Nefer 22.02.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 A ja mam kłopot, bo mam od cholery roślin na działce - teściowa sadziła, wiec są bez ładu i składu - nieźle się narobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Ja to sobie nie wyobrażam tego kraju jak wszyscy przestaną narzekać i innym zobrzydzać ich pomysły! Przecież to jest cecha narodowa. Co Wy chcecie mieć jak w Ameryce? How are You / Fine / And You / Fine too Nie wiem jak dlugo tam bylas , ale chyba masz mylne wyobrazenie o ludziach tam mieszkajacych . Jesli sie kogos dobrze nie zna to i owszem tak wyglada powitanie . W zazylosci jest inaczej . Mowi sie o tym co jest na rzeczy . Czy mile czy nie to sie mowi . Czasem to narzekanie , czasem odwrotnie . Nie mozna tak uogolniac . Przepraszam , ze tak w sumie off , ale lekko irytuje mnie kiedy sie pisze o Amerykanach takie tam rozne pewniki nie znajac ich . Nie daj boze jak pisze sie , ze to przyglupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Oczywiście, że uogólniam i przebarwiam - tak samo jak o Polakach (a to nie jest mylne wyobrażenie - też krzywdząca generalizacja ) - taka kontrastująco-ironiczna forma wypowiedzi - byłam tam krótko i nie wiem jak wyglądają bliskie przyjaźnie, ale przekonana jestem, że mają mniej malkontenckie podejście do życia i w przeciwieństwie do nas mówią o wszystkim w różowych, a nie szarych barwach. U nas jak nie znasz ludzi to i tak narzekasz - często nie odpowiesz, że super, bo a nuż u tej osoby słabo. Za to bardzo mocno się zgadzam, ze nie są przygłupami - uważam, że to niesamowicie zaradni ludzie i mają dużo sensowniej ustawiony system edukacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Nefer - jak mówi mój szwagier, pracownik BOR-u 'damy radę'. Chyba że tesciowa strasznie przywiązana do 'swojego stylu', a Ty przywiąznana do niej jesteś ogromnie Na innego rodzaju ogrodowe problemy znajda się metody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 U nas jak nie znasz ludzi to i tak narzekasz - często nie odpowiesz, że super, bo a nuż u tej osoby słabo. To pewnie zalezy , ja nie zawracam swoimi problemami obcych ludzi , no nawet by mi to do glowy nie przyszlo . Nefci pogadam , no ale Ona wie , ze jak co to moze pogonic Ale i szczesliwie problemy gowniane tfu tfu Zauwazylam jednak dosc niepokojaca / moim zdaniem/ rzecz. Widze , ze sporo ludzi bez zadnego zazenowania mowi o swojej biedzie . Co mnie bardzo zaskakuje . O ile zdaje sobie sprawe z tego , ze chorym i kalekim ludziom moze byec ciezko , to nie mysle , ze zdrowy czlowiek powinien bez wstydu opowiadac o tym , ze nie moze sobie pozwolic na cos tam co tam. Narzekajacy jednak ciesza sie duza popularnoscia wsrod innych , no ale to mozna w prosty sposob uzasadnic akurat. ps . Nigdy nie slyszalam o Polakach w USA zadnych zlych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.02.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Magnolia- myślę, że sobie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.02.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 RRMI - żeby uwypuklić różnie kulturowe - zacytuję mojego męża -- u siebie idzie do sklepu po bułeczki - pani się uśmiechnie i powie, że ładna pogoda dzisiaj (oni mają naprawdę fiksacje z pogodą)- w Polsce idzie do naszego społem - pani sie nie uśmiechnie i powie "Ma Pan drobne?", a jak mąż nie ma to cytuje męża "oczy do góra i myśli " o Boże, nie ma drobne, tragedia" - mój mąż przed wyjściem do społem męczy mnie o drobne, bo się normalnie winny w sklepie czuje - nie wpadłabym na to, że można taki problem mieć - 10 lat minęło i jeszcze nie zywczajny Ja tam twierdzę, że u nas narzekać wolno, wypada, wręcz trzeba. Polak narzeka i basta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 22.02.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Och i tak u nas większość się nauczyła być miła - pojedźcie sobie na Słowację to tam dopiero jest komuna w punktach usługowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.02.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 mcmagda biedny Twój mąż, a nie może chodzić do innego sklepu? Nauczyłam się omijać szerokim łukiem te sklepy gdzie obsługa jak za komuny została Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 mcmagda biedny Twój mąż, a nie może chodzić do innego sklepu? Nauczyłam się omijać szerokim łukiem te sklepy gdzie obsługa jak za komuny została Robię to samo. Nie trawię takiej obsługi. W swojej okolicy mam taką aptekę i po kilku takich akcjach (tak samo mają problem z drobnymi ) już tam nie chodzę. A przede wszystkim to chciałam się przywitać i życzyć miłego dnia i całego tygodnia! Czy ktoś mi powie kiedy koniec zimy? Dzisiaj muszę trochę pojeździć autem a bardzo nie lubię w takich warunkach. Poza tym w piątek wybieram się do Wrocławia i myślałam, że pojadę autem ale jak będzie taka pogoda to nie wiem czy jest sens. Idę coś zjeść i w drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.02.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzień dobry!!!! Witojcie wsyskie kobitki !!!! Ja szukam od kilku dni tego co tę zimę przywołał, i jak go znajdę to mu poprostu wpieprzę bo kuźwa ile można znosić tą zimę......chcę koniec zimy !!!!! A tak poza tym to głowa booooooooooooli - te ostatki, dobrze że dziś w domu zostaję i mogę poczytać wszystkie zaległe info na FM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOM_SZCZESLIWY 23.02.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć dziewczyny, własnie siedzę na necie i szukam składów budowlanych, bo na wiosnę ruszamy z budową. Może ktoś może polecić jakiś dobry skład budowlany z możliwością negocjacji dobrych cen. Budujemy w powiacie zachodnim warszawskim. zuz@nka z tą kuchnią się zastanawiam. Najpierw jednak szperam po necie i szukam inspiracji, potem to będę chciała aranżować. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć dziewczyny, własnie siedzę na necie i szukam składów budowlanych, bo na wiosnę ruszamy z budową. Może ktoś może polecić jakiś dobry skład budowlany z możliwością negocjacji dobrych cen. Budujemy w powiacie zachodnim warszawskim. zuz@nka z tą kuchnią się zastanawiam. Najpierw jednak szperam po necie i szukam inspiracji, potem to będę chciała aranżować. pozdrawiam. oki wciąż nie widzę komentarzy do twojego dziennika mam nadzieję kochana że to zaraz zrobisz - przyda ci się, tam możemy umieszczać wszystkie info do których bedziesz szybko wracać wrazie potrzeby - np. tak jak teraz szukasz namiary na hurtownie, a w przyszłości inne cenne kontakty, fotki itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witajcie wpadłam na chwilkę, bo jak Zu wstanie to wybywam załatwiać baaaardzo waaażne sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.02.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 P O W O D Z E N I A !!!!!!!!!!!!!!!! jak opiłaś porządnie sprawę to załatwisz !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 to na tę zimę klimaty Dariusza Twardocha wstawię http://www.twardoch.art.pl/gallery/268.jpg Nasza koza Franciszka. ze strony http://www.twardoch.art.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.02.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć i czołem moje miłe ja zaczęłam tydzień od mega wkur.wu Zadzwoniłam sobie spokojnie do starostwa , bo istniało duże prawdopodobieństwo,że dziś się coś wyklarue w sprawie PnB. Noo i się wyklarowało... Dzwonię tam od dziesięciu dni i nic nikt nie wie...a dziś okazało się ,że na dwóch papierkach brakuje nam po pieczątce , w dodatku muszę być one wystawione z datą wsteczną , bo inaczej będziemy musieli wstrzymać procedurę PnB.I że list o tym wysłali nam 8 dni temu List wysłali , a przez tel. nc nie wiedzą grrrrrr A dodatkowo wściekłam się na naszego architekta adaptującego , bo przecież 10 razy podobno sprawdzał papiery , a to już druga jego wpadka - wcześniej dał kartkę z inną nazwą domu i pracowni.Niby nic , ale latał wymieniać. No nie znosze poniedziałków.W środę będziemy to prostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 o kurcze Dobrosiu ty mnie nie strasz, bo to wszystko jeszcze przede mną P O W O D Z E N I A !!!!!!!!!!!!!!!! jak opiłaś porządnie sprawę to załatwisz !!!!! opiłam, opiłam 2l coli przez weekend wypiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.02.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wpadam się przywiatać Gosiek33 u nas Twardoch na ścianach wisi - uwielbiamy go z mężem Jeśli ten krzak jerzyny jeszcze jest do oddania to ja bardzooo chętnie go przytulę!! Na wiosnę będziemy sadzić maliny, jerzyny, borówkę itp - taki wsiowy miejski ogródek dla bączków Zima trzyma - brrrrrrrrrrrrrrrr oby do wiosny - to nam gaz w końcu podłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.02.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 o kurcze Dobrosiu ty mnie nie strasz, bo to wszystko jeszcze przede mną P O W O D Z E N I A !!!!!!!!!!!!!!!! jak opiłaś porządnie sprawę to załatwisz !!!!! opiłam, opiłam 2l coli przez weekend wypiłam toś zaszalała !!!! te bąbekkkkkkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pewnie ci nieźle w głowie zaszumiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts