Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy z wentylacja to normalne???

Recommended Posts

Mam nowe mieszkanie. Czy to normalne ze wentylacja przez caly czas ssie powietrze z dużą siłą?? Zaznaczam ze okna sa zamknięte, drzwi uszczelnione, a wentylacja ciągnie z taką siłą ze jak przyłożyłem zapaloną zapałke to mi ją wciągneło.

Jest to blok. 11 Pieter, ja mam mieszkanie na 3 pietrze (64 m2). otwory wentylacyjne maja okolo 10 cm. w jednym pomieszczeniu jest otwor wentylacyjny i wyprowadzona rura pod okap, w łazience jest sama wentylacja tez chyba 10 cm. narazie sa sciagniete drzwi do lazienki i nie ma nic na drodze pomiedzy wentylacja w lazience i kuchni.

otwor w lazience jest zasloniety (nie wiem jak to opisac) takim kolkiem w kolku, w kuchni na razie nic nie ma tylko rura zwisajaca w doł z sufitu podwieszanego. Otwory sa mniewiecej na wyskokosci od 240 cm do 260 w lazience a w kuchni rura zwisa na wysokosci 240 cm

Drzwi wejsciowe sa w sumie nieszczelne na dole ale tymczasowo wcisnolem tam szmaty by zobaczyc co sie stanie, troche sie uspokoilo.

Ja bym sie na twoim miejscu cieszyl. Lepiej miec dzialajaca wentylacje niz niedzialajaca. O tej porze roku, gdy roznica temperatur wewnatrz pomieszczenia i na zewnatrz budynku jest duza, wentylacja ma prawo dzialac skutecznie. Takie juz prawa fizyki.

Jesli ci to bardzo przeszkadza, to zamontuj moze kratki z zaluzjami i ograniczaj wielkosc otworu.

Aha, i przestan zaslaniac wentylacje w lazience, bo bedziesz mial nowego lokatora - grzyba.