morfeusz1 29.10.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 A mi mam nadzieje juz przechodzi po prawie 2 tygodniach . ło matko tak długo mnie nigdy nie trzymała na moje szczęście. Najdłużej 9 dni. Tylko, ze ja mam w ciagu całego migrenowego okresu ciągły ból - nie ma tak, że ból ustaje, maleje, boli cały czas , dopiero po ok. Mimo tabletek, herbatek imbirowych ulge dają na chwilkę zimne okłady na czoło i smarowanie amolem czoła, skroni, karku. Ostatnio leżąc chcialam sobie posmarowac amolem czolo i zalałam sobie oczy , bo nie miałam sił się podnieśc i na leżaco to robiłam ból jak cholera, a jaki strach, ze slipia mi się zepsują A przed chwila zamówiłam sobie jakieś plastry magnetyczne przez internet - piszą, że na migrenę tez dobre..... no nie wiem, ale migrenowiec wszystkiego się chyba chwyta. Jakby mi ktos powiedział, że wywar z kotła czarownicy pomoże (z pazurem nietoperza, zębem teściowej, sproszkowaną skóra jakiegos innego gada itp) to tez bym wypiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eva87 22.07.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Podsuń jej artykuł na temat migreny, tam jest sporo rad http://www.zdrowyportal.pl/254/migrena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 22.07.2015 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 dokładnie, w Internecie jest sporo dobrych sposobów na migrenę a może są jakieś specjalistyczne masaże, które by złagodziły objawy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.07.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Podsuń jej artykuł na temat migreny, tam jest sporo rad http://www.zdrowyportal.pl/254/migrena/ Pomieszanie pojęć, masa błędów. Nie jest to wartościowa strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.07.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 dokładnie, w Internecie jest sporo dobrych sposobów na migrenę a może są jakieś specjalistyczne masaże, które by złagodziły objawy..? Na migrenę to trzeba znaleźć neurologa, który lubi to leczyć. Nie każdy lubi, bo leczenie bywa trudne. A z domowych rad to dieta migrenowa i ograniczenie stresu, bo niestety, stres jest najczęstszą przyczyną. Masaże relaksacyjne mogą być, ale to nie leczenie a wspomaganie "dobrostanu" psychicznego. Człowiek zrelaksowany, spokojny to i głowa nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 23.07.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 zgadzam się z EZS walczyłam z migrenami wiele lat, chorowałam paskudnie, całymi dniami. chodziłam do neurologa, na badania, czułam się jak królik doświadczalny gdy wykupywałam kolejne recepty na coraz to inne leki... a wystarczyło nauczyć się relaksować ( albo raczej znaleźć na to czas) i zmienić pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.07.2015 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dlaczego karmicie trola reklamowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.07.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Dlaczego karmicie trola reklamowego ? dlatego, że ktoś może trafić na tamtą stronę i bez FM i wolę, żeby nie brał dosłownie tego, co tam piszą. Taka "praca u podstaw" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 15.08.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Czy ktos z licznych migrenowców robił sobie badanie na zawartość metali ciężkich w organizmie? tudzież niedoboru Vitaminy -D?To że boli wiedzą zainteresowani migrenowcy! .Szukać przyczyny - bez przyczyny nie ma bólu!...Szukajcie a znajdziecie ....Proście a będzie wam dane ..I tak było w moim przypadku słowa sie zrealizowały juz nie boli.! z 10 lat.przynajmniej.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.08.2015 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2015 Przy obecnym nasłonecznieniu o niedobór wit. D trzeba by się nieżle postarać. CHyba, że ktoś ma jakiś prolem z jej przyswajaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotos 06.11.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Na migrenę najlepszy jest sex... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitkanitka 18.11.2015 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 a mi gdzieś wpadło, że migrena (upraszczając) często wiążę się z bólem w odcinku szyjnym i uciskiem nerwów i wtedy podobno dobra jest joga. Jednak zgadzam się z przedmówcą, że wizyta u neurologa jest pierwszym krokiem, ale u faktycznie dobrego. Przed maturą miała okropne migreny i może to zabrzmieć śmiesznie, ale ulgę przynosiło mi wymiotowanie, herbata z cytryna i silne leki przeciwbólowe typu pyralginum albo solpadeina. Ale warto też spróbować akupunktury - w poradni bólu można się załapać na zabiegi refundowane przez NFZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitkanitka 18.11.2015 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 niech zgadnę korpo :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert112 19.11.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Podsuń jej artykuł na temat migreny, tam jest sporo rad http://www.zdrowyportal.pl/254/migrena/ albo tutaj http://www.abcmigrena.pl/domowe-metody-walki-z-migrena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.11.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 albo tutaj http://www.abcmigrena.pl/domowe-metody-walki-z-migrena a to i owszem. co prawda bardzo skrótowo, ale przynajmniej prawdziwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.03.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Ta podpowiedz (abcmigrena) to typowa niewiedza!!! lub celowa działanie na podświadomość!!! każdego kto przeczyta ten link i dalejNIEMA CHORÓB NIEULECZALNYCH jak pisze w swojej książce Dr Wiśniewski ze Szczecina i to jest fakt -tylko brak wiedzy Na koncu jest stwierdzenie ,,nieuleczalne"- programowanie aby nie szukać rozwiązania samemuNo przecierz pan dohtur studia skonczył!- zabetonowali mu główke przez 7-czy8lat on jest pan i władca twojego zdrowia !Ty masz być chory -zdrowy to zły klienthttps://www.youtube.com/watch?v=ikMSgdK7IAwPrawdziwych lekarzy to sie liczv na palcach ,a ci co są prawdziwi to się boja ,ze stracą licencje lekarskie bo muszą ,,leczyć"zgodnie z procedurą Mozna cały ,,poemat"o tym napisaćForumowiczu włącz myslenie!fluor (neurotoksyna) robi swoje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.03.2016 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Czy nie lepiej się zrelaksować ... na czymś takim.... zdrowe promieniowanie.... rozleniwiające ciepełko... powrót do tradycji.... ekologia ...i błogostan.. Pomaga na centralny układ nerwowy........... Edytowane 23 Marca 2016 przez Zdun Darek B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.03.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Fajna ta ława Ale obawiam się, że na migreny nie pomoże. Chyba, że relaks jako profilaktyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 24.03.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Profilaktyka relaksacyjna brzmi cudownie!! oj jak ja cierpiałam przez migreny, coś okropnego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.03.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Przyczyna -usuń i po migrenie (niedotleniony mózg)-dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts