revalidon 24.12.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 No właśnie jak w temacie... Jak sobie radzicie z wkładem do kutii czy makowców...? Kręcicie sami czy kupujecie gotowe..? Jesli gotową masę to bakalland czy Helio..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 24.12.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Ty idz już lepiej te prezenty rozdawaj pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.12.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 mielimy maszynką z drobnym sitkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.12.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 cholibka... trudne pytanie, ja to raczej od zjadania jestem niż kręcenia (przynajmniej maku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 24.12.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 mielimy maszynką z drobnym sitkiem. mieliście i juz nie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 25.12.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Kupuje w puszce (od 3 lat) ale tylko z bakalandu i podgrzewajac dodaje: maslo, miod, orzechy i jajka, czyli doprawiam po swojemu (puszka starcza na mala blaszke makowca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.12.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Kręcicie sami mak czy kupujecie gotową masę makową..? a mak z której plantacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.02.2009 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kupiłem w sklepie puszkę z makiem (miało byc supersmacznie i wygodnie) i wyrzuciłem całość, kluski z makiem do kosza(sama chemia)Tfu. Jakie to było nie dobre. Nigdy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.02.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kręcicie sami mak czy kupujecie gotową masę makową..? a mak z której plantacji? Przypomniałeś mi czasy, kiedy byłam dzieckiem i mieszkałam w miejscowości, w której było i jest nadal technikum leśne. Chłopcy chodzili po okolicznych wsiach (u mojej babci byli częstymi gośćmi) i zbierali "mleczko" z makówek. mówili, że pan od biologii im kazał. Dodam, że wtedy w każdym ogródku rósł mak. Nie wspomnę o tym, że w czasach, których nie pamietamy, wywar z maku dawało się dzieciom jak przeszkadzały w pracy. Troche nie na temat, ale w nocy tak mi sie czasem gada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.02.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 amalfi Temat zawsze można rozwinać Maku też nie wolno uprawiac .o maryście nie wspomnę. Potem to i pokrzywa zakazna, bo można sie wyleczyc.z grypy np. Pijmy zioła, kiedy jeszcze możemy. Unia juz działa intensywnie jak nam dowalic.cobyśmy musieli zapłacic za kolejna chemię.brr. My mamy chorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.02.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 amalfi Temat zawsze można rozwinać Maku też nie wolno uprawiac .o maryście nie wspomnę. Potem to i pokrzywa zakazna, bo można sie wyleczyc.z grypy np. Pijmy zioła, kiedy jeszcze możemy. Unia juz działa intensywnie jak nam dowalic.cobyśmy musieli zapłacic za kolejna chemię.brr. My mamy chorować. Pokrzywa dobra też na łupież, mięta na żoładek. Ale próżno ich szukac w ogrodach z magnoliami, tujami i innymi. Po co szukac, są w aptekach ps.ja tam mam w oródku i mietę i pokrzywę i tzw. koński szczaw na sraczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.02.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 wracając do mielenia maku ........ są maszynki do mielenia maku, co prawda na korbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 wracając do mielenia maku ........ są maszynki do mielenia maku, co prawda na korbkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts