finlandia 07.01.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Znam firmy które rezygnują z okuć RU w łukach - nawet w drewnie. Po prostu te "inne" okucia są zdecydowanie trudniejsze w rgulacji i właściwym utrzymaniu, stąd dla potencjalnego montażysty są problemem, szczególnie w trakcie budowy, kiedy drewno pracuje. Ja "swoje" pierwsze łukwoe balkony RU właściwie wyregulowałem dopiero po 2 latach prób.. i teraz pracują wg mnie bardzo dobrze Druga sprawa decydująca o trudności - okucia na krótszym boku mają do udźwignięcia większy cieżar skrzydła, stąd są zdecydowanie bardziej obciążone i pewnie posłużą parę lat mniej.. Zawiasy na słupku to najlepsze z możliwych rozwiązań. A że wygląda może trochę nienaturalnie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 ...Zawiasy na słupku to najlepsze z możliwych rozwiązań. A że wygląda może trochę nienaturalnie..? nienaturalnie? Naturalnie tylko trudno przełamać pewne stereotypy. Tak samo jak bardzo często trudno zrozumieć i zaakceptować ze w 99,99999% wypadków otwiera sie tylko jedno skrzydło w balkonie dwuskrzydłowym A juz wogole nie mogę pojąć uporu z jakim klienci chcą miec oba skrzydła otwierane gdy maja wyjście na balkon o ogromnej powierzchni nie przekraczającej 1 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts