dobroszka 20.03.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzięki pasie , no wypas foczka prawda..? Sister przez Ciebie zostanie MI guuupi wyraz na twarzy sprawdzę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam się słoooooonecznie i miłego weekendu życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.03.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witanko wiosenne http://versus.blox.pl/resource/wiosna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 21.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Dzień dobry. Dobroszka, Kruelcia piękna avatarki szczególnie Elastynka tylko że ja się już gubię kto jest kim U mnie słonecznie ale zimno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 WIOSNA !!! Marzanna utopiona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 WIOSNA !!! Marzanna utopiona??? Wczoraj w browarku Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 22.03.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Widziałam prognozę - śnieg ma padać do środy U nas za oknem już deszcz Chyba nie dotopiłyście tej marzanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.03.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 trochę z innej bajki ale Może się PRZYDA komuś http://forum.muratordom.pl/zmiana-taryfy-budowlanej-na-g11-bez-odbioru,t130281.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Któraś pisała o jakiejś roślince na mokre tereny co to było??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 22.03.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Nie mam oczywiście pojęcia jaka to roślinka, ale wiem, że u nas w podmokłym czymś obok działki sąsiad zamierza traszkę hodować, żeby komary żarła. Witam wszystkich po przerwie tutaj i nawet już nie podchodzę do nadrabiania zaległości. Namęczyłam się weekend jak rzadko przeglądając tysiące stron architektów wnętrz. Pewnie jak się z nimi skontaktuję w tygodniu i usłyszę ceny to będę miała całą robotę do odwalenia znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Byliśmy w leroy-u i castoramie. Roślinek mało ale w leroju są piękne thuje po 13 zeta. Pogoda paskudna, wiało okropnie pojechaliśy na działkę odpompować nasz besenik ale co z tego jak już pada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 22.03.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Monika, nie kupuj roślin ogrodowych w marketach budowlanych. Dobre sklepy ogrodnicze maja cudny wybór i dobrą jakość. zazwyczaj tez ceny są niższe niż w takich miejscach. Tu paskudnie się obchodzą z roślinami, owszem jak maja jakieś świeże tuje to może czasem można, póki ich nie zdążą wykończyć, ale z reguły nie powinno się ich tam kupować. Pojedź sobie np. do Melona na Puławską za kiilka tygodni- zobaczysz tam naprawdę ładne rzeczy. Ceny porównywałam wiele razy- w marketach chyba doliczają sobie za znęcanie się nad roślinami.A co potrzebujesz na mokre tereny -małe, duże, zielone, zimozielone, kolorowe, okrywowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.03.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Magnolia - dzięki. Wcoraj widziałam też te ledwo żywe rośłinki ale thuje były naprawdę piękne. Kupię coś unas na miejscu bo w okolicy mam chyba z 8 sklepów ogrodniczych A co do mokrego terenu to nie wiem wogóle od czego zacząć. Myślimy nad geowłókniną. Ogólnie oboje chcemy mieć ogród z piękną trawą, dużó iglaków ale niskich, jakieś ładne kszczki, planujemy posadzić jedno większe drzewo. Tylko co tam sadzić i jak przygotować podłoże żeby wiosną tyle wody nie było .Już nawet myślimyo studniach chłonnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 23.03.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Rasia, Nefer kobitki kochane odpowiedzcie mi prosze na moje privy ! to dla mnie bardzo wazne !bardzo dziekuje i buziaczki dolaczam, Anielica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.03.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A straszne masz bagno?Na ciężkiej, mokrej ziemi iglaki raczej nie bedą dobrze się czuły. Możesz albo zrezygnować z iglastych i pójść w wilgotnolubne ( ale jak jest wilgotno właściwie cały sezon, jak tylko wiosną i jesienią to nie), albo rzeczywiscie zrobić odwodnienie, przynajmniej częściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Magnolia no właśńie najgorzej jest wiosną i jesienią no i musimy jeszcze ziemi nawieźć tak w niektórych miejscach i 40 cm więc mam nadzieję że to też coś da. A jak uważasz czy ta geowłóknina coś pomoże? Może w środę podjadę do ogrodniczego po winobluszcz na siatke. W jakich odstępach powinnam go posadzić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 23.03.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Uważaj jaką ziemię przywieziesz. Nie powinna to być glina, bo tylko pogorszy sytuację. Nawet lepiej żeby była piaszczysta, ale tez nie żywy piach z wydmy, tylko jakas w miare urodzajna. Wtedy trochę może się poprawić, a do tego możesz zrobić nierówny teren- np. wokół ogrodzenia zrobić wyżej,albo taki podwyższony cypelek i tam posadzić jakieś iglaki.Geowłóknina nie pomoże na stosunki wodne.Winobluszcz możesz sadzić co 2.5 metra jak masz mocne ogrodzenie, a na zwykłą siatkę to lepiej co 3.5 metra. Jak nie masz przeciagów to możesz też posadzić winobluszcz trójklapowy- obejrzyj go sobie- jest śliczny, jemu liscie tak fajnie dachówkowato zachodzą na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 23.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Magnolia - dzięki. Wcoraj widziałam też te ledwo żywe rośłinki ale thuje były naprawdę piękne. Kupię coś unas na miejscu bo w okolicy mam chyba z 8 sklepów ogrodniczych A co do mokrego terenu to nie wiem wogóle od czego zacząć. Myślimy nad geowłókniną. Ogólnie oboje chcemy mieć ogród z piękną trawą, dużó iglaków ale niskich, jakieś ładne kszczki, planujemy posadzić jedno większe drzewo. Tylko co tam sadzić i jak przygotować podłoże żeby wiosną tyle wody nie było .Już nawet myślimyo studniach chłonnych. Monia, nie wiem w jakiej okolicy Warszawy się budujesz, ale kiedyś ludzie na forum chwalili sobie bardzo ten oto sklep ogrodniczy: http://www.jozefinaszkolka.pl/kontakt.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 23.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A ja się chciałam pochwalić: Mam już tynki zrobione :) w tydzień 600 m2, nieźle co? Jednak miałam szczęście w nieszczęściu i chciałabym przestrzec wszystkich psiarzy, aby nie brali swoich zwierzątek na budowę podczas takich prac.... Ja niestety o tym nie wiedziałam i jakoś nie mogłam cieszyć się tynkami, mając chorą piesę w domu - poparzyła sobie wszystkie łapy i język wapnem gaszonym i ledwo teraz chodzi... leży smutna w domu i jest strasznie zgaszona na szczęście dostała zastrzyk przeciwbólowy i się czuje lepiej.... ale nikomu nie polecam tego co czułam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 A ja się chciałam pochwalić: Mam już tynki zrobione :) w tydzień 600 m2, nieźle co? Jednak miałam szczęście w nieszczęściu i chciałabym przestrzec wszystkich psiarzy, aby nie brali swoich zwierzątek na budowę podczas takich prac.... Ja niestety o tym nie wiedziałam i jakoś nie mogłam cieszyć się tynkami, mając chorą piesę w domu - poparzyła sobie wszystkie łapy i język wapnem gaszonym i ledwo teraz chodzi... leży smutna w domu i jest strasznie zgaszona na szczęście dostała zastrzyk przeciwbólowy i się czuje lepiej.... ale nikomu nie polecam tego co czułam.. Tynków gratuluję! Psinkę utulam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts