slawciol 28.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 ważne aby w całym domu było tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KemorW 18.01.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Zgodnie z Polską Normą (niestety nie pamiętam numeru) łączniki domowe są tak skonstruowane, że wyłączenie obwodu elektrycznego następuje przy wciśniętym klawiszu w dół. Proszę popatrzeć na schemat jaki jest pokazany na drugiej stronie łącznika (np. Legrand). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan65 18.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A jakiej wysokości (od podłogi) powinny być montowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A jakiej wysokości (od podłogi) powinny być montowane? http://forum.muratordom.pl/post2993656.htm#2993656 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.01.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 no jak na jakiej ? na wysokości kolana, żeby można było wyłączyc jak w rękach sześć piw i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 18.01.2009 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 no jak na jakiej ? na wysokości kolana, żeby można było wyłączyc jak w rękach sześć piw i orzeszki Tak właśnie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.01.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 w innym wątku było już o wysokości "na buta" lub tez nosa lezącego właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 18.01.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Zgodnie z Polską Normą (niestety nie pamiętam numeru) łączniki domowe są tak skonstruowane, że wyłączenie obwodu elektrycznego następuje przy wciśniętym klawiszu w dół. Proszę popatrzeć na schemat jaki jest pokazany na drugiej stronie łącznika (np. Legrand). Pozdrawiam. Co do normy to uwierzę jak podasz numer, inaczej to tylko "ustne przekazy", bo na ten temat już było kilka dyskusji i nie tylko tutaj i nikt nie podał normy na to, ja też nie znam takowej mimo że z kilkoma się zapoznałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sudmir 18.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Zamontujcie sobie dotykowe i będzi po sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.01.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Witam Zgodnie z Polską Normą (niestety nie pamiętam numeru) łączniki domowe są tak skonstruowane, że wyłączenie obwodu elektrycznego następuje przy wciśniętym klawiszu w dół. Proszę popatrzeć na schemat jaki jest pokazany na drugiej stronie łącznika (np. Legrand). Pozdrawiam. Co do normy to uwierzę jak podasz numer, inaczej to tylko "ustne przekazy", bo na ten temat już było kilka dyskusji i nie tylko tutaj i nikt nie podał normy na to, ja też nie znam takowej mimo że z kilkoma się zapoznałem. 1. Normy nie ma. 2. Jakby nawet była, to jej stosowanie nie jest obowiązkowe. 3. Wiec kazdy se robi jak mu ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan65 18.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A jakiej wysokości (od podłogi) powinny być montowane? http://forum.muratordom.pl/post2993656.htm#2993656 Z ciekawości pytałem, bo znam taki system, gdzie w stan domu przed elektryką wpuszcza się wszystkich przyszłych domowników, maże się im dłonie kredą i każe biegać po pokojach i "włączać" światło. Wypadkowa białych plam na ścianie oznacza najrozsądniejsze miejsce na pstryczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.01.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 dobre dobre aż cwane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts