magnolia 21.02.2009 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Co do asertywności to kilka miesięcy temu nawet na krótkim kursie asertywności i samoobrony byłam ( taka bzdurka którą musiałam odbębnić przy okazji jakiegoś szkolenia). Cały pożytek z kursu to to , że okazało się , że nawet taka zwykła kobietka jak ja może jednym zamachem dłonią przełamać deskę grubości ok 1.5 cm.Deseczkę trzymam na pamiątkę.Na budowę narazie nikogo wpuszczać nie będę ( tylko budujących się). Zmyłam brud z włosów, już nie jestem siwa (tylko trochę pod farbą) i humor mi wrócił. Na Maryśkę ( moja siostrę) leję- co tam, ma kiepski gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.02.2009 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 No właśnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.02.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Na przekór śniegom i mrozom myślę o wiośnie i wyszło mi tak - oddam jeden duży krzak jeżyny bezkolcowej. Owoce dojrzewają w połowie sierpnia. Pychota do jedzenia na surowo, natomiast z sernikiem na zimno - genialne http://lh6.ggpht.com/_ms5LDRO-Qns/SYa4iL6L4ZI/AAAAAAAAAOI/WUH9cEj_8pY/s144/je%C5%BCyny%2022.09.05%20DZIALKA_WRZESIEN_17%20%2811%29.JPG Krzak łatwo można podzielić na wiele krzaczków i nawet z robić z nich żywopłot - częściowo zimozielony w łagodniejsze zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Właśnie - jeżyna inna krzewy - widzę, że temat architekta wnętrz jest popularny, a co z architektem ogrodów? Czy któraś z Was brała i jak brać to na jakim etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.02.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 helloł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Właśnie - jeżyna inna krzewy - widzę, że temat architekta wnętrz jest popularny, a co z architektem ogrodów? Czy któraś z Was brała i jak brać to na jakim etapie? Zamierzam. Po zrobieniu podjazdu i ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.02.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Projektantke ogrodow mamy w grupie . To magnolia , wiec co szukac po obcych , trzeba swoich promowac Jak tam po weekendzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Projektantke ogrodow mamy w grupie . To magnolia , wiec co szukac po obcych , trzeba swoich promowac Jak tam po weekendzie ? Taaaaaaaaaa ? No to super !! Magnolcia - szykuje się na wiosnę u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.02.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 dzień dobry..... Magnolia.... daj sobie kobieto spokój. U mnie połowa znajomych udaje, że mnie nie zna. Druga połowa u mnie bywa i wymysla. Jak choćby moja sąsiadka: dlaczego masz syfit podwieszany, a po co ci to światełko, a wejście do łazienki masz źle.... jesooooooo dałam se luzzzz..... nie pasi - nie przychodź... proste. A jak jesteś u mnie gościem to wcale nie oznacza, że cie coś przukrego nie spotka jeśli będziesz mi dokuczać... ot wsio ! A teraz co? a teraz mam forumowe wspaniałe kobiety, psiapsiuły, którym rycze w rękaw, ktróym mówię co mnie trapi, z którymi bawię się do nocy.... i olać te które niczego nie mają... więc i Twego nie docenią... tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ooo Nitu wróciła Cze Laska Jak było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 22.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ooo Nitu wróciła Cze Laska Jak było ? jakie było? jakie było? kofana ja wciąz w Gdańsku !!!! fajnie jest, dobrze jest... jakiego dzis grzańca piłam to myślałam, że z knajpy na własnych nogach nie wylecze ale jak mi potem fajowo było to fiuuuuuu powrotka jutro... w nocy pewnie bo jeszcze będziemy chcieli morza zaliczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 O! Bardzo dobrze. A więc Magnolio proszę powiedz mi na którym etapie powinno się zaangażować projektanta do ogrodów? Czy projektant ogródów robi także oświetlenie - wtedy pewnie lepiej wcześniej, żeby od razu widzieć co robić z branżystami. No bo co do tarasów to pewnie nie jest ważne co jest w projekcie i tak się potem robi co się chce. No ale skoro mogę różnie dom na działce usytuować to może lepiej wcześniej przemyśleć z której strony lepiej mieć ogród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 22.02.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Dziewczyny, a wiecie dlaczego ludzie wytykają co im się ńie podoba, BO SĄ ZAZDROŚNI. My jak kupowlaismy działkę i zamierzamy się budować to rodzinka ciągle mówiła, "na wieś chcecie się wyprowadzić, daleko od kina, teatru itp" Tylko ciekawe jak często oni chodzą do teatru itp. Nie ma się co przejmować i robić swoje. TAKIE reakcje są spowodowane ZAZDROŚĆĄ. Każdy wolałby mieszkać w domku z ogrodem, Czyż nie? Trzymajmy się i nie dajmy się oszaleć. Jesteśmy w dobrym położeniu, BUDUJEMY SIĘ. POZDRAWIAM WAS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 22.02.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 POTWIERDZAM ... ja też słyszę masę różnych "wymyślnych" tekstów ... a to, że działka za duża i kto ją będzie kosił? ... MY rzecz jasna, bo lubimy ... a to, że dom za duży i kto go będzie sprzątał? ... ) MY rzecz jasna, bo lubimy ale nikt z Tych, którzy takie rzeczy mówią nie ma własnej działki i nie buduje domu ... dlatego nie są dla mnie argumentem ... i nie biorę ich zdania do serca NIE MA CO SIĘ GŁUPOTAMI PRZEJMOWAĆ, A TYM BARDZIEJ BRAĆ ICH DO SERCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.02.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 My jak kupowlaismy działkę i zamierzamy się budować to rodzinka ciągle mówiła, "na wieś chcecie się wyprowadzić, daleko od kina, teatru itp" Tylko ciekawe jak często oni chodzą do teatru itp. Dokładnie! Mnie ostatnio rozwalił kolega z pracy - dorosły facet, zbliża się do 30-tki, mówi: ja to bym nie mógł mieszkać w miejscu gdzie w zasięgu by foot nie ma żadnego pubu Nie ma to jak mieć wysokie oczekiwania od życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja kumam tego od pubu. I twierdzę, że wiele osób by się nie chciało budować i znam takie (a kasy mają jak lodu), bo lubią w mieście. I rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 22.02.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja kumam tego od pubu. I twierdzę, że wiele osób by się nie chciało budować i znam takie (a kasy mają jak lodu), bo lubią w mieście. I rozumiem. Ja też rozumiem tych, którzy chcą w mieście ale niech nie przekonują, że w mieście jest lepiej .... Ja całe życie z miasta a nie mogę się doczekać wsi .. zwłaszcza, że samochodem do miasta to "rzut beretem" teraz już jest A piwko, i wódeczkę , i coś co każdy lubi można nawet na wsi .. obalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ja to sobie nie wyobrażam tego kraju jak wszyscy przestaną narzekać i innym zobrzydzać ich pomysły! Przecież to jest cecha narodowa. Co Wy chcecie mieć jak w Ameryce? How are You / Fine / And You / Fine too To ja już wolę: Jak leci / nie pytaj / ech .. a słyszałaś Elka dom buduje / biedna .. jak ona będzie dojeżdzać No i dialog jest i troska o bliźnich, a nie te przylepione uśmiechy! I good lack cokoliwek bys nie robiła. Ostatanio w ramach szerzenia polskości zapropnowałam w pracy po polsiu wybory największego idioty tygodnia - od razu się pełno nominacji znalazło, a jakby miała zrobic pracownika miesiąca to by mnie wyśmiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Droooooooooogie Panie , To po prostu kwestia potrzeb. ja zostaję w mieście, bo dostałam działkę w prezencie, a darowanemu koniowi... i tak dalej. Ale.. fakt, dzeici będą miały dobrą komunikację, a jeszcze chwilę u mnie pomieszkają. A potem to już mogę na wiochę. Tam też dojeżdżają taksówki, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Hej dziewczyny Co do projektowania ogrodów- owszem, polecam się To mój zawód i pasja. Magdo pytasz kiedy robić projekt- jak już wiesz jakie będą bryły budynków na działce- czyli jaki dom, garaż i gdzie dokładnie. Najczęściej robię to jak już jest budynek- wtedy łatwo dowiązać się stylistycznie do domu, kolorów itp. Ale takie rzeczy mogę też odczytać z projektu. Byleby budynek już 'się po działce nie suwał'.No i czasem jak już dom stoi to wychodzą rzeczy, które umykają wcześniej- np. że z okna w salonie widać głównie kompost sąsiadów, albo że na tarasie wieje że siedzieć się nie da i trzeba osłonić. Rozmieszczenie oświetlenia też robię ( choć same lampy zazwyczaj klient sam wybiera, ja proponuje miejsce i rodzaj światła). W tym przypadku trzeba tylko pamiętać żeby elektryk wyprowadził prąd z domu w tym celu. Czasem tez zlecają mi taras- kształt, wielkość, materiał, czasem podjazd czy ogrodzenie. Acha - wcześniej projekt przyda się jeśli masz wielką ochotę robić częściowe nasadzenia w trakcie budowy, ale tu musisz poradzić sobie z wydzieleniem części gdzie robotnicy nie będą nić robić i składować, a to czasem bywa trudne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts