bladyy78 22.12.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Musze podłączyć zasobnik do kominka. Średnica przyłącza wody z pieca do wężownicy zasobnika wynosi 1 cal. I teraz nie wiem jaką średnicą rury od pieca podejść do zasobnika. Jak to u was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.12.2008 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 ja tam jestem w zasadzie lamer ale dla mojej ciekawosci: co twoj post ma wspolnego z tymi 200L w tytule watku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.12.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.12.2008 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Ja pierdziele Jacek a co miałem wpisać?Pamiętaj ciekawość to pierwszy stopień do piekła! Pytanie dotyczy zasobnika wiec i taki tytuł. Wielkość bojlera ma znaczenie. U mnie w małym 50 litrowym zasobniku podejście do niego wynosi 1/2 a w tym dużym nawet blednie wpisałem 1 cal, wczoraj sprawdzałem i niestety są większe (1,25cala lub 1.5cala) muszę to dokładnie jeszcze sprawdzić ile. Instrukcji do niego niestety nie mam z opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2004 24.12.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Jeżeli rura wychodząca z kominka jest cieńsza niż ta w zasobniku, to wstaw taką, jaka wychodzi z kominka. Poza tym i tak na pewno dasz pompę obiegową i wtedy nie musisz stosować aż tak dużych przekrojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.12.2008 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 No pompa będzie obiegowa i troszkę średnica rury calowej do zasobnika mi nie odpowiada bo kominek na dole, a zasobnik na poddaszu w łazience po drugiej stronie domu I z taką średnica był by mały problem żeby ja doprowadzić do tego zasobnika. Instalacje robię z miedzi na rozdzielaczach i zastanawiam sie czy nie wystarczy od rozdzielacza podjecie z rury 22mm do tego zasobnika. Takie średnice duże jak w tym zasobniku to chyba po to żeby to dobrze działało grawitacyjnie, a przy zastosowaniu pompy takie średnice chyba nie są potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 24.12.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 a z czego ten ruraż ma być..? bo chyba nie w stali..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 24.12.2008 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Instalacje tak jak pisałem robię w miedzi i najlepiej by było jak bym od rozdzielacza na poddaszu zasilił ten zasobnik dokładając do niego pompkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts