Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

cześć dziewczęta! :lol:

Kawka wypita, herbatka zresztą też :lol: a skoro mowa o szkołach, to mam pytanko do warszawianek i nie tylko. :lol: Córcia ostatnio cos przebąkuje o liceum w Wawie, choc jeszcze nie tak dawno, mówiła, że do stolycy nigdy. :roll: :lol: Teraz jej sie odwidziało i wciąż poszukuje. Ale prawda jest taka, że nie bardzo mamy rozeznanie co do szkół w Wawce. Możecie polecić jakieś całkiem dobre liceum w śródmieściu, albo gdzieś niedaleko. 8)

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edmar w kwestii liceum w śródmieściu niestety nie pomogę, bo nie wiem jakie i gdzie :( . Moja córka wybrała sobie "specyficzne" liceum związane z jej "specyficznymi" zainteresowaniami i jeździ do szkoły 1,5 godziny, bo aż na Okęcie :(

Monia twój syn z jakiego jest rocznika? ...

Edmar w kwestii liceum w śródmieściu niestety nie pomogę, bo nie wiem jakie i gdzie :( . Moja córka wybrała sobie "specyficzne" liceum związane z jej "specyficznymi" zainteresowaniami i jeździ do szkoły 1,5 godziny, bo aż na Okęcie :(

Monia twój syn z jakiego jest rocznika? ...

2003 i niestety do zerówki musi iść do szkoły :(

a kto Ci takich bzdór naopowiadał :o

mój Bartuś jest 2003 i może iść gdzie chce :) owszem szkoła, ale przedszkole również, jeśli prowadzi grupę zerówkową.... wiem bo się przedszkole o niego i inne dzieci teraz bije :)

a kto Ci takich bzdór naopowiadał :o

mój Bartuś jest 2003 i może iść gdzie chce :) owszem szkoła, ale przedszkole również, jeśli prowadzi grupę zerówkową.... wiem bo się przedszkole o niego i inne dzieci teraz bije :)

Nikt, po prostu w naszym przedszkolu nie ma już zerówki :(

aaaaaaaaa to oki :) bo już myślałam, że ktoś Cie wkręca.... a czem nie wystąpicie z inicjatywą utworzenia zerówki ?

teraz znikam lece po dzieci... będe wieczorkiem :)

MonikaC, a Ty synka do żłobka zapisujesz, a nie do przedszkola ?

Zapisany jest do żłobkaod zeszłego roku i czekamy na miejsce 8) Od września idzie oczywiście do przedszkola o ile się dostanie :). A do którego mała idzie?

Inga chodzi do "ABC" na Zielonej - to prywatne przedszkole, bo na państwowe nie mieliśmy szansy. Olga też tam będzie chodzić jak tylko zwolni się jakieś miejsce. To przedszkole jest strasznie oblegane (nawet dzieci z Halinowa tam chodzą) i już teraz rodzice zapisują swoje np. 2 miesięczne dzieci do niego.

Ale faktycznie jest bardzo fajne, dużo zajęć, angielski - jedna z pań mówi do nich tylko po angielsku - i widzę naprawdę bardzo duży zasób słownictwa u mojej córki.

Moje dziecię od zawsze interesuje się Japonią i poszła na kulturoznawstwo z obowiązkowym japońskim i potem chce iść dalej w tym kierunku

ale super :D nawet nie wiedziałam, że takie liceum profilowane jest w W-wie

A co do liceów w centrum, to jest jeszcze Hoffmanowa na Emilii Plater - to jest też dobre liceum.

Lidszu,

mozesz powiedzieć ile płacisz za przedszkole.

na pewno chcesz ? :wink: :lol:

800 zł /m-c (+ zajęcia dodatkowe jak np balet) - ale poza tym już nic mnie nie interesuje - tzn np koszt prezentów dla dzieci na święta, Mikołaja, urodziny itp., koszt wycieczek np do zoo

800/msc to bardzo mało - dowiadywałam się ile kosztuje prywatne przedszkole na Ursynowie.................... - 1500zł - to ja niewiele więcej płaciłam za opikunkę !!!

słabo?

ło matko :o :o :o

a teraz niedaleko waszego nowego domku otworzyli Zieloną Ciuchcię jakoś mniej więcej w tej samej cenie co nasze przedszkole

No to nam udało się dostać to państwowego przedszkola.

Fakt, że za drugim razem ale sie udało :D

Płacę 350-360 pln w tym jest opłata stała, wyżywienie, komitet i 4 zajęcia dodatkowe.

Nic wiecej nie dopłacam, chyba, ze są jakies wycieczki.

Moze przedszkole nie jest za piekne ale to chyba nie jest najważniejsza rzecz potrzebna do rozwoju dzieci.

Mamy super panie, które dzieci uwielbiają i z chęcią idą do przedszkola.

Lidszu,

mozesz powiedzieć ile płacisz za przedszkole.

na pewno chcesz ? :wink: :lol:

800 zł /m-c (+ zajęcia dodatkowe jak np balet) - ale poza tym już nic mnie nie interesuje - tzn np koszt prezentów dla dzieci na święta, Mikołaja, urodziny itp., koszt wycieczek np do zoo

noooo my płacimy 880 zl za miesiąc.... chłopcy chodzą do akademii amaluchów :lol: bardzo fajne przedszkole :)