nawiew, zastanów się może gdzie . Poza tym siłę wywiewu możesz regulować na otworze wentylacyjnym, tylko nie przesadź bo potem wystąpią większe problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts