Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Wysunięte" okno (niby-wykusz) - ma ktoś?

Recommended Posts

Słuchajcie,

czy ktoś z Was ma coś takiego (to nie jest zwykły wykusz, tylko po prostu wysunięte okno do przodu - nie znam fachowej nazwy), jak w projekcie Dom w wiciokrzewie?

Link do zdjęcia:

http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_wiciokrzewie_g2/m46f37e42f1280

Czy warto, czy to tylko walor estetyczny? Polecacie?

U mnie w projekcie jest " zwykłe" okno kuchenne, jeśli uprę się na ten niby-wykusz, wiąże się to z dodatkową zmianą adaptacyjną.

Aha i jeśli ktoś wie, jak fachowo się to coś nazywa, będę wdzięczna na oświecenie:)

czy ktoś z Was ma coś takiego (to nie jest zwykły wykusz, tylko po prostu wysunięte okno do przodu - nie znam fachowej nazwy), jak w projekcie Dom w wiciokrzewie?

A pytałaś u źródła? Na forum do tego domku (w linku, który podałaś, po prawej stronie na niebieskim tle) widać, że kilka osób już go buduje. Może coś doradzą?

Witam,

Jak na razie nie znalazłam nikogo, kto z piszących na forum archonu byłby na etapie urządzania kuchni, raczej wszyscy stan surowy itp, dlatego tu zapytałam.

No macie rację, to pewnie jest wykusz, po prostu mniejszy.

STRASZNIE mi się podoba, przywozi klimat starych, angielskich domów z klasą.

Co do trudności z urządzeniem takiej kuchni, pewnie to jakaś trudność, ale z drugiej strony, byłoby trochę więcej miejsca, kuchnie zwykle są nieduże, to na plus.

No i tego typu wykusz mi chodzi po głowie, ale wszyscy mnie od tego pomysłu odwodzą. Doradźcie, proszę.

Nasz projekt:

Marysia II z archipelagu ze zmianami - NIE będzie okiennic i łukowatych okien, tylko białe, szprosowe, dokładnie jak w projekcie dom w wiciokrzewie.

czy wg Was biorąc pod uwagę te zmiany malutki wykusz w kuchni się gryzie??

(ja sądzę, że wszyscy oceniają, że nie pasuje, bo mają przed oczami te łuki i okiennice).

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/marysia-ii/?ProjectName=marysia-ii