inseem 22.12.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 witam dostałem bardzo ładnego storczyka w doniczce, ale zamiast ziemi jest w niej taka jakby drobno pokruszona kora, czy to normalne? czy trzeba kupić mu ziemie, dodatkowo mam pytanie jak często trzeba go podlewać i jak o niego dbac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Storczyk, piszesz.. Jaki? Jest 750 rodzajów i 25 000 gatunków Jak jest kora, to dobrze, widocznie tak ma być. Podlewać oszczędnie, jak całkiem podłoże wyschnie. Wysoka wilgotnośc powietrza. Widno, ale nie na słońcu. Było... poszukać, poczytać. Zajrzeć tu: http://www.storczyki.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
System744 13.01.2009 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Podlewać raz w tygodniu polecam , i trzymać w temperaturze ok 17-22 stopnie mi juz kwitnie 6 raz , średnio co 8-10 tygodni , po każdym przekwitnięciu należy przyciąć przy najwyższym oczku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 13.01.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Podlewać raz w tygodniu polecam , i trzymać w temperaturze ok 17-22 stopnie mi juz kwitnie 6 raz , średnio co 8-10 tygodni , po każdym przekwitnięciu należy przyciąć przy najwyższym oczku . ale to zalezy jaki storczyk!! a tej informacji autor wątku nam niestety nie podał... nie każdemu gatunkowi odpowiadają warunki jakie zalecasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts