kedod 23.10.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Witajcie. mieszkam w bloku z lat 60-tych i nasza wspólnota robi termomodernizację, tzn. narazie mamy audyt. Wynika z niego,że ściany zew. to bloki żwirobetonowe gr 12 cm ocieplone warstwą supremy gr 5 cm U 1,28 W/ m2xK. Mam wątpliwości czy na to można dać ocieplenie ze styropianu. Czekam na opinie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 24.10.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 można i się ciesz! termomodernizacja mojego bloku polegała na założeniu podzielników na grzejnikach - efekt? ludzie zaczęli oszczędzać i zrobili "nadwyżkę", więc spółdzielnia powiedziała, że w tym akurat roku nie będą brali podzielników pod uwagę, ale w przyszłym, to już na pewno. podzielniki mam od 3 lat. jak dopłacaliśmy, było dobrze.... więc się na nich obraziłam I SIĘ BUDUJĘ!!!! od przyszłego marca. żal mi tylko tych, których nie stać na zerwanie ze spółdzielczą mafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2003 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Ja tez nie wierze w podzielniki bo to jedno wielkie oszustwo, ale jestem za termomodernizacja, nie chce tylko żeby pieniądze poszły w błoto i zamiast docieplenia nie powstał "grzyb". My nie mamy podzielników ale mamy termozawory to coś daje i mimo rozliczenia całego bloku mamy niewielkie zwroty, ale to świadczy tylko o wysokiej zaliczce i wysokich normach poboru ciepła planowego dla tego bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.10.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2003 Jaki procent zużycia ciepła jest rozliczne u was według podzielników ? U mnie bylo kiedyś 50 % z podzielników i 50 % z metrażu.Teraz powoli wszystko wraca po cichu do " starej normy". Jest już tylko 30 % według podzielników i 70 % według metrażu. Wraca stare i dobre ... wszyscy za jednego i jeden za wszystkich w płaceniu za ciepło. Opłaca się oszczędzać w bloku ? Chyba nie. Lepiej grzać na full ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts