Radiowiec 22.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witajcie, jestem nowym użytkownikiem i szukam pierwszej pomocy. Otóż wszystko było zaplanowane - schody i taras miały być lane z betonu i obłożone płytkami. Wszystko fajnie do czasu, aż przyszły szwagier pokazał mi metodę wykonania tarasu z kostki ceramicznej. Wygląda bajka i jesteśmy z narzeczoną przekonani w 100 procentach. Problem w tym, że murarze wykonali już taras z wylaniem ław, zbrojeniem i ułożyli z bloczków betonowych - poszło na to pełno kasy. Zrobili też ławy pod schody z przodu. Bez sensu to teraz rozwalać. Dlatego pytam - jak sensownie pociągnąć dalej temat, żeby wszystko wykonać z tej kostki? Z tarasem powiedzmy, że nie będzie problemu, bo po prostu się ją ułoży na piachu - nie zalalaliśmy jeszcze płyty betonowej. Gorzej ze schodami - da się je zrobić z takiej kostki bez konieczności wykonania szalunku i zalania betonem? Schody muszą być dość wysokie, minimum dwa solidne stopnie. Chcemy po prostu zachować jednolitość krajobrazu - jak kostka na tarasie, to też na schodach z przodu. Macie jakieś pomysły lub doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 22.12.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 A co to jest kostka ceramiczna? Może jakiś link do producenta? Zaintrygowałeś mnie... Co do Twojego problemu, to może skrócić drzwi? Ale wtedy "robi się" schodek od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radiowiec 22.12.2008 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wiesz co, kostka ceramiczna to taka nazwa używana przez mojego przyszłego szwagra (pracuje w hurtowni materiałów budowlanych). Chodzi o zwykłą kostkę Polbrukową, tylko, że podobno jest wykonana z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts