Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cholera cholera cholera :evil:

I gdzie to slonko i ciepelko ? :o zamiast mi bagno wysychac to sie jeszcze powiekszy i za chwile to bede mogla kaczki tam dokarmiac i inne takie wodolubne stworzenia :cry: .

Koniecznie cem suchosci w pogodzie i troche ciepla ! Plizzz chociaz tydzien - czy sie da cos z tym zrobic :roll:

Dołączam się do Anielicy z prośbą o słoneczną i suchą pogodę.

Jak tak dalej pójdzie to zostane w błodzie przed brama wjazdową ( tak bardzo rozjeździła się droga żuzlowa :-? )

W temacie błocka i innych mokradeł, od wczoraj w Lidlu w Piasecznie

( pewnie w innych też) jest oferta na super kolorowe kaloszki - czerwone w kwiatuszki i zielone w wieksze kwiatuszki, długośc nieco za kostkę z bocznymi gumkami do łatwgo zakładania. Idę sobie kupić :lol: żeby nawet na wsi jakos wyglądać i buty zabłocone żeby ładne były :wink:

Dołączam się do Anielicy z prośbą o słoneczną i suchą pogodę.

Jak tak dalej pójdzie to zostane w błodzie przed brama wjazdową ( tak bardzo rozjeździła się droga żuzlowa :-? )

W temacie błocka i innych mokradeł, od wczoraj w Lidlu w Piasecznie

( pewnie w innych też) jest oferta na super kolorowe kaloszki - czerwone w kwiatuszki i zielone w wieksze kwiatuszki, długośc nieco za kostkę z bocznymi gumkami do łatwgo zakładania. Idę sobie kupić :lol: żeby nawet na wsi jakos wyglądać i buty zabłocone żeby ładne były :wink:

Fajnie, że mi przypomniałaś :)

Też sobie miałam je sprawić, ale kompletnie o tym zapomniałam. Mam nadzieję, że jeszcze będzie, bo ostatnio u mnie strasznie szybko rozchodzą się fajne rzeczy z gazetek

Ja dziś kombinuję jak koń pod górę właśnie w temacie błota. Jak tu najmniejszym kosztem odprowadzić wodę opadową z dachu gdzieś na ogródek. Wymyśliłam odprowadzenie rurami z rynien do oczka wodnego zrobionego z pozostałych nam dwóch kręgów studziennych, które wkopać można w ziemię (ok. 1 m w głąb), zaizolować dno choćby betonem, obok wyprofilować trochę większy od cembrowiny kształt też z betonu. To obsadzić roślinnością :roll: