Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cześć!

dziękuje za ciepłe powitanie i przyjęcie :D

od razu jakoś raźniej się robi, jeszcze znaleźć sąsiadkę- tego się nie spodziewałam.

thanx za rady odnośnie ograniczeń informacji- na razie nie bardzo jest co "pożyczyć"z budowy, ale z czasem.. :-?

Nefer- co do projektowania, albo pozostanę w sferze wyobraźni, albo znajde program mało płatny.. bo kiedyś znalazłam jakiś, ale okazyjnie można było go kupić za ponad 1tyś :o więc jak dla mnie za bardzo "PRO"..

a jeszcze kupić i nie umieć w nim pracowac, nooo..bym się wkurzyla!

miłego dnia!! :D

cześć.

słuchajcie Babeczki:)

planujecie robic projekt ogrodu..?

ja z racji posiadania małej działki chciałabym zagospodarować ją z pomysłem..troche próbuję sobie wymyśleć, ale chyba wolę aby wypłynęło to z reki fachowca..

mailowałam z forumową Elfir- projektantka z Poznania..

http://forum.muratordom.pl/projektowanie-ogrodow-poznan-i-okolice,t121232.htm

poza ceną projektu trzeba opłacić zwrot kosztów dojazdu- sa może chętne z okolic Legionowa- ma byc blisko, żeby wyrobiłą się na obie działki..?

termin zaproponowany mi to późna wiosna 2010.. może któraś z Was planuje projektowanie i byłaby chętna zebrać się ze mna.. będzie zwrot kosztów doajzdu do podziału po połowie- zawsze lżej :wink:

z tego co czytałam to Elfir na forum bardzo chwalą..

cześć Malutka.to podziel się..jaka to gazeta- też kupię, może coś w oko wpadnie..

pozdrawam poniedziałkowo :D

hej Monika, to jest Wnętrze i Ogród nr 1(15)2009 WIOSNA.

ja kupilam przeceniona nie w kiosku, ale moze sie uda.

nie wiem czy tu moge pisac, ale przy artykule jest adres www Pani, ktora projektowala ten ogrod. napisze CI PW

cześć.

ja z racji posiadania małej działki chciałabym zagospodarować ją z pomysłem..troche próbuję sobie wymyśleć, ale chyba wolę aby wypłynęło to z reki fachowca..

poza ceną projektu trzeba opłacić zwrot kosztów dojazdu- sa może chętne z okolic Legionowa- ma byc blisko, żeby wyrobiłą się na obie działki..?

termin zaproponowany mi to późna wiosna 2010.. może któraś z Was planuje projektowanie i byłaby chętna zebrać się ze mna.. będzie zwrot kosztów doajzdu do podziału po połowie- zawsze lżej :wink:

A tak apropos - jakie są ceny projektów? My robiliśmy nasz u dziewczyny z warszawy, bardzo fajnej i słuchającej, co się mówi, a to ważne. I kompletny projekt z wykazem roślin, wykazem ilościowym materiałów (typu kostka na ścieżki, podjazd itp) i projektem miejsca na ognisko zapłaciliśmy 2000. I jeszcze dziewczyna maluje akwarelkami wizualki... Jakby co, służymy namiarem.

Wieczorkiem. Pani barrankowa ma w telefonie, bo pani barrankowa była od ogrodu. A poza tym u nas na komentach wysmażyłem cały elaborat o znikających barrankach. Jutro wpadne do PL na puławskiej, zobacze ci te lampy.

Ojej Barranku, wielkie dzięki - jakby co potrzebuję 3 szt :):) Dzięki serdeczne :)

cześć.

A tak apropos - jakie są ceny projektów? My robiliśmy nasz u dziewczyny z warszawy, bardzo fajnej i słuchającej, co się mówi, a to ważne. I kompletny projekt z wykazem roślin, wykazem ilościowym materiałów (typu kostka na ścieżki, podjazd itp) i projektem miejsca na ognisko zapłaciliśmy 2000. I jeszcze dziewczyna maluje akwarelkami wizualki... Jakby co, służymy namiarem.

cześć.

z tego co wiem z maila to cena u Elfir to 1zl/metr, wlicza całą działkę- razem z domem.. u nas dużo by nie wyszło, bo działka 660m.

na razie kontakt z Elfir tylko mailowy, z przyjazdem będzie kłopot czasowy.. może będzie projekt wirtualny..

z czystej ciekawości wysłałam ofertę dojedneog z biur projektowych w Warszawie- Ursus.. dla działki 660 metrów- 4tyś.. WOW!! :o

a co ciekawe.. inwentaryzacja ewentualnych roslin na działce- dodatkowo płatna..

a możesz zdradzić, kto robił Twój projekt? prosze o namiary!! :D

i czy cena jest liczona " z metra". czy od projektu.?

bardzo prosze o namiary. BARDZO :lol:

ja poszukuję, a nie ukrywam że cena 4tyś zbiła mnie mocno z tropu..

Elfir bez porównania taniej, ale daleko i cięzko z kontaktem.. zawsze łatwiej jak szczegóły można dogadywac na żywo a nie przez tel.. sama nie wiem co robić..