pete.c 21.12.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w naszym MPZP jest sformułowanie dot. dachu:"Dach kryty dachówką"a my mieliśmy zamiar ze względów oszczędnościowych zastosować blachodachówkę."Można czy jest wykluczone? Mogą być problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.12.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w naszym MPZP jest sformułowanie dot. dachu: "Dach kryty dachówką" a my mieliśmy zamiar ze względów oszczędnościowych zastosować blachodachówkę." Można czy jest wykluczone? Mogą być problemy? Zapewne chodzi o otoczenie-pobliskie domy stąd w MPZP u mnie jest kąt nachylenia nie mniej niż 30*-ale to akurat dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 21.12.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w naszym MPZP jest sformułowanie dot. dachu: "Dach kryty dachówką" a my mieliśmy zamiar ze względów oszczędnościowych zastosować blachodachówkę." Można czy jest wykluczone? Mogą być problemy? Zapewne chodzi o otoczenie-pobliskie domy stąd w MPZP u mnie jest kąt nachylenia nie mniej niż 30*-ale to akurat dobrze no myślę że na pewno nie chodzi o oddalone domy (zabudowa uzupełniająca). myslicie że w takim przypadku moga być problemy z blachą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.12.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w naszym MPZP jest sformułowanie dot. dachu: "Dach kryty dachówką" a my mieliśmy zamiar ze względów oszczędnościowych zastosować blachodachówkę." Można czy jest wykluczone? Mogą być problemy? Zapewne chodzi o otoczenie-pobliskie domy stąd w MPZP u mnie jest kąt nachylenia nie mniej niż 30*-ale to akurat dobrze no myślę że na pewno nie chodzi o oddalone domy (zabudowa uzupełniająca). myslicie że w takim przypadku moga być problemy z blachą? Uważam ze problemu nie powinno być-być moze występując o warunki ktoś napisał pokrycie ceramiką. Ogólnie każde warunki są indywidualną rzeczą danego terenu-warto wiec zapytać w mieście/gminie czy istnieje przymus czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 ja bym zapytal, a nawet poprosil o odpowiedz na pismie ....wydanie kilku tysiecy na blachodachowke, zeby sie nastepnie dowiedziec, ze jej miec nie wolno, to raczej byloby przykre doswiadczenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 21.12.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 dachówka na pewno może być, nie wiemy czy może być blacha.jest to dla mnie niezrozumiałe - przecież ładna blachodachówka ładnie zaimituje dachówkę. a duuuużo taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 poprawilem posta - oczywiscie mialo byc "blachodachowke" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 21.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w naszym MPZP jest sformułowanie dot. dachu: "Dach kryty dachówką" a my mieliśmy zamiar ze względów oszczędnościowych zastosować blachodachówkę." Można czy jest wykluczone? Mogą być problemy? Zapewne chodzi o otoczenie-pobliskie domy stąd w MPZP u mnie jest kąt nachylenia nie mniej niż 30*-ale to akurat dobrze to jest decyzja o war. zabudowy. NIe mylić tego z MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 21.12.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 potwierdzam, mowa o MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.12.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Nie powinno być problemów bo zawsze możesz powiedzieć, że to pokrycie tymczasowe. Równie dobrze możesz pokryć dach papą i nic Ci nie można zrobić jak Cię nie stać na docelowe krycie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Nie powinno być problemów bo zawsze możesz powiedzieć, że to pokrycie tymczasowe. Równie dobrze możesz pokryć dach papą i nic Ci nie można zrobić jak Cię nie stać na docelowe krycie. Pozdrawiam. ze niby jak ? polozy na dach blache i powie ze to tymczasowe pokrycie ? i niby na co mialby liczyc ? ze ktos powie "OK, tylko niech pan kiedys tam polozy dachowke" ? sorki ,ale to bzdura .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 21.12.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Liczyłem ostatnio znajomemu "oszczędnościowo blachodachówkę " i Braasa, w powłoce pural wyszło 1500 zł drożej niż dachówka a dwa tysiące taniej od Braasa była podstawowa poliester połysk (dach dwuspadowy, w projekcie dachówka i konstrukcja pod to) rzeczywiście tania ta imitacja, że ho ,ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 21.12.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 a koszty robocizny i gęstszego "ołatowania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 21.12.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Jesteś pewny z tymi łatami ? koszty w profesjonalnej firmie powinny wynosić max 5-8 zł różnicy na korzyść blachy. W perspektywie użytkowania przez dłuższy czas, to jak dla mnie żadna oszczędność . Zrobisz jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.12.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 ...ale to bzdura .... Oczywiście! Ale skuteczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 w zaleznosci od zyczliwosci sasiadow .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts