Aniutka i Roofi 22.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Mam ochotę na drzwi z PVC lub alu... widziałam drzwi hoermanna , ale leciutko za drogie jak dla mnie . (16tys.). Może ktoś użytkuje jakieś rodzime dobrej jakości???? Jak z izolacyjnością i bezpieczeństwem?? Proszę o opinie. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.12.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 nikt nie ma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.12.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 http://www.adeco.pl a później ktoś kto tymi drzwiami handluje w Twej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 23.12.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dzięki jareko! Na Ciebie zawsze można liczyć Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.12.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.adeco.pl a później ktoś kto tymi drzwiami handluje w Twej okolicy Ja takie będę miał : http://img360.imageshack.us/img360/1878/adeccotytankb5.jpg Tylko w złotym dębie i bez prawego naświetla. W systemie Schuco. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.12.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 jeśli mógłbym cos podpowiedzieć oczywiscie wszystko zależy od tego jaka chałupę budujesz - ale wszystkim co z drzwiami do domów pasywnych, czy 3 czy 5 litrowych maja klopoty polecam rozwiązanie bazujące na wypełnieniach Adeco - dwa wypełnienia nakładkowe - drzwi sa wtedy cieple jak nie wiem co - ponad 4 cm styroduru - no fakt, wychodzi to drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.12.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Spoko, dzięki, nie mam pierdolca na punkcie domu 3 litrowego, choć chyba taki mi ... wyszedł A drzwi mają być takie jak piszesz pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 24.12.2008 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.12.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Aniai dobrze ze nie ma - cenny są płynne Na stronie Adeco masz tylko wypełnienia, podanie cen nic by nie dało bo do tego dochodzi konstrukcja drzwi (może być PVC bądź cieple Alu) - ona wbrew pozorom ma duży wpływ na cenę końcową najprostsze np. Decenta C39, biała, z zasuwnica hakową, wkładkami klasy C szyba O-2, zawiasami Dr.Hanna, bolcami antywywazeniowymi, na rdzeniu opartym o Ideal 4000 - około 7000 z montażem wydumane, dwuskrzydłowe mogą dojść do 19 tys z montażem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 25.12.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Aniai dobrze ze nie ma - cenny są płynne Na stronie Adeco masz tylko wypełnienia, podanie cen nic by nie dało bo do tego dochodzi konstrukcja drzwi (może być PVC bądź cieple Alu) - ona wbrew pozorom ma duży wpływ na cenę końcową najprostsze np. Decenta C39, biała, z zasuwnica hakową, wkładkami klasy C szyba O-2, zawiasami Dr.Hanna, bolcami antywywazeniowymi, na rdzeniu opartym o Ideal 4000 - około 7000 z montażem wydumane, dwuskrzydłowe mogą dojść do 19 tys z montażem, no dobrze... nie mam 19 tys. a ni nawet 15-tu na drzwi. Muszą być białe i w miarę ciepłe... w takim razie mam szukać PVC, bo alu jest b. drogie? Czy PVC to porażka? Drewniane skreśliłam ze względu na wypaczenia, konserwację, brak pewności czy jak kupię, to drewno będzie odpowiednio przygotowane... może w takim razie stalowe??? Sama nie wiem. Poradźcie proszę Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.12.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Aniai dobrze ze nie ma - cenny są płynne Na stronie Adeco masz tylko wypełnienia, podanie cen nic by nie dało bo do tego dochodzi konstrukcja drzwi (może być PVC bądź cieple Alu) - ona wbrew pozorom ma duży wpływ na cenę końcową najprostsze np. Decenta C39, biała, z zasuwnica hakową, wkładkami klasy C szyba O-2, zawiasami Dr.Hanna, bolcami antywywazeniowymi, na rdzeniu opartym o Ideal 4000 - około 7000 z montażem wydumane, dwuskrzydłowe mogą dojść do 19 tys z montażem, W podanej ( mniej więcej ) cenie przez Ciebie mieszczę sie z drzwiami o jakich pisałem wyżej : kolor złoty dąb, lewe przeszklenie, szkło Satinovo P2, klamka stal szlachetna, zasuwnica, 2 zamki patentowe, bolce, montaż, typ : Adeco Tytan pozdrawiam Świątecznie, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 25.12.2008 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Aniai dobrze ze nie ma - cenny są płynne Na stronie Adeco masz tylko wypełnienia, podanie cen nic by nie dało bo do tego dochodzi konstrukcja drzwi (może być PVC bądź cieple Alu) - ona wbrew pozorom ma duży wpływ na cenę końcową najprostsze np. Decenta C39, biała, z zasuwnica hakową, wkładkami klasy C szyba O-2, zawiasami Dr.Hanna, bolcami antywywazeniowymi, na rdzeniu opartym o Ideal 4000 - około 7000 z montażem wydumane, dwuskrzydłowe mogą dojść do 19 tys z montażem, W podanej ( mniej więcej ) cenie przez Ciebie mieszczę sie z drzwiami o jakich pisałem wyżej : kolor złoty dąb, lewe przeszklenie, szkło Satinovo P2, klamka stal szlachetna, zasuwnica, 2 zamki patentowe, bolce, montaż, typ : Adeco Tytan pozdrawiam Świątecznie, majki mógłbyś proszę podać producenta swoich drzwi??? Może mają przedstawiciela u mnie w okolicy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Ja mam też drzwi z wypełnienieniem Adecco model Secco z(sa na pierwszej stonie dziennika) robione przez Oknoplast Kraków kolor orzech - tak jak okna. Drzwi sa super. Mam porównanie z sasiadką - ma metalowe, sa zimne w dotyku (co nie dziwi przy parametrach) a te są ciepłe - neutralne. Rozmiar 220*105 koszt ok. 6000 w połowie 2007r.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.12.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 A możecie mi powiedzieć, ile takie drzwi kosztują??? Hoermann jest kosmicznie drogi!! Na stronie adeco nie znalazłam cennika Aniai dobrze ze nie ma - cenny są płynne Na stronie Adeco masz tylko wypełnienia, podanie cen nic by nie dało bo do tego dochodzi konstrukcja drzwi (może być PVC bądź cieple Alu) - ona wbrew pozorom ma duży wpływ na cenę końcową najprostsze np. Decenta C39, biała, z zasuwnica hakową, wkładkami klasy C szyba O-2, zawiasami Dr.Hanna, bolcami antywywazeniowymi, na rdzeniu opartym o Ideal 4000 - około 7000 z montażem wydumane, dwuskrzydłowe mogą dojść do 19 tys z montażem, W podanej ( mniej więcej ) cenie przez Ciebie mieszczę sie z drzwiami o jakich pisałem wyżej : kolor złoty dąb, lewe przeszklenie, szkło Satinovo P2, klamka stal szlachetna, zasuwnica, 2 zamki patentowe, bolce, montaż, typ : Adeco Tytan pozdrawiam Świątecznie, majki mógłbyś proszę podać producenta swoich drzwi??? Może mają przedstawiciela u mnie w okolicy?? Nie sądzę żeby mieli przedstawicielstwo w Twoich okolicach ... System Schuco - poszukaj lokalnie u siebie. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 26.12.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Dziękuję Wszystkim za odzew!! Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 28.12.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja z kolei ma coś takiego: http://www.frohmasco.com.pl/slideshow.html?katalog=nowocz Profil Veka Perfectline, wypełnienie frohmasco Cena - chyba coś około 4 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 28.12.2008 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja z kolei ma coś takiego: http://www.frohmasco.com.pl/slideshow.html?katalog=nowocz Profil Veka Perfectline, wypełnienie frohmasco Cena - chyba coś około 4 tys. Pozdrawiam Dzięki Adamol, Chociwel to nasze okolice... skontaktuję się z nimi. Jareko, co myślisz o tych drzwiach? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.12.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 a cóż mam myśleć? wypełnienie jak wypełnienie istotne jest jak to producent wykona. Istotne sa w sumie szczegoly i dogadanie wyposazenia polecam drozsze ale lepsze zasuwnice hakowe polecam drozsze ale lepsze zawiasy dr.Hana polecam takie dodatki jak wkładki klasy C, jeśli jest taka możliwość blokady antywywazeniowe po stronie zawiasów wiesz mniej wiecej o co pytac - nie powinno byc problemow później złożyć to wszystko do kupy i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 28.12.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Przy czym według statystyk przez drzwi wejściowe jest najmniej włamań. Poza tym zwykle jest instalacja alarmowa. Zawsze można dorzucić czujkę inercyjną, wtedy każda próba forsowania będzie uruchomiała alarm... Ja wyszedłem z takiego założenia i zainstalowałem ładne i praktyczne drzwi w rozsądnej cenie. Mam dość rozbudowaną instalację alarmową, więc w przeciwieństwie do mieszkania, gdzie mam najwyższy model Gerdy, wydaje mi się, że nie potrzebuję takich zabezpieczeń. W cenie i tak były bolce antywyważeniowe, dokupiłem atestowane wkładki i powinno być ok. W porównaniu z drzwiami tarasowymi, przez które jest statystycznie najwięcej włamań, to i tak są super zabezpieczenia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umka 29.12.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Tez szukalam drzwi PVC z tych samych wzgledow co i Aniutka i Roofi, musialy byc ladne i w przyzwoitej cenie. Po prawie 2 miesiacach poszukiwan i kosmicznych wycenach znalazlam wypelnienia firmy Dorpol (http://www.dorpol.pl/). Wydaje mi sie ze maja najlepszy stosunek ceny do wygladu - bede miala drzwi za niecale 3800zl, 220*115cm, biale. Adresy lokalnych dystrybutorow sa na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts