Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czyszczenie inoxu

Gość Apia

Recommended Posts

A próbowaliście płynu do szyb ? Np. taki w spryskiwaczu do mycia szyb, jakiś MrMuscle, czy jakiś inny najzwyklejszy. U nas daje najlepszy efekt : najmniej smug, przy założeniu, ze szmatka bawełniana, taka dobra 100 % :D

Przynajmniej tym czyszczę okap ( inox, matowany ) i na razie jest ok ( jakieś 3 lata ).

Pozdrawiam, Majki

Gość Apia
Ja mam taki inox satynowy. Niestety zwykly plyn do szyb kompletnie sie nie sprawdzil. Po uzyciu mialam okropne smugi. Nowy okap (dzis zalozony) doprowadzilam do jako takiego stanu myjac go rozpuszczonym cifem (oxy gel). Gdzies wyczytalam o jakims specjalnym plynie Mr Muscle do inoxu. Ciekawe jakie sa rezultaty jego stosowania:)

Gość Joannna Ka.

Znałam ten ból do czasu, gdy przypadkiem kupiłam ściereczkę. Uwaga - pełna nazwa "PRIMA ściereczka mikrofibra ekstra, do zadań specjalnych" produkcji INTERCHEMALL. Stosujcie sie do zaleceń chociaż może wydawać się dziwne, że tłuszcz zmywa sie tylko bardzo ciepłą wodą i nie pozostają ślady :o . Używam jej do czyszczenia okapu z inoxu, szklanej płyty gazowej, glazury w kuchni nad płytą. Drugą mam w łazience do glazury - też działa :D .

Gdzie kupić? Chyba wszystkie większe markety, swoje dostałam w Leroy-Merlin na Modlinskiej, stoisko niedaleko farb. Kosztuje od 13zł (widziałam w Bomi w Klifie droższą), starcza na kilka miesięcy - ale to oczywiscie zależy od "czyścioszków", jak często będą sprzatać.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów baaardzo serdecznie!

I mam prośbę - jeśli ktoś z Was skorzysta z mojej podpowiedzi niech napisze co o tym sądzi.

Ta ściereczka jest niesamowita, ale ja używam ją do zupełnie innego celu. Czyszczę nią swoje ... okulary. Każdy z nas kto nosi szkła i ma jeszcze powłokę do pracy np. przy komputerze ( taki niebieski czy zielonakawy poblask na szkłach ) musi je czyścić. I z ta powłoką zawsze miałem problemy, najlepszy efekt dawało czyszczenie okularów pod bieżącą wodą i płynem do mycia naczyń. Ale ta ściereczka zbiera wszystko bez problemu i nie pozostawia smug. A do innych celów też jest pewno niezła.

Pozdrawiam