Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WARSZAWSKA grupa BABSKA

Nefer

Recommended Posts

Edmar w kwestii liceum w śródmieściu niestety nie pomogę, bo nie wiem jakie i gdzie :( . Moja córka wybrała sobie "specyficzne" liceum związane z jej "specyficznymi" zainteresowaniami i jeździ do szkoły 1,5 godziny, bo aż na Okęcie :(

Monia twój syn z jakiego jest rocznika? ...

2003 i niestety do zerówki musi iść do szkoły :(

o kurka mój też ten rocznik :) i chciałabym aby ten jeden rok chodził jeszcze do przedszkola, bo chodzi do super fajnego przedszkola :) ... to już wiadomo, że wszystkie dzieci z tego rocznika maja iść do szkoły do zerówki?

• Odpowiedzi 3,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moje dziecię od zawsze interesuje się Japonią i poszła na kulturoznawstwo z obowiązkowym japońskim :D i potem chce iść dalej w tym kierunku :lol:

Ale bomba!!! :o :lol:

Kruelka, podasz mi pełną nazwę tej szkoły? :)

cała nazwa jest bardzo długa ;) ... Akademickie Liceum Ogólnokształcące przy Polsko-Japońskiej Wyższej Szkole Technik Komputerowych ...ufff ... są trzy kierunki: kulturoznawczy, plastyczno-informatyczny i informatyczny. Jak będziesz zainteresowana to pytaj :)

a kto Ci takich bzdór naopowiadał :o

mój Bartuś jest 2003 i może iść gdzie chce :) owszem szkoła, ale przedszkole również, jeśli prowadzi grupę zerówkową.... wiem bo się przedszkole o niego i inne dzieci teraz bije :)

To widzę, że dzieciaczków z 2003 rocznika jest kilkoro :) ... mam nadzieję, że przedszkole do którego chodzi będzie miało grupę zerówkową :) ... muszę się koniecznie dowiedzieć

Ja chyba wybiorę szkołę, którą mam najbliżej nowo budowanego domu.

Jest to mała szkoła i dzieci są o wiele bardziej bezpieczne niz w większej szkole gdzie również jest gimnazjum.

A że tamta szkoła ma halę sportową, ładniejsze sale itp. :roll:

Dla mnie wazniejsze są inne rzeczy. Przede wszystkim bezpieczeństwo, małe klasy i dobry kontakt z nauczycielem.

Jeżeli chodzi o tak krótki czas to pewnie, że nie ma to sensu.

W moim przypadku zapisywanie młodego do szkoły (zerówki) w miejscowości w której się buduję mija się z celem, bo ja jestem dopiero na początku drogi :( ... nie mam jeszcze stanu otwartego skończonego :(

Ja pewnie przez jakieś pół roku pewnie bede musiała dowozic dziecko bo nie wyrobimy się z przeprowadzką :(

Niestety pieniążki nie chcą się rozmnożyć :roll:

Ale totalnie bez sensu byłoby zmienianie szkoły po 1 semestrze.

ja tak miałam, przez 3 miesiące musiałam dojeżdżać do W-wy z Wesołej. Trochę upierdliwe było, ale dało się przeżyć

Do Betsi2006

moj syn chodzi w tej chwili do pierwszej klasy w "landrynce" czyli gim nr 2 w piasecznie i jest ok. On zadowolony i my zadowoleni (poki co :wink: ) mimo iz wczesniej uczeszczal do malenkiej niepublicznej szkoly w Mysiadle.

Ja natomiast mam pytanie do wszystkich dziewczyn z naszych okolic: macie jakies wiesci na temat jakiejs dobrej szkoly muzycznej? Moja coreczka ma od wrzesnia isc do podstawowki a ze troche muzycznie odbiega od sredniej to sie zastanawiamy nad czyms w tym kierunku. Na razie poki co tez jej zaklepalam miejsce w dawnej szkole syna.

Z przyjemnoscia wypilam juz niejedna proponowana tutaj pyszna kawke ! a herbate pije tylko zielona jakby co :lol:

a jakby nic to tez pije zielona :D

buziaczki ode mnie dla was !

Lidszu mówisz o tej Ciuchci w Aninie na Stradomskiej?

W tej chwili mieszkamy w Aninie i jest tu jeszcze fajne przedszkole "Pod poziomką" chyba na Rzeźbiarskiej - musimy zapisać malutką do jakiegoś prywatnego na wypadek gdyby się nie dostała do państwowego.

Osobiście jestem zwolennikiem przedszkoli państwowych (sama na studiach robiłam diagnozy dzieci w przedszkolach i uważam, że nie ma jak państwowe przedszkola, moja siostra, która jest logpedą i pracuje w kilku jest tego samego zdania).

Mam nadzieję, że moje dzieci dostają się do państwowych przedszkoli w Międzylesiu :roll:

No a przed nami jeszcze szukanie niani dla młodego od kwietnia - macie moze kogoś zaufanego wolengo i chętnego do opieki??

Anielica

Dziękuję za odpowiedź w sprawie gimnazjum. Właśnie to widziłm w sobotę i nam się podobało. Syn teraz jest w połowie II klasy i nie wiem czy byłby sens przepisywać go tylko na 1 rok? Jaki jest dojazd do tej szkoły miejskim srodkiem lokomocji?

Szkół muzycznych nie znam żadnych niestety.

Odnosnie liceum w centru W-wy to na ul. Polnej jest liceum Dąbrowskiego ( lub Dąbrowskiej) :roll: - ma dobre opinie, super boisko koło szkoły, blisko do OSIR z basenem i halą sportową. Dzieciaki z gimnazjum, które jest obok korzystają z OSIRu więc pewnie liceum też.

Dziewczyny

Szukam firmy lub osoby prywatnej, która zajmuje sie profesjonalnie układaniem aranżacji kwiatowych ze świeżych kwiatów. W rachubą wchodzi też dostawa tychże świeżych kwiatów ( do dużej firmy). Może znacie kogoś ?

my mozemy w Pruszkowie polecic przedszkole przywatne Jedynka na Sadowej - na trasie do Wawy. 770 zeta plus za zajecia dodatkowe 40-60 zeta. Córcia chodzi narazie na logopedie dodatkowo, ale trzeba ja bedzie jeszcze zapisac na tance. W cenie jest angielski i rytmika, wszystkie prezenty, imprezki, wycieczki. Ciocie są cudowne

Anielica

Dziewczyny

Szukam firmy lub osoby prywatnej, która zajmuje sie profesjonalnie układaniem aranżacji kwiatowych ze świeżych kwiatów. W rachubą wchodzi też dostawa tychże świeżych kwiatów ( do dużej firmy). Może znacie kogoś ?

ale fajne zajecie. niestety nie znam zadnej kwiaciarki ani florystki z namaszeniem

Lidszu no słyszałam dużo dobrego o tymprzedszkolu i się zastanawiam czy Kondzia tam nie posłać ? A ile h jest angielskiego?. Ja chcę go zapisać do państwowego Pod Dębami bo mamy z mężusiem do niego sentyment ale chyba raczej się nie dostaniemy więc wtedy zobaczymy

lekcje angielskiego są 2x w tygodniu. Ale jedna z opiekunek cały czas mówi do nich po angielsku, bo tak chcieliśmy. Uczą się piosenek i kolęd po angielsku.

Jeśli chciałabyś zapisać młodego do naszego przedszkola, aby chodził od września, to już nie ma miejsc. Moja Olga jest nawet na liście rezerwowej i czekam, aż ktoś zrezygnuje.

Betsi, ja też nie pomogę :(