Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja to sobie nie wyobrażam tego kraju jak wszyscy przestaną narzekać i innym zobrzydzać ich pomysły! Przecież to jest cecha narodowa. Co Wy chcecie mieć jak w Ameryce?

How are You / Fine / And You / Fine too

Nie wiem jak dlugo tam bylas , ale chyba masz mylne wyobrazenie o ludziach tam mieszkajacych .

Jesli sie kogos dobrze nie zna to i owszem tak wyglada powitanie .

W zazylosci jest inaczej .

Mowi sie o tym co jest na rzeczy . Czy mile czy nie to sie mowi .

Czasem to narzekanie , czasem odwrotnie .

Nie mozna tak uogolniac .

Przepraszam , ze tak w sumie off , ale lekko irytuje mnie kiedy sie pisze o Amerykanach takie tam rozne pewniki nie znajac ich .

Nie daj boze jak pisze sie , ze to przyglupy :-?

Oczywiście, że uogólniam i przebarwiam - tak samo jak o Polakach (a to nie jest mylne wyobrażenie - też krzywdząca generalizacja ) - taka kontrastująco-ironiczna forma wypowiedzi - byłam tam krótko i nie wiem jak wyglądają bliskie przyjaźnie, ale przekonana jestem, że mają mniej malkontenckie podejście do życia i w przeciwieństwie do nas mówią o wszystkim w różowych, a nie szarych barwach. U nas jak nie znasz ludzi to i tak narzekasz - często nie odpowiesz, że super, bo a nuż u tej osoby słabo.

Za to bardzo mocno się zgadzam, ze nie są przygłupami - uważam, że to niesamowicie zaradni ludzie i mają dużo sensowniej ustawiony system edukacyjny.

Nefer - jak mówi mój szwagier, pracownik BOR-u 'damy radę'.

Chyba że tesciowa strasznie przywiązana do 'swojego stylu', a Ty przywiąznana do niej jesteś ogromnie :wink:

Na innego rodzaju ogrodowe problemy znajda się metody.

U nas jak nie znasz ludzi to i tak narzekasz - często nie odpowiesz, że super, bo a nuż u tej osoby słabo.

To pewnie zalezy , ja nie zawracam swoimi problemami obcych ludzi , no nawet by mi to do glowy nie przyszlo .

Nefci pogadam , no ale Ona wie , ze jak co to moze pogonic :D

Ale i szczesliwie problemy gowniane tfu tfu :lol:

Zauwazylam jednak dosc niepokojaca / moim zdaniem/ rzecz.

Widze , ze sporo ludzi bez zadnego zazenowania mowi o swojej biedzie .

Co mnie bardzo zaskakuje .

O ile zdaje sobie sprawe z tego , ze chorym i kalekim ludziom moze byec ciezko , to nie mysle , ze zdrowy czlowiek powinien bez wstydu opowiadac o tym , ze nie moze sobie pozwolic na cos tam co tam.

Narzekajacy jednak ciesza sie duza popularnoscia wsrod innych , no ale to mozna w prosty sposob uzasadnic akurat.

ps . Nigdy nie slyszalam o Polakach w USA zadnych zlych opinii.

RRMI - żeby uwypuklić różnie kulturowe - zacytuję mojego męża -

- u siebie idzie do sklepu po bułeczki - pani się uśmiechnie i powie, że ładna pogoda dzisiaj (oni mają naprawdę fiksacje z pogodą)

- w Polsce idzie do naszego społem - pani sie nie uśmiechnie i powie "Ma Pan drobne?", a jak mąż nie ma to cytuje męża "oczy do góra i myśli " o Boże, nie ma drobne, tragedia" - mój mąż przed wyjściem do społem męczy mnie o drobne, bo się normalnie winny w sklepie czuje - nie wpadłabym na to, że można taki problem mieć - 10 lat minęło i jeszcze nie zywczajny

Ja tam twierdzę, że u nas narzekać wolno, wypada, wręcz trzeba. Polak narzeka i basta!

mcmagda biedny Twój mąż, a nie może chodzić do innego sklepu? Nauczyłam się omijać szerokim łukiem te sklepy gdzie obsługa jak za komuny została :-?

Robię to samo. Nie trawię takiej obsługi. W swojej okolicy mam taką aptekę i po kilku takich akcjach (tak samo mają problem z drobnymi :roll: ) już tam nie chodzę.

A przede wszystkim to chciałam się przywitać i życzyć miłego dnia i całego tygodnia!

Czy ktoś mi powie kiedy koniec zimy?

Dzisiaj muszę trochę pojeździć autem a bardzo nie lubię w takich warunkach.

Poza tym w piątek wybieram się do Wrocławia i myślałam, że pojadę autem ale jak będzie taka pogoda to nie wiem czy jest sens.

Idę coś zjeść i w drogę.

Dzień dobry!!!! Witojcie wsyskie kobitki !!!!

Ja szukam od kilku dni tego co tę zimę przywołał, i jak go znajdę to mu poprostu wpieprzę bo kuźwa ile można znosić tą zimę......

chcę koniec zimy !!!!!

A tak poza tym to głowa booooooooooooli - te ostatki, dobrze że dziś w domu zostaję i mogę poczytać wszystkie zaległe info na FM .

Cześć dziewczyny,

własnie siedzę na necie i szukam składów budowlanych, bo na wiosnę ruszamy z budową. Może ktoś może polecić jakiś dobry skład budowlany z możliwością negocjacji dobrych cen.

Budujemy w powiacie zachodnim warszawskim.

zuz@nka z tą kuchnią się zastanawiam. Najpierw jednak szperam po necie i szukam inspiracji, potem to będę chciała aranżować.

pozdrawiam.

Cześć dziewczyny,

własnie siedzę na necie i szukam składów budowlanych, bo na wiosnę ruszamy z budową. Może ktoś może polecić jakiś dobry skład budowlany z możliwością negocjacji dobrych cen.

Budujemy w powiacie zachodnim warszawskim.

zuz@nka z tą kuchnią się zastanawiam. Najpierw jednak szperam po necie i szukam inspiracji, potem to będę chciała aranżować.

pozdrawiam.

oki :)

wciąż nie widzę komentarzy do twojego dziennika :(

mam nadzieję kochana że to zaraz zrobisz - przyda ci się,

tam możemy umieszczać wszystkie info do których bedziesz szybko wracać wrazie potrzeby - np. tak jak teraz szukasz namiary na hurtownie, a w przyszłości inne cenne kontakty, fotki itp

:D :D :D

Cześć i czołem moje miłe

ja zaczęłam tydzień od mega wkur.wu Zadzwoniłam sobie spokojnie do starostwa , bo istniało duże prawdopodobieństwo,że dziś się coś wyklarue w sprawie PnB.

Noo i się wyklarowało... :evil:

Dzwonię tam od dziesięciu dni i nic nikt nie wie...a dziś okazało się ,że na dwóch papierkach brakuje nam po pieczątce , w dodatku muszę być one wystawione z datą wsteczną , bo inaczej będziemy musieli wstrzymać procedurę PnB.I że list o tym wysłali nam 8 dni temu :evil: List wysłali , a przez tel. nc nie wiedzą grrrrrr

A dodatkowo wściekłam się na naszego architekta adaptującego , bo przecież 10 razy podobno sprawdzał papiery , a to już druga jego wpadka - wcześniej dał kartkę z inną nazwą domu i pracowni.Niby nic , ale latał wymieniać.

No nie znosze poniedziałków.W środę będziemy to prostować :x

Wpadam się przywiatać :)

Gosiek33 u nas Twardoch na ścianach wisi - uwielbiamy go z mężem :)

Jeśli ten krzak jerzyny jeszcze jest do oddania to ja bardzooo chętnie go przytulę!!

Na wiosnę będziemy sadzić maliny, jerzyny, borówkę itp - taki wsiowy miejski ogródek dla bączków :p

Zima trzyma - brrrrrrrrrrrrrrrr

oby do wiosny - to nam gaz w końcu podłączą :p

o kurcze Dobrosiu ty mnie nie strasz, bo to wszystko jeszcze przede mną :o :o :o :o

P O W O D Z E N I A !!!!!!!!!!!!!!!!

jak opiłaś porządnie sprawę to załatwisz !!!!!

opiłam, opiłam 2l coli przez weekend wypiłam :D :D :D :wink:

toś zaszalała !!!! :wink: :wink: :wink:

te bąbekkkkkkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pewnie ci nieźle w głowie zaszumiały :lol: