Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MIGRENA mojej żonki

bambus23

Recommended Posts

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja tam sobie pozeranie czekolady wyjasniam naukowo i mam spokoj. 8)

Organizm potrzebuje i juz, magnezu, zelaza moze.., co ja na to poradze, trzeba sluchac wlasnego ciala :lol:

Tylko co zrobić, jak twoje ciało woła "czekolady... z orzechami... magnezu... chromu..."

A potem łeb ci pęka, a twoje ciało stęka "nigdy więcej... w takiej ilości to chyba przesada..."

Jak tylko ból minie zaczyna się wszystko od nowa :cry:

I potwierdza się tu chyba zasada, że kobieta nie potrafi się zdecydować ... co dla niej lepsze :wink:

Tylko co zrobić, jak twoje ciało woła "czekolady... z orzechami... magnezu... chromu..."

A potem łeb ci pęka, a twoje ciało stęka "nigdy więcej... w takiej ilości to chyba przesada..."

na szczęście fanką czekolady nie jestem, ale słyszałam ,że ludzie takie objawy to mają po przedawkowaniu ognistych trunków :lol: :lol: :wink:

na szczęście fanką czekolady nie jestem, ale słyszałam ,że ludzie takie objawy to mają po przedawkowaniu ognistych trunków :lol: :lol: :wink:

mi czasem jedna lampka czerwonego wytrawnego wystarczy, by zafundowac sobie migrenę :-? przerzuciłam sie więc na białe, a jak się czasem zapomnę i wypiję czerwone to migrena murowana.

Po czekoladzie głowa mi pęka, po czerwonym - pęka! Wczoraj białe - nie pęka, ale daje o sobie znać! Mięso na jakiś czas odstawiam :cry: :evil: A ja jestem wielkim fanem schaboszczaków!

A najzabawniejsze jest to, że mnie w pracy głowa boli strasznie - od hałasu maszyn... smrodu smarów... klejów... rozpuszczalników... wtrysków z tworzywa... Niestety w naszej okolicy jest mi ciężko znaleźć pracę w tym przedziale zarobkowym! :evil: Choć lubię co teraz robię, chętnie bym zmieniła, gdybym tylko od tego bólu się mogła uwolnić! :roll: I co tu zrobić, kiedy ani szef, ani lekarz nie chcą zrozumieć że alergia na pracę to nie jest fikcja! :roll: :wink:

• 3 weeks później...
E, no, Bambus, gratuluję! Ależ wyleczyłeś tę swoją żonkę!

Dzięki wielkie!

Ale teraz są nudności i brzuszek boli.

Ponoć tak się zdarza do 3 mc...

Nonono... leczył, leczył, aż wyleczył (z pomocą Forumowiczów ;) ).

Gratulacje.

PS - mi na migrenę - tylko Ketonal, ale kobietom w ciąży chyba nie wolno.

U mnie ataki migrenowe pojawiaja sie co kilka msc i trwaja od 7 do 14 dni z przerwami.

Wlasnie teraz od 10 dni mam bole migrenowe, zazwyczaj podczas takiego ciagu dwa dni boli, pozniej jeden dzien slabo albo wcale i wraca ponownie bol.

Zawsze boli mnie jedna czesc glowy, oczodoly, cala szczeka, razi mnie swiatlo, kreci mi sie w glowie, slabiej widze podczas takiego bolu tzn. rozmawiajac z kims czuje sie jakbym byla oddzielona szklana szyba, a najgorsze sa mdlosci i wymioty. Nie pomagaja ani tabletki ani czopki - musze przetrzymac po prostu. W takie dni w pracy ledwo siedze, a po powrocie do domu tylko jestem w stanie lezec i nic nie robic w ciszy.

A mnie dzisiaj dopadła :-? obudziłam się już z tym typowym obezwladniającym bólem i juz było za późno, aby tabletki pomogły :( wziełam panadol z kofeiną, typowych na migrenę nie mogę, bo biorę inne, przy których nie mozna tych substancji, które w przeciwmigrenowych są.

I pewnie bedzie trzymać znow tydzień :evil: