Kruela 12.01.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Edmar w kwestii liceum w śródmieściu niestety nie pomogę, bo nie wiem jakie i gdzie . Moja córka wybrała sobie "specyficzne" liceum związane z jej "specyficznymi" zainteresowaniami i jeździ do szkoły 1,5 godziny, bo aż na Okęcie Monia twój syn z jakiego jest rocznika? ... 2003 i niestety do zerówki musi iść do szkoły o kurka mój też ten rocznik i chciałabym aby ten jeden rok chodził jeszcze do przedszkola, bo chodzi do super fajnego przedszkola ... to już wiadomo, że wszystkie dzieci z tego rocznika maja iść do szkoły do zerówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.01.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Moje dziecię od zawsze interesuje się Japonią i poszła na kulturoznawstwo z obowiązkowym japońskim i potem chce iść dalej w tym kierunku Ale bomba!!! Kruelka, podasz mi pełną nazwę tej szkoły? cała nazwa jest bardzo długa ... Akademickie Liceum Ogólnokształcące przy Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych ...ufff ... są trzy kierunki: kulturoznawczy, plastyczno-informatyczny i informatyczny. Jak będziesz zainteresowana to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 ależ nie.... jeśli tylko Twoje przedszkole ma grupę zerówkową, możesz go tam zostawić nooo chyba, że nie ma to zostaje szkoła.... i tu znów jest pytanie rejonowa czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.01.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 a kto Ci takich bzdór naopowiadał mój Bartuś jest 2003 i może iść gdzie chce owszem szkoła, ale przedszkole również, jeśli prowadzi grupę zerówkową.... wiem bo się przedszkole o niego i inne dzieci teraz bije To widzę, że dzieciaczków z 2003 rocznika jest kilkoro ... mam nadzieję, że przedszkole do którego chodzi będzie miało grupę zerówkową ... muszę się koniecznie dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Ja chyba wybiorę szkołę, którą mam najbliżej nowo budowanego domu. Jest to mała szkoła i dzieci są o wiele bardziej bezpieczne niz w większej szkole gdzie również jest gimnazjum. A że tamta szkoła ma halę sportową, ładniejsze sale itp. Dla mnie wazniejsze są inne rzeczy. Przede wszystkim bezpieczeństwo, małe klasy i dobry kontakt z nauczycielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Zanim się przeprowadzimy to mój syn musiałby chodzić do szkoły, do której ja chodziłam i moja córka ... w miejscowości w której się buduję jest nowo wybudowana szkoła i może się zdarzyć, że Jeremi będzie tam chodził jak już zamieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Ja pewnie przez jakieś pół roku pewnie bede musiała dowozic dziecko bo nie wyrobimy się z przeprowadzką Niestety pieniążki nie chcą się rozmnożyć Ale totalnie bez sensu byłoby zmienianie szkoły po 1 semestrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi o tak krótki czas to pewnie, że nie ma to sensu. W moim przypadku zapisywanie młodego do szkoły (zerówki) w miejscowości w której się buduję mija się z celem, bo ja jestem dopiero na początku drogi ... nie mam jeszcze stanu otwartego skończonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Lidszu no słyszałam dużo dobrego o tymprzedszkolu i się zastanawiam czy Kondzia tam nie posłać ? A ile h jest angielskiego?. Ja chcę go zapisać do państwowego Pod Dębami bo mamy z mężusiem do niego sentyment ale chyba raczej się nie dostaniemy więc wtedy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 12.01.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Ja pewnie przez jakieś pół roku pewnie bede musiała dowozic dziecko bo nie wyrobimy się z przeprowadzką Niestety pieniążki nie chcą się rozmnożyć Ale totalnie bez sensu byłoby zmienianie szkoły po 1 semestrze. ja tak miałam, przez 3 miesiące musiałam dojeżdżać do W-wy z Wesołej. Trochę upierdliwe było, ale dało się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 No własnie, troche z tym kłopotu ale myślę, ze wiekszy kłopot i stres bedzie miał Szymek jak zdąrzy zżyc się z jedną klasą a my przeniesiemy go do nowej szkoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anielica 13.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Do Betsi2006 moj syn chodzi w tej chwili do pierwszej klasy w "landrynce" czyli gim nr 2 w piasecznie i jest ok. On zadowolony i my zadowoleni (poki co ) mimo iz wczesniej uczeszczal do malenkiej niepublicznej szkoly w Mysiadle. Ja natomiast mam pytanie do wszystkich dziewczyn z naszych okolic: macie jakies wiesci na temat jakiejs dobrej szkoly muzycznej? Moja coreczka ma od wrzesnia isc do podstawowki a ze troche muzycznie odbiega od sredniej to sie zastanawiamy nad czyms w tym kierunku. Na razie poki co tez jej zaklepalam miejsce w dawnej szkole syna. Z przyjemnoscia wypilam juz niejedna proponowana tutaj pyszna kawke ! a herbate pije tylko zielona jakby co a jakby nic to tez pije zielona buziaczki ode mnie dla was ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 13.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Cholercia - na naszym przyszłym osiedlu jest jedna podstawówka, ładna z nową salą gimnastyczną i chodzą tam dzieci z sąsiedniego osiedla, a oba się rozbudowują - chyba się tam kopnę dowiedzieć kiedy zapisy, słowo daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 13.01.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Lidszu mówisz o tej Ciuchci w Aninie na Stradomskiej? W tej chwili mieszkamy w Aninie i jest tu jeszcze fajne przedszkole "Pod poziomką" chyba na Rzeźbiarskiej - musimy zapisać malutką do jakiegoś prywatnego na wypadek gdyby się nie dostała do państwowego. Osobiście jestem zwolennikiem przedszkoli państwowych (sama na studiach robiłam diagnozy dzieci w przedszkolach i uważam, że nie ma jak państwowe przedszkola, moja siostra, która jest logpedą i pracuje w kilku jest tego samego zdania). Mam nadzieję, że moje dzieci dostają się do państwowych przedszkoli w Międzylesiu No a przed nami jeszcze szukanie niani dla młodego od kwietnia - macie moze kogoś zaufanego wolengo i chętnego do opieki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Kurcze masakra z tymi miejscami. Normalnie chyba złożę podanie i do prywatnego w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.01.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Anielica Dziękuję za odpowiedź w sprawie gimnazjum. Właśnie to widziłm w sobotę i nam się podobało. Syn teraz jest w połowie II klasy i nie wiem czy byłby sens przepisywać go tylko na 1 rok? Jaki jest dojazd do tej szkoły miejskim srodkiem lokomocji? Szkół muzycznych nie znam żadnych niestety. Odnosnie liceum w centru W-wy to na ul. Polnej jest liceum Dąbrowskiego ( lub Dąbrowskiej) - ma dobre opinie, super boisko koło szkoły, blisko do OSIR z basenem i halą sportową. Dzieciaki z gimnazjum, które jest obok korzystają z OSIRu więc pewnie liceum też. Dziewczyny Szukam firmy lub osoby prywatnej, która zajmuje sie profesjonalnie układaniem aranżacji kwiatowych ze świeżych kwiatów. W rachubą wchodzi też dostawa tychże świeżych kwiatów ( do dużej firmy). Może znacie kogoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.01.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 my mozemy w Pruszkowie polecic przedszkole przywatne Jedynka na Sadowej - na trasie do Wawy. 770 zeta plus za zajecia dodatkowe 40-60 zeta. Córcia chodzi narazie na logopedie dodatkowo, ale trzeba ja bedzie jeszcze zapisac na tance. W cenie jest angielski i rytmika, wszystkie prezenty, imprezki, wycieczki. Ciocie są cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 13.01.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Anielica Dziewczyny Szukam firmy lub osoby prywatnej, która zajmuje sie profesjonalnie układaniem aranżacji kwiatowych ze świeżych kwiatów. W rachubą wchodzi też dostawa tychże świeżych kwiatów ( do dużej firmy). Może znacie kogoś ? ale fajne zajecie. niestety nie znam zadnej kwiaciarki ani florystki z namaszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.01.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Betsi nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.01.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Lidszu no słyszałam dużo dobrego o tymprzedszkolu i się zastanawiam czy Kondzia tam nie posłać ? A ile h jest angielskiego?. Ja chcę go zapisać do państwowego Pod Dębami bo mamy z mężusiem do niego sentyment ale chyba raczej się nie dostaniemy więc wtedy zobaczymy lekcje angielskiego są 2x w tygodniu. Ale jedna z opiekunek cały czas mówi do nich po angielsku, bo tak chcieliśmy. Uczą się piosenek i kolęd po angielsku. Jeśli chciałabyś zapisać młodego do naszego przedszkola, aby chodził od września, to już nie ma miejsc. Moja Olga jest nawet na liście rezerwowej i czekam, aż ktoś zrezygnuje. Betsi, ja też nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts