Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

najpierw pomyslalam zeby lewą witrynke o jedna szafke w lewo przeniesc, wyszloby symetrycznie wobec okapu, nie kazdy tak chce. najlepiej wizualnie zobaczyc, co do zlewu to fajnie pasuje ten siwy.

Zlew już zdecydowany - będzie ciemny - za podpowiedzią Moniki - płyta tez musi do czegoś pasować :)

a witryny - jak tę lewą damy w lewo - to znowu będzie nad zlewem - to też chyba niezbyt wygodnie..... - z tymi witrynami to już na prawdę mam zamęt totalny :cry:

ja bym przesunęła prawą witrynkę w lewo, aby była koło okapu tak jak ta po lewej i wtedy fajniej by to wyglądało

najpierw pomyslalam zeby lewą witrynke o jedna szafke w lewo przeniesc, wyszloby symetrycznie wobec okapu, nie kazdy tak chce. najlepiej wizualnie zobaczyc, co do zlewu to fajnie pasuje ten siwy.

Zlew już zdecydowany - będzie ciemny - za podpowiedzią Moniki - płyta tez musi do czegoś pasować :)

a witryny - jak tę lewą damy w lewo - to znowu będzie nad zlewem - to też chyba niezbyt wygodnie..... - z tymi witrynami to już na prawdę mam zamęt totalny :cry:

ja bym przesunęła prawą witrynkę w lewo, aby była koło okapu tak jak ta po lewej i wtedy fajniej by to wyglądało

I tak właśnie ostatecznie zdecydowaliśmy :D

Czekamy na szczegółową wycenę - już się boję :roll:

A jeszcze Pan nam zaproponował fajną rzecz - listewkę wbudowaną w ścianie, do której montuje się haczyki, półeczki itp...:

http://dacter.pl/reling/scienny_z02.jpg

http://zobal.com.pl/pl/produkty/system-scienny/

• 1 month później...
KTO MOŻE - POMÓŻCIE MAMIE TOSI .....

Potrzebna pomoc:

Nie wiem gdzie to napisać ale zamieszczam własny list i błagam o pomoc

Szanowni Państwo, Drodzy Przyjaciele,

zwracam się z wielką prośbą o podarowanie mojej Mamie najcenniejszego leku – własnej krwi. Moja Mama w zeszłym tygodniu przeszła operację, po której niestety nastąpiły komplikacje. Obecnie leży na Oiomie i czeka na transfuzje krwi, potrzebuje aż 4 jednostki. Musi dostać krew w przeciągu następnych 24 godzin. Stacja krwiodawstwa poinformowała szpital, że przygotuje jedną jednostkę,może więcej chyba, że rodzina zorganizuje 3 jednostki dowolnej grupy na zamianę. I stąd moja prośba. Jeśli możecie oddać sami, albo znacie kogoś, kto mógłby to zrobić to bardzo prosimy o pomoc. W stacji krwiodawstwa należy podać dane mojej Mamy: Izabella Siatkowska, Międzyleski Szpital Specjalistyczny, odział OIOM. Moja córka Monia, będzie cały czas pod telefonem i podjedzie do Państwa aby odebrać stosowną karteczkę . Podaję jej telefon 510 304 259

serdecznie dziękuję i proszę o dobre myśli dla mojej Mamy

Tosia

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik28043.htm

witam!

to i ja sie dopiszę.. jako początkująca na budowie, początkująca "dziennikarka"- chociaż po stronach forum kręcę się od ładnych kilku miesięcy.

w ramach autoprezentacji- mieszkamy z Mężem w Warszawie- Ursus, dom budujemy za Legionowem, skusiła mnie bliskość plaży nad Zalewem Zegrz. :D

i jestem pełna podziwu dla Was.. i troszke powoli i dla siebie :oops: że kobietki tak sobie radzą!!

co tam- mężowie pracują i nie mają czasu.. my pracujemy- ale jakos czas na papierologie i doglądanie ekip się znajduje..czytanie dzienników dodaje skrzydeł- skoro potraficie, dajecie radę- to ja też :)

na szczęscie na razie trafiałam na mężczyzn przyjaźnie traktujących kobiety zajmujące się budową- trafił się jeden, któy w rozmowie tel mnie tak skosił, że od razu wiedziałam, że na naszej budowie nie zarobi :evil:

do stereotypu Matki Polki powinno sie dodać Matka Polka Budująca :D (chociaż ja dzieci nie mam, ale może za jakis czas będę aspirowac do pełnego miana :wink: )

pozdrawiam

p.s. w jednym z dzienników natrafiłam na info o kasowaniu dzienników, naruszaniu prywatności- co sie dzieje,na co uważać?? nie wklejać zdjęć z "sobą" na nich.? adresem budowy..?

chyba przez Nefer był podany link do strony- alemi sie nic tam nie wyświetla, tlyko jakaś domena.. :-?

no ja sie właśnie zastanawiam, czy nie skasować zdjęc swojej facjaty :-? ale po niej to na budowe nikt nie trafi :D - mam nadzieję.. (?)

a dzięki 1 stronie tego forum z Twojego postu-trafiłam na prawie sąsiadów. Asiek i Jacuś. też za Legionowem.. chociaż teraz strach podac bliższą lokalizację..

właśnie buszuję w ich dzienniku:)

dzięki :D

troche sie do Was wprosiłam do grupy.. ale może przygarniecie :oops: ?

jeszcze prosze o jedną podpowiedz.. jak to jest z wklejaniem zdjęć "inspiracji".. nikt sie nie czepia że to z netu, katalogów firm.. bo ja "pokradłam" trochę zdjęć na komp, ale czy puścić dalej na FM. :-? ?

i dlaczego nie umiem zrobic sobie projektu łazienki i kuchni- tj Wy macie w dziennikach- mimo iż ściągnełąm jakis program (chyba Pro cośtam..)-najwidoczniej do kitu- program lub "projektantka" :cry:

ale cała zima przede mną :wink:

Zdjęciami się za bardzo nie przejmuj :wink:

O projektowaniu nic mi nie mów. Dziś siadłam do kolejnego softu - no mało mnie nie rozerwało. NIGDY się tego nie nauczę. Trudno - jestem debilem.

Także za bardzo się nie przejmuj - ja mam wizualizację jak mi jaka dobra duszyczka puknie :) (np. Brazunia)

A do grupy się wcale nie wprosiłas , bo już jesteś jej członkiem - budując w okolich W-wy. I koniecznie musisz się spotkać z resztą towarzystwa przy jakijśc okazji o ktorej pewnie będzie tu głośno :):)

no ja sie właśnie zastanawiam, czy nie skasować zdjęc swojej facjaty :-? ale po niej to na budowe nikt nie trafi :D - mam nadzieję.. (?)

a dzięki 1 stronie tego forum z Twojego postu-trafiłam na prawie sąsiadów. Asiek i Jacuś. też za Legionowem.. chociaż teraz strach podac bliższą lokalizację..

właśnie buszuję w ich dzienniku:)

Buszuj, buszuj - wiele narozrabiać się nie da :lol:

A bliższą lokalizację chociaż na priva rzuć - przecież to grezch byłby się nie spotkac na jednej lub drugiej budowie, jesli są jedną lub dwie przecznice obok siebie :roll: